Hej, mam pewien problem z moim ubuntu, mianowicie kupiłem słuchawki firmy Natec bluetooth. Połączyłem je z komputerem, wyświetla się że połączone i rozpoznaje że to są słuchawki ale jak klikam Ustawienia Dźwięku to nie mogę ich wybrać i dźwięk leci nadal przez głośniki :/ zainstalowałem ubuntu ponieważ denerwowało mnie że windows sie zwieszał i psuł, ale mam wrażenie że w linuxie też wiele rzeczy nie działą jak powinno...
P.S. nie jest to wina słuchawek, sprawdziłem i z telefonem działają bez zarzutu
Nie mogę ustawić słuchawek bluetooth jako wyjście audio
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
Nie mogę ustawić słuchawek bluetooth jako wyjście audio
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, 15:03 przez elobanan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Problem ze słuchawkami
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Dobrze by było, gdybyś jeszcze chociaż podał, co to za słuchawki... Może dopisz ich nazwę w pierwszym poście.
Zainstaluj pavucontrol i sprawdź, czy za pomocą tego narzędzia będziesz mógł wybrać swoje słuchawki.
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Dobrze by było, gdybyś jeszcze chociaż podał, co to za słuchawki... Może dopisz ich nazwę w pierwszym poście.
Zainstaluj pavucontrol i sprawdź, czy za pomocą tego narzędzia będziesz mógł wybrać swoje słuchawki.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
Re: Problem ze słuchawkami
zainstalowałem, ale nadal nic nie widzi. domyślam się że powinny się wyświetlać w polu wirtualne urządzenia output, ale nie ma ich