Xubuntu brak menadżer okien

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Nożyk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Xubuntu brak menadżer okien

Post autor: Nożyk »

Po kolejnym uruchomieniu komputera, znikły mi na górnym pasku w uruchamianych oknach przyciski: minimalizuj, maksymalizuj i zamknij. Okna otwierają się na górze, tak że nie widać zegara, dołem zaś mam spory niebieski pasek. Nie mogę wejść w rozwijane menu bo zjechanie z przycisku wskaźnikiem myszy, zamyka to menu. Zalogowanie się jako gość, jest wszystko w porządku. Kasowałem część ukrytych plików i katalogów z katalogu użytkownika i logowałem się od nowa ale to nic nie dawało. Na ICeWM też jest w porządku. Wszedłem do menadżera ustawień i chciałem uruchomić menadżera okien ale niestety on się nie uruchamia. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, ewentualnie mógłby jakoś pomóc to prosiłbym o pomoc.
Awatar użytkownika
michas2224
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Xubuntu brak menadżer okien

Post autor: michas2224 »

Ja bym Ja bym zaczął od przeglądnięcia logów systemowych może ~/.xsession-error jakieś informacje wykaże.
Spróbuj w konsoli

Kod: Zaznacz cały

xfwm4
jak zadziała to poprostu dodaj do startupu.

//bear7: Sam lubię stawiać takie kwiatki, no ale po coś jest ten słownik doinstalowany do przeglądarki. A jak go brak, to można się w niego uzbroić ;-)
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 22:18 przez michas2224, łącznie zmieniany 1 raz.
Nożyk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Re: Xubuntu brak menadżer okien

Post autor: Nożyk »

Wielkie dzięki! Zadziałało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”