Instalator Ubuntu 12.10 nie chce działać poprawnie

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Nitrox
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64
Kontakt:

Instalator Ubuntu 12.10 nie chce działać poprawnie

Post autor: Nitrox »

Od razu mówię, że jestem niedzielnym użytkownikiem Linuksa. Postanowiłem sobie zainstalować obok Windowsa Ubuntu 12.10 x64. Obraz się normalnie wypalił, system się zbootował, uruchamiam instalatora i w momencie widocznym na screenie poniżej:
http://4.bp.blogspot.com/-L43xYPkfajQ/U ... :20:46.png
klikam "Naprzód", kursor zamienia się w kółeczko i czekam, czekam, czekam... 5, 10, 15 minut i nic się nie dzieje. System się nie zawiesza, bo mogę normalnie ruszać myszką, mogę różne rzeczy "obok" uruchamiać, ale instalator dalej nie postępuje. Zawsze zatrzymuje się na tym miejscu.

Normalnie w takiej sytuacji ściągnąłbym obraz "Alternate" z tekstowym instalatorem, który by zapewne nie stawiał oporów, ale jakiś ktoś inteligentny inaczej stwierdził, że nie ma sensu dalej tego kontynuować i od wersji 12.10 takowej wersji już nie ma :) Brawo Canonical :wall:

Ja naprawdę jestem obrońcą Linuksa, kibicuję mu, życzę jak najlepiej, ale po prostu w takich momentach mam ochotę komuś nakopać w cztery litery. Jeśli już na początku zaczynają się problemy, to co będzie dalej? Windows nigdy podczas instalacji nie sprawiał mi problemów. Przez całe 12 lat używania komputera instalowałem różne wersje na różnych sprzętach i zawsze było ok. A tutaj taka lipa... No i co ja mam teraz zrobić?
verdorben
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: ARM

Re: Instalator Ubuntu 12.10 nie chce działać poprawnie

Post autor: verdorben »

Z tego co widzę to linux u Ciebie działa, nie działają tylko dodatki do niego.
A tutaj taka lipa... No i co ja mam teraz zrobić?
Zmień distro.
Nitrox
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Zainstalowałem minta 14 i jest ok. Chciałem Ubuntu, ale skoro on nie chce współpracować, to cóż poradzę...
neo86
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: neo86 »

Lepszy jest Mint 13 bo ma wsparcie techniczne i aktualizacje do 2017 roku ( Bazuje na Ubuntu 12.04 ) natomiast Mint 14 bazuje na Ubuntu 12.10 który jeszcze tylko na rok czasu ma wsparcie no to za jakiś rok czeka Cie reinstalacja ;)
Sprzęt : Netbook MSI U123 ( Atom 1,6 GHz / 2GB DDR-2 RAM / 120 GB SATA / Intel GMA / OS: Mint 13 MATE 32Bit - Bazuje na Ubuntu 12.04 LTS )
- Router Wi-Fi : ZTE MF60 ( Aero2 ) , Nokia N82 + JoikuSpot ( Play Online ) , Zyxel P-320W ( Kablówka )
Nitrox
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Wiem, ale chciałem sprawdzić coś najnowszego. Już aktualizacje pobrane, programy poinstalowane, nie chce mi się teraz od nowa tego samego robić na Mincie 13. Teraz jest ok ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”