e X t 7 3 pisze:gitarzystaa pisze:Mi czasami freezuje przy włączonych efektach KDE i gimpie, ale temperatury w porządku. Z tymi zawieszkami lepiej było v20.2, ale to takie moje subiektywne odczucie.
Na kernelu v20.3 pod intela wszystko bez problemowo jak zawsze

Czekam z zniecierpliwieniem na v21.x
Pozdrawiam
Zadziwia mnie Twoja maszyną ... w końcu też mam Brazosa APU E-350 i nigdy takiej sytuacji nie doświadczyłem

. Może zróbmy tak, wyśle Ci kernel Brazos dla testów, jeśli uznasz, ze odpowiadają Ci jego parametry wtedy porozmawiamy o jego subskrypcji ?
Pozdrawiam
Bardzo chętnie sprawdzę, generalnie chciałbym się przymierzyć do kubuntu 12.04 x86_64, raz miałem problem tego typu że po instalacji x86_64 i zaktualizowaniu system już nie potrafił wstać ;/ miał problem nawet z trybem tekstowym
Niedługo, myślę że w weekend przeprowadzę instalację debiana testing x86_64 na oddzielnej partycji, doinstaluje KDE + twój kernel i będę obserwować zachowania.
Nadmienię, że problem leży moim zdaniem albo w KDE (wcześniej czytałem o zamrażaniu systemu pod KDE, ponoć bez wodotrysków nie ma takiego objawu), Catalystach lub w mojej maszynie, ale temperatury są w porządku i chłodzenie daje radę.
Co więcej na windows objawy freezowania nie występowały, włączony CoD4, Gears of War.
Maszyna testowana Prime95 & benchmarkami graficznymi też bez defektów.
Oraz gdy pracowałem pod xfce na xubuntu 11.10, objawów zamrażania także nie było.
Sam nie wiem co o tym myśleć, ale zainstaluje debiana, przesiądę się na niego i zobaczę czy też będą takie problemy.
Pozdrawiam
Xubuntu 14.04 @ Lenovo Thinkpad X200 | Lenovo Thinkpad R60e | Lenovo Thinkpad R61i | Zotac Zbox ID83
Slitaz 4.0 @ IBM Thinkpad 600
Android 4.2.1 @ Lenovo A820
Android 4.4.2 @ Dell Venue 7 3730
registered linux user #554160