Wirtualny Windows z 3D
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Wirtualny Windows z 3D
Nie znalazłem innego podobnego tematu, więc liczę na pomoc. Mam w tej chwili Win7, próowałem już wielu dystrybucji. W każdej jest jeden problem - moja grafika jest niewspierana. Szukam więc sposobu, by móc na Ubuntu 14.04 (bo taką bym wybrał dystrybucję) odpalić w virtualu XP z takim wsparciem dla grafiki żebym mógł pograć w takie tytułu, jak npp. CS, Sims3. Przełączanie systemów nie wchodzi w grę. Próbowałem odpalić XP w VirtualBoxie pod win7 i nie udało mi się zrobić z tego systemu czegoś do grania. Jak pisałem: CS i Sims3, takie gry nie spowodują zamulenia przez odpalone 2 systemy na raz. Grafika to Radeon 3870 PCIE
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Wirtualny Windows z 3D
Grafika tu nie ma nic do znaczenia. Maszyny wirtualne nie wykorzystują fizycznej karty graficznej, tylko wirtualną.kacperlis pisze:Grafika to Radeon 3870 PCIE
Masz dwa wyjścia: albo zmienić kartę graficzną na taką, która jest wspierana i liczyć na to, że gry te pójdą przez WINE (przed zakupem nowej karty graficznej proponuję sprawdzić bazę winehq) albo przełączać się pomiędzy systemami.kacperlis pisze:Szukam więc sposobu, by móc na Ubuntu 14.04 (bo taką bym wybrał dystrybucję) odpalić w virtualu XP z takim wsparciem dla grafiki żebym mógł pograć w takie tytułu, jak npp. CS, Sims3. Przełączanie systemów nie wchodzi w grę.
Doprecyzuj tytuł wątku tak, aby oddawał istotę tego, o co pytasz. Na chwilę obecną, tak nie jest:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.