Instalacja pendrive
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
Instalacja pendrive
Witam. Mam system amd64 z oficjalnej strony ubuntu. Wgrałem go przez unetbootin na pendrive jednak przy bootowaniu jest tylko w lewym górnym rogu kreska i tyle. W ogóle w programie do robienia pendrive iso nazywa sie raring 13.04 ja mam ubuntu 13.04. Windows poprzez Ultraiso spokojnie sie bootuje. Jak zrobić żeby poszło z pena?
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Re: Instalacja pendrive
Sprawdzałeś sumę kontrolną obrazu(md5)?Ninja pisze:Witam. Mam system amd64 z oficjalnej strony ubuntu. Wgrałem go przez unetbootin na pendrive jednak przy bootowaniu jest tylko w lewym górnym rogu kreska i tyle.
Gdybyś zadał sobie trochę trudu to zobaczyłbyś że "Raring Ringtail" to nazwa kodowa Ubuntu 13.04.Ninja pisze:W ogóle w programie do robienia pendrive iso nazywa sie raring 13.04 ja mam ubuntu 13.04.
-
- Gibki Gibbon
Czy objawisz nam czy to jest komputer stacjonarny, netbook czy zlewozmywak oraz model płyty głównej tego sprzętu?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Brak
Sumy zgodne , wiem że to nazwa kodowa. Komputer stacjonarny ASRock P67 PRO3 (B3)
-- 25 kwi 2013, o 22:36 --
Przez usb normalne nie szlo ale wzialem przez uefi usb i zainstalowalem po instalacji pisalo zeby uruchomic ponownie uruchamia sie i znow ta kreska w lewym gornym
-- 25 kwi 2013, o 22:36 --
Przez usb normalne nie szlo ale wzialem przez uefi usb i zainstalowalem po instalacji pisalo zeby uruchomic ponownie uruchamia sie i znow ta kreska w lewym gornym

-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.