Witam serdecznie,
Mam pewien problem z moim systemem. Internet chodzi mi wolno, na tyle, że strony nie chcą się czasem wczytywać albo trwa to bardzo długo. Bardzo często nie mogę nic zuploadować - ani pliku ani zdjęć, po prostu po jakimś czasie wywala stronę.
Transfer mam bardzo ubogi - 354kb/s. Co dziwne to to, że podczas ściągania nie ma problemów - pobieram maksymalnym transferem jaki mogę mieć, ok. 50kb/s. Drugą dziwną rzeczą jest to, że u mamy na lapku z Win 7 Starter net zasuwa, nie ma problemów z uploadem czy wczytywaniem się stron. Ogólnie słabszy sprzęt.
Bardzo często muszę czyścić ciasteczka w przeglądarkach, co i tak nie daje sporego efektu.
Czasem jestem zadziwiony, bo raz na ruski rok internet działa normalnie, ale tylko przez chwilę.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba jak miałem Win XP na tym lapku, z którym jest problem, to było podobnie.
Czego to może być wina? Jak zaradzić?
Systemu raczej nie zaśmiecam.
Pozdr;)
Bardzo wolno "chodzi" mi internet
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Bardzo wolno "chodzi" mi internet
Sprobuj to co tu zrobilem
viewtopic.php?f=145&t=159129&p=909589#p909208
viewtopic.php?f=145&t=159129&p=909589#p909208
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86
@Up Dzięki za podpowiedź, zrobiłem co było w temacie, ale niektóre strony nadal muli (np. facebook) i nie uploaduje..
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
IPv6 masz wylaczone??
Co za srodowisko graficzne masz u siebie??
W KDE mozna w zakladce NetworkManagera zmieniac sobie wartosc MTU, moze zmiana w dol pomoze, w innych srodowiskach nie wiem jak jest.
Zostaje terminal i recznie wpisac
Rozumiem ze uzywasz wifi a nie kablowe polaczenie ??
Co za srodowisko graficzne masz u siebie??
W KDE mozna w zakladce NetworkManagera zmieniac sobie wartosc MTU, moze zmiana w dol pomoze, w innych srodowiskach nie wiem jak jest.
Zostaje terminal i recznie wpisac
Kod: Zaznacz cały
sudo ifconfig wlan0 mtu 1480