(średnio raz na miesiąc)
Windowsa xp miałem lata na deskopcie kwestia organizacji systemu lecz od kilku miesięcy mam ubuntu i działa praktycznie bez jakiejkolwiek opieki i jest dobrze.endr1u pisze:Zastanawia mnie czy czesto reinstalujecie systemy? Z doswiadczenia wiem, ze windows xp, vista itd.. nie pochodzi dluzej niz pol roku chodzi coraz gorzej. Jak jest z linuxem podobnie? Co jaki czas musicie go reinstalowac?
czy ja wiem czy skutecznie.. równie skutecznie można wyczyścić taki dysk ze zbędnych śmieci. Ostatnio udało mi się doprowadzić Ubuntu które mam zainstalowane od 5.10 i upgrejdowane po kolei do 8.04 do stanu praktycznie takiego jak po instalacji (zajmował jakoś ~2GB z tego co pamiętam)ddp pisze:Niestety apt-get dość skutecznie zaśmieca dysk.
Pewnie gdybyś zrobił teraz ponowną instalację, miałbyś wrażenie, że system chodzi jak burzaflower1973 pisze:XP-ka mam jakoś od 2004 roku bez reinstalki, przy czym wymieniałem płytę główną i kartę graficzną.
Chociaż, może kłamię. Dysk kupowałem, ale nie wiem czy przed czy po 2004; w każdym razie na 100% płytę i kartę zmieniałem bez reinstalacji, a dysk (czyli ciągle jednego xp-ka) mam od dobrych kilku lat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości