Moderator: e X t 7 3
Kernel można od razu ... co do samego systemu, jak zauważył Kolega Galvatron Unity jeszcze nie okrzepło, zatem błędów pewnie jeszcze będzie sporo przez wskazany okres czasu. Kubuntu moim zdaniem spokojnie można instalować.Galvatron pisze:W wypadku wersji z Unity poczekaj te 2-3 miesiące, aż system się ustabilizuje i stanie zdatny do użytku, natomiast przy KDE możesz nawet próbować od razu.EntereX pisze:Hej eXt instalować ten kernel na 12.10 już teraz czy lepiej poczekać, aż przejdziesz na nową wersję systemu i udostępnisz kernele kompilowane już spod 12.10?
Witaj, nie uruchamiałeś skryptu ?xacti pisze:Może pytam w złym temacie, ale którą wersję jądra najlepiej zainstalować przy Debian'ie Wheezy? Pobrałem skrypt do 20.3, po ściągnięciu obrazu i nagłówków uruchomiłem instalacje poprzez dpkg -i img head. Wszystko pięknie, ale system nie botujePoproszę o jakąś poradę
Jeśli zdążę będzie dzisiaj, a jak nie jutrojacekp52 pisze:Witam, ile jeszcze mniej więcej trzeba poczekać na kernel v21.0 w wersji dla Atoma 32bit?
Może po prostu większa liczba osób pobierała, a dropbox ma limityxacti pisze:Podczas pobierania obrazu skrypt zdawał się zawieszać, chyba że był to przedwczesny osąd.
Tak nowy zainstalowanye X t 7 3 pisze:
Microcode nowy pobrałeś [dałem 2 dni temu] tak ?
Pozdrawiam
Mam nadziejShevchenko1987 pisze:ext73, najlepsza wersja do tej poryLap jest zimny jak nigdy dotąd
oki zatem znajdę chwilę i przeglądnę logi.marcinw77 pisze:Tak nowy zainstalowanye X t 7 3 pisze:
Microcode nowy pobrałeś [dałem 2 dni temu] tak ?
Pozdrawiam
Powinno być wyżejShevchenko1987 pisze:Wydajność i responsywność też wyższe, ale krótko jeszcze testuję, bo zaledwie od parunastu minutZa parę dni opiszę wrażenia
TAK ! inaczej mogą pojawić [ale nie muszą] "nieprzyjemności" związane z przegrzewaniem się i znacznym zużyciem energii na baterii - przede wszystkim maszyny na Sandy/Ivy Bridge. Dlatego dla "pewności" MOCNO zalecam instalacje microcode.linuxozaurus pisze:czy Microcode jest tutaj obowiązkowy? (nie instalowałam go)
oczywiście u mnie jest intel
Zatem zobacz, jak będzie z microcode - nie powinno być gorzejlinuxozaurus pisze:Dobra zaraz to zainstaluję ale zauważyłam ze jest chłodniejszy o 2-3stopnie bez tego Microcode. w stosunku do 20.3
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates nie mam jeszcze tego reppo
Zatem, jak mówiłem jest lepiej ?linuxozaurus pisze:Dobra zaraz to zainstaluję ale zauważyłam ze jest chłodniejszy o 2-3stopnie bez tego Microcode. w stosunku do 20.3
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates nie mam jeszcze tego reppo
Z tym Microcode szybciej działa grafika Nvidri niż bez tego Microcode na tym z jajku z serii 21x
Brak tego Microcode ujawnia większe zużycie energii i zwiększone spowolnienie działania tego jajka.
Co do 12.10 to zainstalowałem Xubuntu. Przesiadłem się bo Okular ma problemy z drukowaniem kodów kreskowych, a muszę drukować rachunki od UPC. Ubiegam pytanie: evince i inne czytniki pdf instalowane na Kubuntu 12.04 miały ten sam problem, natomiast evince na ubu 12.10 bez problemu wydrukowało kod kreskowy. Zainstalowałem jednak Xununtu bo w Ubu 12.10 compiz mi się wywalał oraz po unieaktywieniu niektórych okien np. chromium czy pidgin belka okna przybierała taki paskudny wygląd białego prostokąta z przyciskami wył, min oraz max. Mam tez nadzieję, że evince na Xubu drukuje poprawnie te kody kreskowe, ale o tym przekonam się w listopadzieGalvatron pisze:W wypadku wersji z Unity poczekaj te 2-3 miesiące, aż system się ustabilizuje i stanie zdatny do użytku, natomiast przy KDE możesz nawet próbować od razu.EntereX pisze:Hej eXt instalować ten kernel na 12.10 już teraz czy lepiej poczekać, aż przejdziesz na nową wersję systemu i udostępnisz kernele kompilowane już spod 12.10?
... nie maShevchenko1987 pisze:Waść, a jest jakiś kanał "przerzutowy", gdzie można byłoby spróbować wersji Brazors?
Kernele Linux od wersji 3.4.x sa tak konstruowane, że jeśli Developer danej wersji kompilacji kernela [tutaj Mualinuxozaurus pisze:Z tym Microcode zauważyłam
szybciej działa grafika Nvidii
mniejsze zużycie energii
bez niego komputer dostawał laga (czarny ekran tóz przed logowaniem do systemu po podaniu loginu i hasła)
brak Microcode nie spływa na temperaturę procka
może zrobię wyjątek i dam Ci do testówShevchenko1987 pisze:Szkoda, bo nie lubię kupować kota w worku
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość