Kod: Zaznacz cały
unable to enumerate USB device on port 5
Moderator: e X t 7 3
Masz Pan racje, link poprawionyelzear pisze:oj oj bardzo przepraszami dziękuje za przeniesienie postów w odpowiednie miejsce
bo ja to zgłosiłam zorientowawszy o które jajko chodzidziękuje za przeniesienie postów w odpowiednie miejsce
hmm zastanawiam się, czy nie wynika to z wbicia przeze mnie na sztywno UHCI HCD [most Intel and VIA support]. Może zbuduje specjalnie do testów wersje v18.2, bez w/w i zobaczymy.Galvatron pisze:Bez restartu system nie chce mi montować pendrive'ów. Udev-notify na przemian wyrzuca komunikaty o rozpoznaniu i usunięciu urządzenia (pomaga dopiero ubicie notify-ods). Dodatkowo, przy zamykaniu i uruchamianiu systemu wyskakuje duża ilość takich błędów/komunikatów:
Wygląda na to że w tej chwili wąskim gardłem jest sam Kwin, któremu, mimo dużego skoku, nadal sporo brakuje do Compiza. W tej sytuacji, mimo pewnej problematyczności gałęzi 0.9.x, może warto by było zastąpić nim Kwin'a - powinno to dać dość odczuwalny, spory wzrost wydajności.elzear pisze:Wersja kernela:Kod: Zaznacz cały
Kernel 3.2.9-ext73-f1-18.1-k8-64-ags-cfs
Tak zrobiłem i działa znacznie szybciej i stabilniej, choć nadal są problemy np. czasami gdy wyłączę aplikację na pasku "menedżera zadań" pozostaje mi program (po 30-50 sec znika). Csami pojawiają się artefakty, co do płynności działania to też mam pewne zastrzeżeniaWydajność możesz wyraźnie poprawić instalując KDE 4.8.1 z PPA (domyślnie jest tam 4.7.x).Przy standardowych animacjach lubi sie przycinać.
Dodam, że zainstalowałem u siebie zamknięte sterowniki od AMD 12.2. Czy ktoś działa może na otwartych?
Mi kwin działa idealnie płynnie nawet pod Lenovo s10 = Atom 1.6 GHz 1 rdzeń + GMA950 taktowana 166 MHZGalvatron pisze:Wygląda na to że w tej chwili wąskim gardłem jest sam Kwin, któremu, mimo dużego skoku, nadal sporo brakuje do Compiza. W tej sytuacji, mimo pewnej problematyczności gałęzi 0.9.x, może warto by było zastąpić nim Kwin'a - powinno to dać dość odczuwalny, spory wzrost wydajności.elzear pisze:Wersja kernela:Kod: Zaznacz cały
Kernel 3.2.9-ext73-f1-18.1-k8-64-ags-cfs
Tak zrobiłem i działa znacznie szybciej i stabilniej, choć nadal są problemy np. czasami gdy wyłączę aplikację na pasku "menedżera zadań" pozostaje mi program (po 30-50 sec znika). Csami pojawiają się artefakty, co do płynności działania to też mam pewne zastrzeżeniaWydajność możesz wyraźnie poprawić instalując KDE 4.8.1 z PPA (domyślnie jest tam 4.7.x).Przy standardowych animacjach lubi sie przycinać.
Dodam, że zainstalowałem u siebie zamknięte sterowniki od AMD 12.2. Czy ktoś działa może na otwartych?
Witaj, o jakich "artafektach" mówisz ?elzear pisze:Jak narazie chce chwilę jeszcze pozostać przy ustawieniach jakie sąGdy zaczną mnie irytować artefakty pojawiające sie na ekranie, to prawdopodobnie potestuje compiz'a
hmm Ja nie odnotowałem takiego na żadnej z moich maszyn [obecnie 6], ale widziałem coś takiego i ... może oznaczać przegrzewanie lub przegrzanie układu graficznego ... jaka masz temperaturę tego elementu ?elzear pisze:w momencie gdy otwieram np. kalendarz to przez chwile pojawiaja sie paski zamiast kalendarza... gdy wlaczam glowne menu jest podobnie.
Kurcze sprawdzam temperatury i za nic nie przekraczają na żadnych norme X t 7 3 pisze:hmm Ja nie odnotowałem takiego na żadnej z moich maszyn [obecnie 6], ale widziałem coś takiego i ... może oznaczać przegrzewanie lub przegrzanie układu graficznego ... jaka masz temperaturę tego elementu ?elzear pisze:w momencie gdy otwieram np. kalendarz to przez chwile pojawiaja sie paski zamiast kalendarza... gdy wlaczam glowne menu jest podobnie.
Pozdrawiam
DISTRIB_ID=LinuxMint
DISTRIB_RELEASE=12
DISTRIB_CODENAME=lisa
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint 12 KDE"
X.Org X Server 1.10.4
Release Date: 2011-08-19
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-29-server x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux 6465b 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs #15 SMP Fri Feb 17 08:48:21 CET 2012 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs root=UUID=1257724a-8eab-4651-b61d-e36f201f2220 ro quiet splash vt.handoff=7
Build Date: 29 September 2011 02:45:13AM
xorg-server 2:1.10.4-1ubuntu4 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.22.2
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Shevchenko1987 pisze:To wina Xorga w wersji 1.10.x. Miałem to samo co ty. Pomaga aktualizacja do wersji 1.11.x
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
X.Org X Server 1.10.4
Release Date: 2011-08-19
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-29-server x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux 6465b 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs #15 SMP Fri Feb 17 08:48:21 CET 2012 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs root=UUID=1257724a-8eab-4651-b61d-e36f201f2220 ro quiet splash vt.handoff=7
Build Date: 19 October 2011 05:21:26AM
xorg-server 2:1.10.4-1ubuntu4.2 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.25.2
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
No fajniee X t 7 3 pisze:Zatem rzeczywiście może to wynikać z jakiś błędów Xorg. Choć Ja nigdy tego nie odnotowałem.
Pozdrawiam
-- 11 mar 2012 13:08 --
Co do płynności działania. Tak działa Kubuntu 11.10 [KDE 4.7.4] na Lenovo s10 z moim kernelem v18.1-atom [może widać działa bez problemów Broadcom sta wifi = wczytał "pogodę"]. Podkreślam tu mamy 1 rdzeniowego atoma 1.6 GHz [pierwsza generacja] + grafika Intela GMA950 ... specjalnie zostawiłem standardowe taktowanie na poziomie 166 MHz. Wybaczcie jakość, na "podorędziu" miałem jedynie starego HTC Hero:
Lenovo s10 + v18.1-atom, KDE 4.7.4
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość