--
każda pięciolatka to krok naprzód
Poprawka sprawdzałem dwa ... :] Vodafone K3670 oraz jakiś firmy Manta ( Dedykowany pod Systemy Linux oraz Android ) którego każdy tablet z androidem od wersji 2.2 oraz przez przejściówkę Mikro USB - USB nawet Nokia N8 rozpoznaje a ten cały wvdial nie wykrywał obu ...ethanak pisze:a ty nie pisz że jest do kitu przy modemach innych niż huawei - sprawdziłeś tylko jeden, ale jak zwykle wypowiadasz się o całym świecie.
Tak ... wszelkie możliwe kombinacje robiłem włącznie z Twoimi i nic nie działało ... po prostu nie wykrywał nic na portach USB ...mistrz1 pisze:@neo86, skopiowałeś ustawienia dla wvdial, które podałem i wkleiłeś do swojego pliku konfiguracyjnego i uruchomiłeś poleceniem, które podałem i nie działa?
SOA #2 — ale może to mieć coś współnego z faktem, że wvdial po prostu nie służy do wykrwania niczego na USB. Od tego (ściślej: od przełączenia modemu w tryb modemu) jest usb-modeswitch.neo86 pisze:Tak ... wszelkie możliwe kombinacje robiłem włącznie z Twoimi i nic nie działało ... po prostu nie wykrywał nic na portach USB ...
To po co dyskutujesz?mark11 pisze:Nie muszę się posiłkować tamtym przykładem kolego, choć można, a nazwanie tamtego "oryginalnym" to za dużo powiedziane (widziałem w sieci podobne) i właściwie to już jest "mój" skrypt. Rozwiązanie wykorzystuje proste polecenia systemowe bez żadnych udoskonaleń. Jedynie to rozłączanie po 59 minutach i dodatek notify-send...
Wcale się nim nie posiłkowałeś użyłeś tylko opcji kopiuj-wklej . A skrypt po umieszczeniu w sieci nie jest ani mój ani twój, chociaż sieć autorstwa nie zabiera, a dalsza dyskusja z tobą nic nie daje.
Kod: Zaznacz cały
sudo dpkg -i *.deb
Ja podejrzewam, ze NM automatycznie przełącza tryb modemu, być może używając usb_modeswitch, tylko prawdopodobnie przełącza w obie strony, czyli =>tryb modemu=>połączenie => rozłączenie =>resetowanie trybu, przy wvdial trzeba przełączyć modem ręcznie.azhag pisze:SOA #2 — ale może to mieć coś współnego z faktem, że wvdial po prostu nie służy do wykrwania niczego na USB. Od tego (ściślej: od przełączenia modemu w tryb modemu) jest usb-modeswitch.neo86 pisze:Tak ... wszelkie możliwe kombinacje robiłem włącznie z Twoimi i nic nie działało ... po prostu nie wykrywał nic na portach USB ...
usb-modeswitch, z tego co widzę, obsługuje wymieniony przez Ciebie modem od 2009 r. Mniemam zatem, że zapomniałeś go zainstalować. Ale oczywiście to wvdial jest do kitu...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 31 gości