Jakiś czas temu zacząłem uczyć się języka programowania Java (oczywiście z poradników i kursów znalezionych w sieci).
Po pewnym czasie, postanowiłem zacząć uczyć się poprzez praktyke, i tak właśnie powstał pomysł stworzenia programu o wdzięcznej nazwie LFire.
Od kilku lat używam XFire na Windzie, ale nie mogłem znaleźć alternatywy dla Linuxa. A jako że kocham statystyki, pierwszy program jest właśnie z nimi związany. Oto właśnie początek pomysłu na stworzenie LFire.
Do czego służy LFire?
*Jest to program, który liczy ile czasu w co gramy, podobnie jak XFire pod Windows'em

Skąd można go ściągnąć?
*Z oficjalnej strony projektu: http://www.lfire.cba.pl
Wiem, że program jest niekompletny, brakuje jeszcze kilku rzeczy, ale jest to OpenBeta

Aktualnie szukam osób, które zainteresuje program, i które lubią sobie czasem pograć na Linuxie, ponieważ jestem na etapie dodawania wsparcia/obsługi nowych gier. A jako że sam nie jestem w stanie ściągnąć na komp wszystkich gier darmowych, nie mówiąc już o płatnych, to liczę na pomoc ze strony użytkowników programu.
Jeśli ktoś z Was gra na Linuxie, jeśli miałby troszeczkę czasu, to proszę o wysyłanie Nazwy gry, która ma być wspierana przez LFire, wraz z nazwą procesu gry
( aby go poznać, wystarczy wpisać w konsole "ps -aux" i znaleźć coś, co może się tyczyć konkretnej gry - np. Gra: OpenTTD | Proces: openttd ).
Z góry dziękuje za wszelkie komentarze, opinie i wskazówki dotyczące rozwoju programu. Pozdrawiam