Deinstalacja sterownika wifi na RTL8187L

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
mkmartv
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME

Deinstalacja sterownika wifi na RTL8187L

Post autor: mkmartv »

Witam.
Proszę bardzo o podanie sposobu w jaki mogę odinstalować sterownik tej karty jaki jest w ubuntu 10.04 .
Chciałbym na to miejsce zainstalować nowy oryginalny do tej karty , bo jak wiadomo ten zainstalowany w ubuntu procuje wręcz tragicznie z kartą na RTL8187.
Wyczytałem gdzieś na zagranicznym forum że należy właśnie w pierwszej kolejności odinstalować ten stary a następnie zainstalować nowy , bo w przeciwnym przypadku nie za bardzo będzie to prawidłowo działać ,tylko że nie mogłem już nigdzie znaleść jak pozbyć się tego starego.

-- 17 cze 2012, o 11:24 --

Po wpisaniu :
Kod:
lsusb

pokazuję mi ten sterownik do tej karty :
ID 0bda:8187 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
i to chciałbym odinstalować lub przenieś na czarną listę.

-- 18 cze 2012, o 12:13 --

Koledzy czy naprawdę nie ma jakiegoś dobrego sposobu na ten chipset w tym systemie , przecież to jest tak delikatnie mówiąc wręcz wkurzające żeby tak popularny chipset jak RTL8187L chodził tak tragicznie w niby z jednej z najlepszych dystrybucjach linux-a , czas najwyższy żeby wreście coś z tym zrobić . Już dwa tygodnie kombinuję z tą kartą przeglądam różne fora i nic konkretnego nie mogę znaleść , po prostu tragedia i minus dla ubuntu .
Dla czego np. karta Intel PRO/Wireless 3945ABG , która jest wbudowana w moim laptopie chodzi wyśmienicie , a 8187L już nie , przecież ten chipset to nie jakieś badziewie , nie można się postarać żeby w tym systemie pracował bez problemów i jak Bóg przykazał !!!!!!!!!
Panowie programiści UBUNTU ,,, zamiast upiększać różnymi mała przydatnymi bajerami kolejne wersje lepiej by było dla wszystkich żeby zając się bardziej pożytecznymi usprawnieniami tego systemu !!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”