Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Post autor: bogaczew »

pendejo pisze:bogaczew Na Wuprze właśnie jest windowsa wersja + instalatory dla linuksa (tam gdzie są) więc nic straconego instalatory z tego co się orientuję są gdzieś na necie dostępne nieodpłatnie.
'stracone' dla wupra. ja jestem o 5 plnów do przodu, bo kupiłem całą antologię za 20 plnów...
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: wupra »

Jestem zmuszony sprzedać jeden egzemplarz X2 bez marży, aby móc zaoferować kolejne w dużo niższej cenie.

Właśnie rozgryzam Unreal'a i nie wiem czy warto robić instalator umożliwiający zainstalowanie polskiej wersji kinowej.

bogaczew pisze:'stracone' dla wupra. ja jestem o 5 plnów do przodu, bo kupiłem całą antologię za 20 plnów...
Gra jest z serii "Platynowa Kolekcja" czy "Extra Klasyka"?
Na płycie z instalatorem znajdą się tekstury S3TC dla Unreal i Unreal Tournament, niema ich w wydaniu Unreal Antologia.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Środowisko graficzne: Blackbox

Post autor: mat »

wupra pisze:Jest sens oferować gry które na Linuksa ukazały się wersji beta i nie posiadają wsparcia technicznego tj. Medal Of Honor Allied Assault (War Chest). W ostateczności można pograć przez wine.
Niewiele jest tego typu gier w wersji Beta:

Medal Of Honor Allied Assault
Serious Sam: The First Encounter
Serious Sam: The Second Encounter -
Serious Sam 2
Devastation

Mam oryginalne wersje tych gier i żałuję ,że wydałem na nie pieniądze.
Z własnego doświadczenia odradzam jakąkolwiek sprzedaż tych gier jako wersje dla Linuksa.
Doświadczenia Transgaming ze sprzedażą gier uruchamianych dzięki programowi Cedega były fatalne. Więc oferowanie gier, które można uruchomić za pomocą WINE nie jest dobrym pomysłem.
Tux Games też na początku chciał oferować gry dla Windows z możliwością uruchomienia pod WINE. Na szczęście zrezygnowali z tego pomysłu dzięki decyzji swoich klientów.
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Post autor: Jusko »

A mnie zastanawia dlaczego gry, które miałby być opakowane w Wine (a'la Picassa od Google), miałyby się nie cieszyć popularnością. Nie jestem za nimi - po prostu się zastanawiam. Jeśli gra byłaby oparta na wbudowanym Wine i działała bez problemu, to co to za różnica dla użytkownika (i byłaby sprzedawana jako natywna). Na MacOS X gry opakowane poprzez Cider (chyba to jest to do konwersji?) się sprzedają i jest ok. Dlatego zastanawia mnie właśnie fakt, czemu takie gry się nie sprzedają :-)

Co do instalatorów dla Unreal. Cóż... wpierw instalator był jeden, w dodatku marnie działający i wymagający do gry zainstalowanego natywnego Unreal Tournament (praktycznie już instalator nie działa). Dziś jest ich do wyboru do koloru :-) Razem z Twoim znam ich 4 :-) Radziłbym postawić instalator na patchu 227, by gra była najnowsza. W dodatku patch ten zawiera natywne binarki dla portu. Co do tekstur S3TC - można je zamieścić na płytce z instalatorem. Czasem mając je ustawione, można mieć problemy z grą multiplayer. Dlatego wybór opcjonalny - są na płycie i to user decyduje. Tekstury te podbijają trochę klimat poprzez swoją szczegółowość.
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
Awatar użytkownika
pendejo
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Post autor: pendejo »

Problem w tym, że żeby zbudować grę z wykorzystaniem winelib trzeba ją skompilować z winelib.
A tu chyba się rozchodzi o sprzedaz gier z windowsa, które mają platynowy status dla zwykłego wine.
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Jusko pisze:Co do instalatorów dla Unreal. Cóż... wpierw instalator był jeden, w dodatku marnie działający i wymagający do gry zainstalowanego natywnego Unreal Tournament (praktycznie już instalator nie działa). Dziś jest ich do wyboru do koloru :-) Razem z Twoim znam ich 4 :-) Radziłbym postawić instalator na patchu 227, by gra była najnowsza. W dodatku patch ten zawiera natywne binarki dla portu. Co do tekstur S3TC - można je zamieścić na płytce z instalatorem. Czasem mając je ustawione, można mieć problemy z grą multiplayer. Dlatego wybór opcjonalny - są na płycie i to user decyduje. Tekstury te podbijają trochę klimat poprzez swoją szczegółowość.
Trochę za wcześnie włączyłem do oferty grę Unreal. Jeszcze załatwiam niezbędne pozwolenia.
Mam już pozwolenie na użycie tekstur S3TC. Teraz czekam na decyzję Epic Games odnośnie pozwolenia użycia binarki OldUnreal, niestety trochę to potrwa.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Jusko pisze:A mnie zastanawia dlaczego gry, które miałby być opakowane w Wine (a'la Picassa od Google), miałyby się nie cieszyć popularnością. Nie jestem za nimi - po prostu się zastanawiam. Jeśli gra byłaby oparta na wbudowanym Wine i działała bez problemu, to co to za różnica dla użytkownika (i byłaby sprzedawana jako natywna). Na MacOS X gry opakowane poprzez Cider (chyba to jest to do konwersji?) się sprzedają i jest ok. Dlatego zastanawia mnie właśnie fakt, czemu takie gry się nie sprzedają :-)
Google Picassa dla Linuksa jest przykładem programu, którego nie powinno się tworzyć.
Sam pogram nie posiada wielu użytecznych funkcji i w pewnym sensie problemem jest WINE.
Ryan Gordon wielokrotnie otrzymywał pytania o wersję natywną tego programu dla Linuksa.
Przypominam że jest on twórcą natywnej wersji Google Earth dla Linuksa. Dla wielu osób WINE nie jest rozwiązaniem.
Wiele lat temu Transgaming rozpoczął współpracę z kilkoma producentami np Electronic Arts, TimeGate Studios. Oferowali pewien zbiór gier i niestety musieli się z tego wycofać. Głównym powodem był brak zainteresowania ze strony użytkowników. Wspomniane wersje były w tej samej cenie co natywne wersje gier dla Linuksa. Ponieważ musisz zatrudnić kogoś kto stworzy instalator oraz przetestuje grę. Wszystko to kosztuje i trzeba jeszcze zaoferować klientom pomoc techniczną. W tym przypadku nie możesz liczyć, że gra korzystająca z WINE będzie tańsza od wersji dla Windows. Więc to nie jest oferta cenowa dla użytkowników WINE kupujących gry za 15 zł. Ponieważ użytkownicy WINE lubią mieć gry w takiej samej cenie jak użytkownicy Windows - ta sama grupa klientów wspierająca rynek gier dla Windows.
To jest również kiepska oferta dla osób które kupują natywne gry dla Linuksa. Jestem w stanie wydać pieniądze na natywną wersję gry dla Linuksa. Jednak nie wydam tych samych pieniędzy za wersję dla Windows z dołączonym WINE. Ponieważ nie mam żadnego zaufania do takiego produktu i nie chce grać w gry dla Windows pod Linuksem.
Duża popularność gier korzystających z Cider dla Mac OS X jest dość ciekawa. Podejrzewam że użytkownicy Mac OS X nie przywiązują zbytnio uwagi do sposobu tworzenia tych gier. Poza tym liczba producentów zainteresowanych Cider jest spora. Cedega przykładowo cieszy się zerowym zainteresowaniem producentów gier dla Windows. Użytkownicy WINE raczej się tym faktem nie przejmują i niestety hamują proces popularyzacji systemu Linux.
BUY LINUX GAMES
Awatar użytkownika
pendejo
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Post autor: pendejo »

mat pisze: Duża popularność gier korzystających z Cider dla Mac OS X jest dość ciekawa. Podejrzewam że użytkownicy Mac OS X nie przywiązują zbytnio uwagi do sposobu tworzenia tych gier. Poza tym liczba producentów zainteresowanych Cider jest spora. Cedega przykładowo cieszy się zerowym zainteresowaniem producentów gier dla Windows. Użytkownicy WINE raczej się tym faktem nie przejmują i niestety hamują proces popularyzacji systemu Linux.
Bo użytkowników maka nie obchodzi jak jest aplikacja zrobiona do póki działa. Ja nie widzę nic złego w kompilowaniu programów przy użyciu libwine, jeśli w ten sposób otrzymuję pełnowartościowy produkt. Samą instalacją programów windowsowych pod wine nie byłbym usatysfakcjonowany, bo w samym projekcie zbyt wiele regresji jest i czasem w nowej wersji coś przestaje działać.
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

wupra pisze:Trochę za wcześnie włączyłem do oferty grę Unreal. Jeszcze załatwiam niezbędne pozwolenia.
Mam już pozwolenie na użycie tekstur S3TC. Teraz czekam na decyzję Epic Games odnośnie pozwolenia użycia binarki OldUnreal, niestety trochę to potrwa.
Więc możesz poczekać. Swój instalator stworzyłem... no dobrych parę miesięcy temu, jeśli nie więcej. Administrator forum napisał, czy może mój instalator uznać za oficjalny instalator OldUnreal. Niestety... do dziś głucho. Także radziłbym uzbroić się w cierpliwość, lub od czasu do czasu przypominać im o sobie. Ewentualnie traktować instalator jako czysty projekt fanowskiej sceny gry. Ostatecznie to nie Epic stworzył natywne binarki...lecz cała reszta jest ich...:sad:

pendejo pisze:Bo użytkowników maka nie obchodzi jak jest aplikacja zrobiona do póki działa. Ja nie widzę nic złego w kompilowaniu programów przy użyciu libwine, jeśli w ten sposób otrzymuję pełnowartościowy produkt.
Dlatego właśnie się zastanawiam. Skoro program taki miałby być pełnowartościowy, działający idealnie, zero różnic między wersją dla Windows...czemu nie? Wersja taka uznawana byłaby za linuksową i na półki. Niestety to ciągle nie jest w pełni natywny produkt, choć jeśli miałby działać idealnie... to co za różnica czy natywna wersja, czy w działaniu jak w 100% wersja na Windows - z tym, że opakowana w Wine. To jednak myślenie życzeniowe. Myślę, że łatwiej byłoby dostosować Wine pod konkretną grę (DirectX i te sprawy...), niż przepisywać ją czysto pod GNU/Linux, a w dodatku nie zawsze jest to możliwe. Wersja opakowana w Wine to jednak trochę jak lizanie lizaka przez papierek, porównując to do natywnej wersji gry.

mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

pendejo pisze:A tu chyba się rozchodzi o sprzedaz gier z windowsa, które mają platynowy status dla zwykłego wine.
To byłaby bardzo ryzykowna metoda.

Dwie ciekawostki dotyczące gier tworzone przez LGP. W chwili obecnej mamy możliwość zakupu X2: The Threat za 89,49zł.
Jednak najbardziej zaskoczyło mnie dzisiejsze wydarzenie. Linux Game Publishing oraz Igios zdecydowały się na wydanie gry
Shadowgrounds dla Linuksa:

http://www.linuxgamepublishing.com/info.php?id=41&

Jest to chyba pierwsza gra LGP sprzedawana w tak niskiej cenie. Zauważyłem że w sklepie Wupra można ją kupić za 42,49zł - miła opcja. Natomiast jeszcze w tym tygodniu będzie dostępna gra Shadowgrounds Survivor:

http://www.linuxgamepublishing.com/info.php?id=40&

To znacznie zwiększa szanse na wydanie Trine dla Linuksa:

http://www.youtube.com/watch?v=iXamgP-j-xU

W sumie to trochę dziwne że Linux Game Publishing zdecydował się na wydanie 4 gier w jednym roku.
Ta firma zawsze była bardzo ostrożna i nigdy nie decydowała się na zbyt duże rozszerzenie oferty.

EDIT:
pendejo pisze:Bo użytkowników maka nie obchodzi jak jest aplikacja zrobiona do póki działa. Ja nie widzę nic złego w kompilowaniu programów przy użyciu libwine, jeśli w ten sposób otrzymuję pełnowartościowy produkt.
Problem polega na tym, że nie ma producentów oraz użytkowników zainteresowanych wykorzystaniem WINE do tworzenia gier.
BUY LINUX GAMES
bogaczew
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Post autor: bogaczew »

wupra pisze: Gra jest z serii "Platynowa Kolekcja" czy "Extra Klasyka"?
Na płycie z instalatorem znajdą się tekstury S3TC dla Unreal i Unreal Tournament, niema ich w wydaniu Unreal Antologia.
unreal antologia extra klasyka gold. i niestety, instalator Jusko jej nie chwyta. ale pod wine działa świetnie. i wciąż zupełnie dobrze wygląda.

a Prey przyszedł, i leży ciągle w zafoliowanym pudełku. nie mam kiedy pograć.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

bogaczew pisze:unreal antologia extra klasyka gold. i niestety, instalator Jusko jej nie chwyta. ale pod wine działa świetnie. i wciąż zupełnie dobrze wygląda.
Chodzi o mój instalator natywny dla Unreal? Cóż, instalator jest dla Unreal/Unreal Gold. Posiadam oryginały z momentu, gdy były jeszcze w obiegu rynkowym. Pod nie instalator został stworzony - sprawdza pewne rzeczy na płycie, jeśli się zgadzają - instalator instaluje grę, jeśli nie, to nie wykrywa płyty. Widocznie Unreal'e z tych serii (anatologia itd.) mają nieco inną strukturę katalogów na płycie. Zapewnić jednak mogę, że zwykły Unreal/Unreal Gold są wykrywane i działają bez problemów (choć patch 227f sprawia je czasem, ale tylko w jednym momencie) :-)

EDIT:
Fakt jednak faktem, że Unreal z S3TC nadal może się podobać, choć lata się odcisnęły na grze. Nie ustają jednak modyfikacje do gry (mają np. dodać shadery i fizykę otoczenia np. pudeł itd.). Unreal działa jednak na Wine od wersji 0.9.5x, czyli od dość dawna. Unreal II miał tylko jeden feler (testowałem pod CrossOver kiedyś) - nie szło obrócić myszą postaci o 360 stopni.

wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Jusko pisze:Widocznie Unreal'e z tych serii (anatologia itd.) mają nieco inną strukturę katalogów na płycie.
Wydanie Unreal Anthology szło jeszcze jakoś zainstalować używając unshielda. Natomiast Unreal Antologia nie da się już tak zainstalować, wszystko dzięki kreatywności polskiego dystrybutora. Dlatego do czasu kiedy nie dostanę pozwolenia na spore modyfikacje umożliwiające stworzenie działającego instalatora, gra będzie niedostępna.
mat pisze: W sumie to trochę dziwne że Linux Game Publishing zdecydował się na wydanie 4 gier w jednym roku.
Ta firma zawsze była bardzo ostrożna i nigdy nie decydowała się na zbyt duże rozszerzenie
Jeszcze jedna gra może ukazać się w tym roku, jeszcze jeden tajemniczy tytuł.
Linux Game Publishing nic nie ryzykuje wydając grę której port wykonała inna firma (np. Igios).

Fajnie by było gdyby w Polsce na stronach poświęconych Linuksowi pojawiały się informacje o nowych komercyjnych grach na Linuksa.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

wupra pisze:Jeszcze jedna gra może ukazać się w tym roku, jeszcze jeden tajemniczy tytuł.
To znaczy masz na myśli tą grę multiplayer o której pisał Michael Simms? Wiesznie liczyłbym na jej szybkie wydanie. Ja osobiście czekam na wydanie Bandits: Phoenix Rising oraz Disciples 2: Dark Prophecy. Ciekawe czy pojawiła się nowa wersja beta Bandits: Phoenix Rising?

http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... &px=NzEyNw

W jednym z wywiadów Michaels Simms pisał o własnej oryginalnej grze stworzonej przez pracowników LGP.:

"This is completely new, no one knows about this. It's very simple, it's based on Sudoku. But it's an entirely new take on the game. I can't go into details because it's still a few months away, but we're hoping we'll be able to get it out in the next six months."

http://www.techradar.com/news/gaming/br ... ?artc_pg=2

Raczej ta gra nie będzie żadnym hitem.
Są też duże szanse na wydanie takich gier:

- Sacred 2: Fallen Angel
- X3 Terran Conflict
- Trine

Oczywiście wszystko zależy od wyników sprzedaży poprzednich gier:

Sacred: Gold
Shadowgrounds Survivor
Shadowgrounds
X3: Reunion
wupra pisze:Linux Game Publishing nic nie ryzykuje wydając grę której port wykonała inna firma (np. Igios).
Być może. W sumie zastanawiam się czemu LGP nie współpracuje już z Runesoft.
BUY LINUX GAMES
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

mat pisze:To znaczy masz na myśli tą grę multiplayer o której pisał Michael Simms? Wiesznie liczyłbym na jej szybkie wydanie. Ja osobiście czekam na wydanie Bandits: Phoenix Rising oraz Disciples 2: Dark Prophecy. Ciekawe czy pojawiła się nowa wersja beta Bandits: Phoenix Rising?
Nie wiem jaka to ma być gra, mogę się tylko domyślać (może Majesty 2, Europa Universalis albo coś innego).
Niestety nie ma chyba nowszej wersji beta Bandits: Phoenix Rising.
mat pisze: Być może. W sumie zastanawiam się czemu LGP nie współpracuje już z Runesoft.
Poszło o grę Northland, port przygotowany przez RuneSoft nie posiada trybu multiplayer. LGP nie chciało wydać tej gry bez trybu multiplayer. W sumie szkoda bo RuneSoft posiada sporo tytułów na Maca.
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

wupra pisze:Nie wiem jaka to ma być gra, mogę się tylko domyślać (może Majesty 2, Europa Universalis albo coś innego).
Majesty 2 to całkiem prawdopodobne. Natomiast Europa Universalis 2 jest tworzona przez pracownika LGP. Jednak wydawcą raczej nie będzie Linux Game Publishing.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... rank&num=1
wupra pisze:Niestety nie ma chyba nowszej wersji beta Bandits: Phoenix Rising.
Szkoda. Mam nadzieję że niedługo pojawi się jakaś informacja dotycząca tej gry.
wupra pisze:Poszło o grę Northland, port przygotowany przez RuneSoft nie posiada trybu multiplayer. LGP nie chciało wydać tej gry bez trybu multiplayer. W sumie szkoda bo RuneSoft posiada sporo tytułów na Maca.
Faktycznie coś sobie przypominam.:

"Tue, August 30 2005
Linux Game Publishing today announces that we have cancelled our contract to publish the Linux version of Northland, due to technical issues with the Linux version of the game that the company doing the development work on the port could not resolve to our satisfaction. Anyone that is still interested in this game will still be able to order it (minus the unported multiplayer section) direct from Runesoft who have done the porting work on the portion of the game that will be released by them shortly. This decision by LGP in no way affects the other products from Runesoft, such as Software Tycoon or the upcoming Knights and Merchants."

http://www.linuxgamepublishing.com/oldnews.php?

Nie przekreśla to jednak szansy na wydanie Ankh: Battle of the Gods przez Runesoft.
Ilość tytułów w przypadku Runesoft jest mało istotna. Dla mnie liczy się kilka gier Runesoft , które nie mają jeszcze wersji dla Linuksa:

Global Clonflicts: Palestine
Global Conflicts: Latin America
Europa Universalis 3
Chicago 1930
Blitzkrieg
Flatout 2
BUY LINUX GAMES
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

mat pisze: Nie przekreśla to jednak szansy na wydanie Ankh: Battle of the Gods przez Runesoft.
Ilość tytułów w przypadku Runesoft jest mało istotna. Dla mnie liczy się kilka gier Runesoft , które nie mają jeszcze wersji dla Linuksa:

Global Clonflicts: Palestine
Global Conflicts: Latin America
Europa Universalis 3
Chicago 1930
Blitzkrieg
Flatout 2
Chicago 1930 miało szansę na port jednak sprzedaż wersji na Linuksa nie idzie zbyt dobrze (chyba była nawet przedsprzedaż na ixsoft.de).

Thomas Steiding z RuneSoft powiedział mi, że z powodu małej sprzedaży wersje na Linuksa będą wydawane bardzo rzadko. Niestety wolą wydawać gry na Maca.
W sumie szkoda bo z nimi można się jeszcze jakoś dogadać odnośnie cen.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Wupra - w swojej ofercie masz również w całym pakiecie jednocześnie Unreal Tournament (pierwszy z 1999 roku). Czy wymyśliłeś może jakieś autorskie rozwiązanie, dotyczące spowolnienia gry? Na obecnych sprzętach gra działa zdecydowanie za szybko - gra działa dwa razy szybciej. Jest o tym multum w sieci - tyczy się to zarówno Linuksa, jak i Windows. Istnieje jakiś skrypt spowalniający, ale jest to proteza, która nie do końca działa jak ma. Może to pytanie trochę pod włos... ale sprzedawać będziesz (wiadomo - czekasz na pozwolenia) grę tak jak jest, czy masz na to jakiś już patent? Czasem już po prostu nie działa - Segmentation Fault. Czy gra była testowana? Nawet Wine nie ratuje tu sprawy, bo i na nim działa za szybko.

wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Jusko pisze:Wupra - w swojej ofercie masz również w całym pakiecie jednocześnie Unreal Tournament (pierwszy z 1999 roku). Czy wymyśliłeś może jakieś autorskie rozwiązanie, dotyczące spowolnienia gry? Na obecnych sprzętach gra działa zdecydowanie za szybko - gra działa dwa razy szybciej. Jest o tym multum w sieci - tyczy się to zarówno Linuksa, jak i Windows. Istnieje jakiś skrypt spowalniający, ale jest to proteza, która nie do końca działa jak ma. Może to pytanie trochę pod włos... ale sprzedawać będziesz (wiadomo - czekasz na pozwolenia) grę tak jak jest, czy masz na to jakiś już patent? Czasem już po prostu nie działa - Segmentation Fault. Czy gra była testowana? Nawet Wine nie ratuje tu sprawy, bo i na nim działa za szybko.
UT99 w wersji 436 nie da się już uruchomić, wersja 451 działa całkiem nieźle(utpg.org). Ponadto o ile się orientuję dalszym rozwojem UT99 zajmuje się projekt OldUnreal więc kiedyś może ukazać się jakaś aktualizacja.

Testowałem UT99 z teksturami S3TC High-end i nie odczułem zmian odnośnie szybkości działania, nie wiem jak działa ze zwykłymi teksturami. Trzeba jeszcze będzie trochę po testować.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Nie miałem pojęcia, że istnieje nowsza wersja od tej. Co do OldUnreal - oni raczej zrzeszają fanów pierwszego Unreal (nie UT - ludzie ekstremalnie często to mylą). Na chwilę obecną cała para idzie w rozwój dalszy patcha 227x dla Unreal - jeśli ktoś zajmuje się tam UT, to z doskoku. Niemniej - dzięki za info - przetestuję Unreal Tournament 451. Mówiłem właśnie o 436 - kurczę - jeszcze w czasach Ubuntu 8.04 działał. Ech - jak na Linuksa wszystko szybko się starzeje :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”