Flash zacina się, zużywa 80-100% procesora

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
fmgracz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Flash zacina się, zużywa 80-100% procesora

Post autor: fmgracz »

Mój komputer to AMD Phenom 3x 2.6 Ghz, 4 GB RAM, Ati Radeon 4870 HD 512 MB RAM. Na Viście nie miałem podobnych problemów, filmy na YT, czy flashowe gierki zużywały max 20%, a tutaj taka ogromna różnica :O Jest to dla mnie spory problem, który może zmusić mnie do powrotu na Windowsa, a tego nie chcę. Wersje Flasha jakie mam to: 11,2,202,275 na FF i Chromium oraz nowszą wersję na Chrome 11,6,602,180. Proszę o porady :cry:
arturo1980
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Flash zacina się, zużywa 80-100% procesora

Post autor: arturo1980 »

Jaka wersja Ubuntu? Sterowniki otwartoźródłowe, własnościowe? Swoją drogą karty serii hd4000 nie są już oficjalnie wspierane przez amd. Miałem niedawno hd4350agp i całkiem ładnie flash śmigał na P4HT 3GHz.
Awatar użytkownika
mistrz1
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska

Post autor: mistrz1 »

Napisałeś zużywa procesor, a z sensu opisu wynika, że używa. Zużycie i użycie to zupełnie co innego.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji! :) :clap:
fmgracz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: fmgracz »

arturo1980 pisze:Jaka wersja Ubuntu? Sterowniki otwartoźródłowe, własnościowe? Swoją drogą karty serii hd4000 nie są już oficjalnie wspierane przez amd. Miałem niedawno hd4350agp i całkiem ładnie flash śmigał na P4HT 3GHz.
Mam Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal) z środowiskiem graficznym Gnome Classic bez efektów, bo compiz też używał sporo %. Flasha nie musiałem specjalnie instalować, zainstalowałem jedynie Ograniczone dodatki Ubuntu z Centrum oprogramowania i miałem już flasha
mistrz1 pisze:Napisałeś zużywa procesor, a z sensu opisu wynika, że używa. Zużycie i użycie to zupełnie co innego.
Jak zwał tak zwał. Chodzi mi o to, że w monitorze systemu mam mam ponad 90% CPU przy procesie plugin container (w przypadku przeglądarki firefox) ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”