Brak "skrótów" otwartych programów na dolnej belce w 12.10

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
blackorange
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Brak "skrótów" otwartych programów na dolnej belce w 12.10

Post autor: blackorange »

Po aktualizacji z 12.04 znikły mi "skróty "? na dolnej belce do otwartych kont przeglądarek i programów ,jak zrobić by było tak jak w poprzedniej wersji ? ,ew jak powrócić do 12.04 bo odnoszę wrażenie ,że laptop na karcie graficznej intela 4500 grzeję sie mocniej na tej wersji .
Z problemem radzę sobie w ten sposób ,że uruchamiam docky i w nim po zminimalizowaniu widzę otwarte programy ale wolał bym by było jak wcześniej na tej dolnej belce .
Zapomniałem dodać ,że chodzi o gnome oraz to ,że po aktualizacji pokazało jakiś błąd i pytało czy usuną window aplet ? ,więcej grzechów nie pamietam ;).
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10
Architektura: x86_64

Re: Brak "skrótów" otwartych programów na dolnej belce w 12.10

Post autor: Dwimenor »

Witaj w świecie Unity.

Zainteresuj się Cinnamon jak chcesz aby było mniej więcej po staremu.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
blackorange
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Brak "skrótów" otwartych programów na dolnej belce w 12.10

Post autor: blackorange »

Cinnamon nie pomaga nadal nie ma skrótów na dolnej belce tylko docky ew alt + tab ,obawiam się czy tym usuń czegoś nie popaprałem jak właczył sie lapek po aktualizacji ale z tego co widziałem w necie inni mają tak samo .

Nie wiem o co chodzi ale moge wejść tylko gnome clasic inne wybory przy logowaniu się cofają ,zaś jako gość mogę zmienić powłokę na inną niż gnome .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”