[solved] Dash nie wyszukuje aplikacji
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[solved] Dash nie wyszukuje aplikacji
Hej, przesiadłem się właśnie z 12.04 na 14.04 (aktualizacja) i mam problem z HUD'em. Do tej pory na 12.04 wszystko działało, teraz jednak HUD wogóle nie wyszukuje zainstalowanych aplikacji, pliki znajduje bez problemu. Nie działa też skrót ALT+F2. Czy ktoś miał taki problem??
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 22:36 przez new_one, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: HUD nie wyszukuje aplikacji
Coś mi się wydaje, że mylisz HUD-a z Dashem. A jak nie, to używasz złego skrótu. HUD nie jest od wyszukiwania aplikacji. HUD daje możliwość w szybki sposób dotrzeć do funkcji aktywnego programu zaszytych w pasku menu i nie tylko. Dash natomiast pozwala przeszukiwać zasoby komputera i sieci.
Jeżeli to z Dashem masz problemy, to popraw proszę tytuł wątku, bo jest nieprecyzyjny.
A co do problemu, to zacznij od sprawdzenia, czy problem dotyczy tylko ustawień na twoim koncie, czy inni użytkownicy systemu również mają ten sam problem. Jak masz tylko jedno konto, to utwórz nowe, tymczasowe konto użytkownika, zaloguj się na konto i sprawdź, czy problem się powtarza.
Jeżeli to z Dashem masz problemy, to popraw proszę tytuł wątku, bo jest nieprecyzyjny.
A co do problemu, to zacznij od sprawdzenia, czy problem dotyczy tylko ustawień na twoim koncie, czy inni użytkownicy systemu również mają ten sam problem. Jak masz tylko jedno konto, to utwórz nowe, tymczasowe konto użytkownika, zaloguj się na konto i sprawdź, czy problem się powtarza.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Re: Dash nie wyszukuje aplikacji
Tytuł poprawiłem, masz racje, chodziło mi o Dash'a. Zalogowałem się właśnie na konto GOŚĆ i tam działa wyszukiwanie. Co dziwne, teraz zaczęło też działać na moim koncie :/ zobacze co się będzie działo po zrestartowaniu systemu.
-- 03 cze 2014 21:35 --
Problem więcej się nie pojawił, więc uważam go za rozwiązanego
-- 03 cze 2014 21:35 --
Problem więcej się nie pojawił, więc uważam go za rozwiązanego