Kamera Internetowa i Drukarka.

Porady sprzętowo-handlowe
krosiak94
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Kamera Internetowa i Drukarka.

Post autor: krosiak94 »

Cześć, szukam jakiejś dobrej drukarki, w rozsądnej cenie, kompatybilnej z Ubuntu 12.10, dla której jest możliwość kupowania zamienników z tuszem zamiast oryginalnych. Posiadam Canon iP1600 i nie umiem jej uruchomić, próbowałem różnych tutoriali i nie idzie. Tak samo z kamerką, mam LifeCam VX-1000 i nie ma obrazu ani dźwięku. Co polecacie?
System: Ubuntu 12.10
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ × 2
Pamięć: 4 GB RAM
Karta graficzna: nVidia GeForce GT 610
Awatar użytkownika
Nicolas3DPL
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Re: Kamera Internetowa i Drukarka.

Post autor: Nicolas3DPL »

Ne trzeba od razu kupowac, mozna jeszcze raz spróbowac uruchomic.

Podam wszystkie sposoby, które mogą zadziałac:

1.pobranie sterowników ze strony producenta, lub z jednej z wielu stron pświęconych sterownikom.
2."dodatkowe sterowniki"
3. Pobrnie i próba zainstalowania sterowników dla Windows.

Po 5 min googlowania znalazłem tę dyskusję- nie wiem, czy pomoże, bo nie czytałem całości, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1034988

Jeśli nic z tych rzeczy nie pomoże, to polecam kupic jak najtańszą kamerką z normalną rozdzielczością i normalnym dźwiękiem. Jeśli nie używasz tego bardzo dużo nie ma co wydac więcej niż te 30-40 zł na sprzęt.
Google informuje, forum tłumaczy.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Kamera Internetowa i Drukarka.

Post autor: bear7 »

Ne trzeba od razu kupowac, mozna jeszcze raz spróbowac uruchomic.
To nie jest odpowiedni dział na rozwiązywanie problemów. krosiak94 zapytał o co innego:
szukam jakiejś dobrej drukarki, w rozsądnej cenie, kompatybilnej z Ubuntu 12.10 (...)Tak samo z kamerką (...)
Jak bierzemy się za próby uruchomienia posiadanego sprzętu, to proszę założyć osobne wątki w odpowiednich działach:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co kupić?”