Witajcie,
sprawa jest następująca, zaraz po uruchomieniu gry gdy naciskam dowolny klawisz na klawiaturze gra zawiesza się, natomiast gdy klikam myszką gra nadal działa.
Grida instaluję z platformy Steam, a samego Steam zainstalowałem za pomocą POL, tak czy siak podobna sytuacja jest z innymi grami spod Windowsa.
Mój sprzęt:
Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz
NVIDIA GeForce GT 520M/PCIe/SSE2 - Sterowniki zainstalowane z Driver Manager w wersji 331.89
4 GB RAM
Wersja Wine 1.7.22
Macie jakieś pomysły?
[SOLVED][Wine][PlayOnLinux] Grid zawiesza się
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[SOLVED][Wine][PlayOnLinux] Grid zawiesza się
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 09:17 przez saygon, łącznie zmieniany 1 raz.
- witek
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: [Wine][PlayOnLinux] Grid zawiesza się
Należy w właściwościach gry na Steam odznaczyć "Włącz dostęp do Społeczności Steam podczas gry"
oraz w opcjach winecfg w POL dla Steam wg forum WIneHQ
U mnie pomogło
oraz w opcjach winecfg w POL dla Steam wg forum WIneHQ
Kod: Zaznacz cały
winecfg -> libraries, add "gameoverlayrenderer.dll" and select "disable".
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Kontakt:
Re: [Wine][PlayOnLinux] Grid zawiesza się
Uratowałeś mój dzisiejszy wieczór
Wszystko działa poprawnie, co ciekawe gdy ja szukałem informacji na WineHQ to nic nie znalazłem, a co jeszcze więcej, wydawało mi się że próbowałem już odpalić Grida z wyłączonymi opcjami dostępu do społeczności. Niemniej dziękuję Ci, dodam również że po zabiegu działają również inne gry z platformy Steam.
Wszystko działa poprawnie, co ciekawe gdy ja szukałem informacji na WineHQ to nic nie znalazłem, a co jeszcze więcej, wydawało mi się że próbowałem już odpalić Grida z wyłączonymi opcjami dostępu do społeczności. Niemniej dziękuję Ci, dodam również że po zabiegu działają również inne gry z platformy Steam.
- witek
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: [SOLVED][Wine][PlayOnLinux] Grid zawiesza się
Dokładnie
Kupiłem ostatnio na Humblach pakiet Worms i coś tam jeszcze z Team17. Syn szczęśliwy, że robaki działają pod Kubuntu 14.04 64bit
Kupiłem ostatnio na Humblach pakiet Worms i coś tam jeszcze z Team17. Syn szczęśliwy, że robaki działają pod Kubuntu 14.04 64bit