UBUNTU 12.10 - brak pulpitu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
UBUNTU 12.10 - brak pulpitu
Witam,
W sprawach linuxa jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość. Mój problem polega na tym, że zainstalowałem czystego Desktopa 12.10 Ubuntu i gdy wprowadzę hasło to nie mam pulpitu. Jest sama tapeta. Po chwili wyskakuje komunikat, że Compiz został zamknięty czy jakoś tak. Nie wiem co mam robić, więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam
W sprawach linuxa jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość. Mój problem polega na tym, że zainstalowałem czystego Desktopa 12.10 Ubuntu i gdy wprowadzę hasło to nie mam pulpitu. Jest sama tapeta. Po chwili wyskakuje komunikat, że Compiz został zamknięty czy jakoś tak. Nie wiem co mam robić, więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
Re: UBUNTU 12.10 - brak pulpitu
Instalowałeś sterowniki do karty graficznej i/lub aktualizacje systemu?
-
- Piegowaty Guziec
Gdy się zaloguje to wyskakuje mi komunikat o aktualizacjach, lecz gdy naciskam "Zainstaluj" to nic sie nie dzieje. Włączyłem, więc terminal i wpisałem :
apt-get update
apt-get upgrade
ale to nic nie dało, nadal nie mam pulpitu. Sterowników nie instalowałem, bo nie ma wersji na Linuxa. Płyta to AsRock P4i45GV.
apt-get update
apt-get upgrade
ale to nic nie dało, nadal nie mam pulpitu. Sterowników nie instalowałem, bo nie ma wersji na Linuxa. Płyta to AsRock P4i45GV.
- socrates
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Xfce
Kolega wyzej Ci pisal o steronikach do karty graficznej. Zadnych innych sterownikow w zasadzie nie potrzebujesz to nie windows.
Gentoo + XFCE
-
- Piegowaty Guziec
Ale ja mam zintegrowaną, a gdy podłączam starego radka 9500 pod AGP i w BIOS'ie ustawiam Primary GPU na AGI to nie mam obrazu na radku tylko nadal na integrze. Co w takim wypadku moge zrobic ?