To już jest pytanie do użytkownika Wupra.lesniak pisze:Ale może gadżety Linuksowe podniosły by zyski. Chodziło mi o ich wprowadzenie tylko i wyłącznie w takim celu.
Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Blackbox
Odp: Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Szczerze to mało gram w gry, a gadżety chętniej bym kupował bo lubię tego typu bajery
Koszuleczka i bluza w canonical shopie jest bardzo fajna nie mówiąc już o innych rzeczach.

-
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Każdy może się pomylić.mat pisze:Zadałem pytanie na blogu LGP dotyczące majestyr2:
"Thats just the updates for the second release of Majesty ? the one that has the copy protection in. Both versions will have the same features, but obviously binary patch deltas will need to be different"
http://blog.linuxgamepublishing.com/200 ... /#comments
Podobną informację otrzymałem od innego z pracowników LGP.
EDIT:
Całkiem możliwe zwłaszcza wczoraj ok 14, problem nie powinien się powtórzyć.Jusko pisze:Chciałem napisać to na forum Wupra, ale coś nie mogłem się na nie dobić.
Demo pod wine faktycznie działa bardzo dziwnie i się wywala, dodatkowo ma większe wymagania odnośnie sprzętu (wiadomo wine + gra).Jusko pisze:Robię przymiarki do kupna Sacred, a niestety demo na Windows pomimo poprawnej pracy ogólnie, potrafi się zawiesić często pod Wine. A że nie chcę kupować kota w worku...A tym bardziej wersji na Windows, która pomimo, iż jest wielokrotnie tańsza niż natywna, to jednak jest wieszającą się wersją dla Windows.
Z wersją natywną nie ma raczej problemów, nawet jeśli takowe wystąpią można to zgłosić do LGP.
EDIT:
Jak gry zaczną się w końcu sprzedawać i będzie sporo zapytań o gadżety, to pewnie zostaną one wprowadzone do oferty.lesniak pisze:Ale może gadżety Linuksowe podniosły by zyski. Chodziło mi o ich wprowadzenie tylko i wyłącznie w takim celu.
Pytanie jest takie czy ktoś faktycznie będzie zainteresowany tymi gadżetami.
EDIT:
Wszytko zależy od indywidualnych preferencji. Najlepiej te gry które są dostępne od ręki.lesniak pisze:No to trzeba zbierać kaskę na rozrywkę i rozwój Polskiej areny gier na Linuksa. Co polecacie kupić?
Poza tym część gier posiada wersję demo.
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Skoro twierdzicie, że Sacred dobrze działa, to trzeba będzie zacząć zbierać. Pytam, bo mam uraz do natywnych wersji. Starsi userzy pamiętają moje boje z grą Sin (której dziś też już za Chiny nie uruchomię). Problemy mogą zacząć występować z grami z roku 2004, bo już w niektórych distach wymagana biblioteka libstdc++5 zostaje powoli wycofywana na rzecz wersji 6. I już pojawia się tu konflikt - gra nie uruchomi się na wersji 6,bo chce 5. Dlatego pytałem, bo prawdę mówiąc podchodzę do portów jak do jeża. Boję się zwyczajnie, że dziś wydam kasę na grę, a za rok czy dwa będę musiał kombinować, by grę uruchomić w ogóle. LGP jak LGP, stara się gry uaktualniać (ostatnio zrobił uaktualnienie dema Majesty, a Postal2 jak bugi miał, tak ma), ale przyszłość Shadowgrounds'ów, gdy stworzył je IGIOS...mogą być nie za ciekawe. Szkoda, że twórcy najczęściej odwołują się do bibliotek w systemie, miast statycznie je zlinkować i wrzucić do folderu z grą. Uniknęłoby to (najprawdopodobniej, bo kto tam z Linuksem wie) kłopotów w przyszłości.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Było kilka zapytań na forum o gadżety więc myślę że z całego społeczeństwa linuksowego w Polsce znalazło by się tyle, a może nawet więcej chętnych co na gry.
-
- Wytworny Kaczor
Przecież to klasyka gier i juz pisałem na ten temat.Jusko pisze: Starsi userzy pamiętają moje boje z grą Sin (której dziś też już za Chiny nie uruchomię)..
Napisałes do twówców gry? Zgłaszałeś ten problem na forum liflg.org?
Ten problem nie dotyczy gier sprzedawanych tworzonych przez LGP i Runesoft.Zawsze możesz skorzystać ze starszej wersji systemu.Jusko pisze:Problemy mogą zacząć występować z grami z roku 2004, bo już w niektórych distach wymagana biblioteka libstdc++5 zostaje powoli wycofywana na rzecz wersji 6. I już pojawia się tu konflikt - gra nie uruchomi się na wersji 6,bo chce 5.
Aktualizacja jest dostępna od dłuzszego czasu.Jusko pisze:Kolejny przykład z mojej kolekcji to Lugaru. Miałem szczęście załapać się w czasie ostatnich Świąt Bożego Narodzenia na akcję, gdzie twórcy za darmo rozdawali imienne klucze seryjne (gra dostępna na Mac,Windows oraz Linuksa). Nie pamiętam, jaka wersja SDL była w Ubuntu 8.04, więc będę posiłkował się numerkami wydań. W Ubuntu 8.04 gra działa out of the box. Natomiast od Ubuntu 8.10, nie - Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed). Podobno błąd jest po stronie SDL i bug zgłoszony (tak twierdzą autorzy), ale nie działa od 8.10, a za chwilę mamy premierę 9.10. I tyle z natywnej wersji. Szczęście, że gra chociaż działa pod Wine (zalecają to twórcy, jeśli natywna będzie mieć ten błąd), to połowicznie ratuje sytuację.
http://www.linuxgames.com/archives/14104
Więc w czym problem?
Grałem w Postal 2 i żadnych problemów z tą grą nie miałem.Jusko pisze:Dlatego pytałem, bo prawdę mówiąc podchodzę do portów jak do jeża. Boję się zwyczajnie, że dziś wydam kasę na grę, a za rok czy dwa będę musiał kombinować, by grę uruchomić w ogóle. LGP jak LGP, stara się gry uaktualniać (ostatnio zrobił uaktualnienie dema Majesty, a Postal2 jak bugi miał, tak ma),
Więc gdzie są te błędy?
http://www.linuxgamepublishing.com/support.php?
LGP jest producentem i wydawcą gier. Większośc gier wydanych przez LGP zostało stworzonych przez inne firmy lub osoby. Mimo to aktualizacje do tych gier są nadal wydawane. Więc nie bardzo rozumiem twoich obaw dotyczących gier tworzonych przez IGIOS. Ostatnia aktualizacja do gier Shadogrounds i Shadowgrounds Survivor jest sprzed kilku tygodni.Jusko pisze:ale przyszłość Shadowgrounds'ów, gdy stworzył je IGIOS...mogą być nie za ciekawe. Szkoda, że twórcy najczęściej odwołują się do bibliotek w systemie, miast statycznie je zlinkować i wrzucić do folderu z grą. Uniknęłoby to (najprawdopodobniej, bo kto tam z Linuksem wie) kłopotów w przyszłości.
BUY LINUX GAMES
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Kontakt:
Co do Lugaru zwracam honor - edytowałem już swój post. Miałem po prostu wersję z zeszłego roku. Nie zmienia to faktu, że na bieżąco należy aktualizować gry, bo ciągłe nowe wersje bibliotek, jak widać niekompatybilne wstecz, psują sprawę. Kiedy libstdc++5 wypadnie z repo, wiele gier siądzie. A biblioteka ta ciągnie za sobą trochę zależności, więc by ją zainstalować, trzeba zrobić downgrade ćwierci systemu:-( LGP i Runesoft to jedni wydawcy, ale inni wydadzą grę i później trzeba stawać na głowie, by ją uruchomić, bo producent ją porzucił, a Linux znów poszedł do przodu - i tak w kółko Macieju. A Sin...musieliby po prostu użyć nowszych bibliotek, obecnych w obiegu i problem zniknie i przestawić dźwięk z OSS na Alsę. Tak samo wiele tzw. klasyków (np. demko Soldier of Fortune) - ruszyć to teraz, to sukces dla zwykłego usera.
Postal2 ma błędy w demie. Po załadowaniu misji zawiesza się, a po chwili wyłącza. Bug jest powszechny - ludzie opisują go na niektórych forach. Aby gra też zadziałała, muszę kasować libsdl z katalogu System gry, bo inaczej nie ruszy. Gra zaczyna wtedy korzystać z systemowego SDL.
Może jestem przewrażliwiony. Parę razy się sparzyłem i mam uraz do portów.
Postal2 ma błędy w demie. Po załadowaniu misji zawiesza się, a po chwili wyłącza. Bug jest powszechny - ludzie opisują go na niektórych forach. Aby gra też zadziałała, muszę kasować libsdl z katalogu System gry, bo inaczej nie ruszy. Gra zaczyna wtedy korzystać z systemowego SDL.
Może jestem przewrażliwiony. Parę razy się sparzyłem i mam uraz do portów.
-
- Wytworny Kaczor
Ryan Gordon cały czas pracuje nad innymi grami. Dlatego aktualizacja do Lugaru zostałą wydana kilka miesięcy później.Jusko pisze:Co do Lugaru zwracam honor - edytowałem już swój post. Miałem po prostu wersję z zeszłego roku. Nie zmienia to faktu, że na bieżąco należy aktualizować gry,
Może jakiś przykład? Ponieważ nie znam zbyt wielu takich producentów. Poza firmami, które zbakrutowały wiele lat temu lub grami bez wsparcia technicznego. Poza tym te same problemy mają użytkownicy Windows ze starymi grami.Jusko pisze:bo ciągłe nowe wersje bibliotek, jak widać niekompatybilne wstecz, psują sprawę. Kiedy libstdc++5 wypadnie z repo, wiele gier siądzie. A biblioteka ta ciągnie za sobą trochę zależności, więc by ją zainstalować, trzeba zrobić downgrade ćwierci systemu
LGP i Runesoft to jedni wydawcy, ale inni wydadzą grę i później trzeba stawać na głowie, by ją uruchomić, bo producent ją porzucił, a Linux znów poszedł do przodu - i tak w kółko Macieju.
Widzę, że muszę zadać pytanie ponownie. Napisałeś do twórców gry Sin?Jusko pisze:A Sin...musieliby po prostu użyć nowszych bibliotek, obecnych w obiegu i problem zniknie i przestawić dźwięk z OSS na Alsę. Tak samo wiele tzw. klasyków (np. demko Soldier of Fortune) - ruszyć to teraz, to sukces dla zwykłego usera.
Nie ma obecnie problemów z uruchomieniem starych gier loki software
http://www.liflg.org/forum/viewtopic.php?t=949
Więc w sprawie Sin , także możesz do nich napisać. Nie rozumiem, po co ktoś miałby tworzyć nowe instalatory do starych wersji demo gier nieistniejących firm?
Więc dlaczego nie zgłosiłeś problemu z wersją demo? Skoro problem jest "powszechny" to czemu nikt nie poinfiormował LGP? Jak widać problem z wersją demo ma kilka osób.Jusko pisze:Postal2 ma błędy w demie. Po załadowaniu misji zawiesza się, a po chwili wyłącza. Bug jest powszechny - ludzie opisują go na niektórych forach. Aby gra też zadziałała, muszę kasować libsdl z katalogu System gry, bo inaczej nie ruszy. Gra zaczyna wtedy korzystać z systemowego SDL.
http://www.linuxgamepublishing.com/support.php?
BUY LINUX GAMES
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Kontakt:
Przykład z forum odnośnie Ubuntu 9.10:mat pisze:Może jakiś przykład? Ponieważ nie znam zbyt wielu takich producentów. Poza firmami, które zbakrutowały wiele lat temu lub grami bez wsparcia technicznego. Poza tym te same problemy mają użytkownicy Windows ze starymi grami.
I stawaj potem na głowie, by gry uruchomić. O to mi właśnie chodziło. Kupisz dziś grę natywną, a potem zastanawiaj się, jak tu znów ją ruszyć.'[r4 pisze:]Dodatkowo system ma parę braków:
* libstdc++ w wersji 5 nie uświadczysz w repozytorium (a mam parę aplikacji, które go wymagają, czyt. UT2004) -- nie wiem, czy to dobry trend konsekwentnego usuwania starszych wersji bibliotek
(...)
Pewnie, że zgłaszałem. Zgłaszałem też bugi kiedyś, związane z Majesty. LGP nie zrobiło sobie z tego nic. Postal do dziś ma błędy w wersji demo tak, jak miał, a do LGP z błędami pisałem dokładnie 18.10.2008. Poprawili bugi w Majesty dopiero ostatnio, jak wydali nowy instalator do dema. Długo im to zajęło. Postal nadal po staremu, pomimo również wysłania bugów.mat pisze:Więc dlaczego nie zgłosiłeś problemu z wersją demo? Skoro problem jest "powszechny" to czemu nikt nie poinfiormował LGP? Jak widać problem z wersją demo ma kilka osób.
Dlatego też z całym szacunkiem do Wupra, ale ja boję się kupować natywne wersje.
EDIT:
A niedziałające gry na Windows, to zjawisko tak "częste", jak najnowsze hity komercyjne na Linuksie. Niestety. Pędzący do przodu Linux stwarza wiele komplikacji.
-
- Wytworny Kaczor
Wątek dotyczy sklepu wupra. Więc powstaje pytanie jak on to rozwiązał ten problem w przypadku swojego instalatora do ut2004?Jusko pisze:Przykład z forum odnośnie Ubuntu 9.10:I stawaj potem na głowie, by gry uruchomić. O to mi właśnie chodziło. Kupisz dziś grę natywną, a potem zastanawiaj się, jak tu znów ją ruszyć.
Co nie zmienia faktu ,że wydali nową wersję demo Majesty.Jusko pisze:Pewnie, że zgłaszałem. Zgłaszałem też bugi kiedyś, związane z Majesty. LGP nie zrobiło sobie z tego nic. Postal do dziś ma błędy w wersji demo tak, jak miał, a do LGP z błędami pisałem dokładnie 18.10.2008. Poprawili bugi w Majesty dopiero ostatnio, jak wydali nowy instalator do dema. Długo im to zajęło. Postal nadal po staremu, pomimo również wysłania bugów.
Napisz na blogu LGP sprawę dotyczącą wersji demo Postal 2 i poczekaj na odpowiedz.
Dlatego ponieważ swoje obawy oparłeś na wersjach demo gier? W zasadzie to nie znam zbyt wielu producentów, którzy przejmują się wersjami demo. Pełne wersje gier LGP są na bieżąco aktualizowane. Więc twoje obawy wobec pełnych wersji gier są bezpodstawne.Jusko pisze: [/b].
Rozumiem że to ma być żart.Jusko pisze:EDIT:
A niedziałające gry na Windows, to zjawisko tak "częste", jak najnowsze hity komercyjne na Linuksie. Niestety. Pędzący do przodu Linux stwarza wiele komplikacji.
Czyli twoim zdaniem Windows nie rozwija się i stare gry nie stwarzają problemów?
To po co aktualizacje, pomoc techniczna, fora dyskusyjne dla gier dla Windows?
EDIT:
Sprawdziełm działanie Postal 2 demo dla Linuksa. Na moim PC z zainstalowanym systemem Debian tesing nie znalazłem żadnych problemów. Natomiast jest informacja na temat wersji demo:
"We are not responsible for buggy OpenGL drivers. Please check with your vendor "
BUY LINUX GAMES
-
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
Nie znałem wcześniej tego problemu, jeśli zostanie on zgłoszony przez klienta problem zostanie rozwiązany poprawionym instalatorem. Ogólnie cały instalator (płyta) jest przygotowana w taki sposób aby aktualizacja nie sprawiała problemu.mat pisze:Wątek dotyczy sklepu wupra. Więc powstaje pytanie jak on to rozwiązał ten problem w przypadku swojego instalatora do ut2004?
Zrezygnowełm z instalatora Return To Na Pali, obecnie można ten dodatek uruchomić poprzez Unreal Tournament jednak wersja 451 nie pozwala na poprawne zapisywanie/wczytywanie gry. Kiedy binarka oldUnreal będzie obsługiwać wersję Unreal Gold, udostępnię odpowiedni instalator.
EDIT:
Ja mam inne doświadczenia, część gier z jakimi miałem do czynienia na windowsie (oj dawno to było) po prostu nie działały, natomiast wersje natywne na tym samym sprzęcie działy bez problemu.Jusko pisze:A niedziałające gry na Windows, to zjawisko tak "częste", jak najnowsze hity komercyjne na Linuksie. Niestety. Pędzący do przodu Linux stwarza wiele komplikacji.
-
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
Przeanalizowałem dane dotyczące sklepu wyświetlenia/sprzedaż/koszyk danej gry.
http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=2&t=5
Czeka na wasze opinie.
http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=2&t=5
Czeka na wasze opinie.
- pendejo
- Wytworny Kaczor
Myślę, że pomysł z allegro jest ok. kilka razy już miałem styczność ze sklepem internetowym na allegro, po prostu po wygranej aukcji dostawałem mejla, że sklep prowadzi tez działalność poza allegro z zachętą do odwiedzenia sklepu na "ich" stronie.
EDYCJA:
ech tak patrzę i kupię shadowgrounds dzisiaj po zajęciach ;]
EDYCJA:
ech tak patrzę i kupię shadowgrounds dzisiaj po zajęciach ;]
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
Ubuntu user number 26314
marcinsud
-
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
Zawsze można zintegrować sklep z Allegro jednak to trochę kosztuje.
Nie wiem czy w dobrej kategorii wystawiłem aukcje.
Gdyby wszystkie gry dodane do koszyka zostały zakupione, pewnie już rozpoczął bym pracę nad usługą wypożyczania gier.
W kilku miejscach czytałem deklaracje odnośnie zakupu gry Cold War jednak do tej pory nikt tej gry nie zakupił, dlatego jestem sceptycznie nastawiony do wszelkich podobnych deklaracji.
Nie wiem czy w dobrej kategorii wystawiłem aukcje.
Gdyby wszystkie gry dodane do koszyka zostały zakupione, pewnie już rozpoczął bym pracę nad usługą wypożyczania gier.
W kilku miejscach czytałem deklaracje odnośnie zakupu gry Cold War jednak do tej pory nikt tej gry nie zakupił, dlatego jestem sceptycznie nastawiony do wszelkich podobnych deklaracji.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
Allegro podniesie ceny gier. Ale jest na to sposób - po prostu do tej ceny z allegro trzeba doliczyć marżę. A w sklepie zwykłym zostawić cenę bez marży.
Poza tym, jak przejrzałem ofertę (wybierając co by tu zamówić), rzucają się w oczy jednak wysokie ceny gier. To zrozumiałe, bo to niemal rzemieślnicza robota na wąski rynek.
Dlatego myślę, że lepiej sprzedawać małe gierki, taniej, niż megaprodukcje za megakasę (no za grę 120 - 150 zł to dla mnie dużo, szczególnie, jak się mało co gra).
Poza tym, jak przejrzałem ofertę (wybierając co by tu zamówić), rzucają się w oczy jednak wysokie ceny gier. To zrozumiałe, bo to niemal rzemieślnicza robota na wąski rynek.
Dlatego myślę, że lepiej sprzedawać małe gierki, taniej, niż megaprodukcje za megakasę (no za grę 120 - 150 zł to dla mnie dużo, szczególnie, jak się mało co gra).
Root walks behind you.
404 sposoby na Linuksa: http://404.g-net.pl
- pendejo
- Wytworny Kaczor
wupra Jako rzekłem tako też zrobiłem ;] Mam nadzieję, że przelew szybko dojdzie. Kasa poszła, a z ciekawości spytam czy jeśli numer zamówienia mam 22 to znaczy, że tylko 22 gry się sprzedały? (przy założeniach, że jedno zamówienie = jedna gra)
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
Ubuntu user number 26314
marcinsud
-
- Wytworny Kaczor
To znaczy LGP i Runesoft mają w swojej ofercie bardzo różne gry. Są to "megaprodukcje" jak np Cold war, Sacred, X3: reunion itp. ale są w ofercie mało znane gry takie jak Candy Cruncher, Hyperspace Delivery Boy itd. Cena tych drugich gier jest niska. Jednak powstaje pytanie ile osób ,będzie zainteresowanych takimi grami? Ponieważ można rozszerzyć ofertę o gry takie jak Runes of avalon, American History Lux, Little Space Duo itd. Jednak na razie nie dostrzegam zainteresowania użytkowników tego typu grami:salvadhor pisze:Dlatego myślę, że lepiej sprzedawać małe gierki, taniej, niż megaprodukcje za megakasę (no za grę 120 - 150 zł to dla mnie dużo, szczególnie, jak się mało co gra).
http://wupra.com/forum-wpr/viewtopic.php?f=35&t=4
Poza tym nie rozumiem czemu narzekasz na cenę niektórych gier? Skoro sam wspominasz, że rzadko grasz.
BUY LINUX GAMES
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Kontakt:
Ja nie narzekam w swoim imieniu, tylko tych, którzy grają więcej, a powyżej pewnej granicy cenowej gry nie kupią. Ale rozumiem co kształtuje te ceny no i trudno z nimi walczyć.mat pisze: Poza tym nie rozumiem czemu narzekasz na cenę niektórych gier? Skoro sam wspominasz, że rzadko grasz.
Root walks behind you.
-
- Wytworny Kaczor
- Kontakt:
Jest ich trochę więcej, nie mogę powiedzieć ile. Ciąży na mnie pewna presja, jeśli podam dokładne dane mogę zostać uznany za wroga rynku gier na Linuksa. Choć obecnie jedynym wrogiem są sami użytkownicy Linuksa, trochę przypomina mi to niedawny bojkot PZPN. Smutne ale prawdziwe.pendejo pisze:wupra Jako rzekłem tako też zrobiłem ;] Mam nadzieję, że przelew szybko dojdzie. Kasa poszła, a z ciekawości spytam czy jeśli numer zamówienia mam 22 to znaczy, że tylko 22 gry się sprzedały? (przy założeniach, że jedno zamówienie = jedna gra)
EDIT:
Aukcja jest wystawiona w celu testowym. Lepiej jest ponieść jakieś koszta i coś sprzedać niż nic nie sprzedać. Windowanie cen jest nieuczciwą praktyką.salvadhor pisze:Allegro podniesie ceny gier. Ale jest na to sposób - po prostu do tej ceny z allegro trzeba doliczyć marżę. A w sklepie zwykłym zostawić cenę bez marży.
Ceny są wysokie w stosunku do gier na Windows, jeśli porównamy z grami na MacOS to nie jest tak tragicznie jak wszyscy mówią.salvadhor pisze: Poza tym, jak przejrzałem ofertę (wybierając co by tu zamówić), rzucają się w oczy jednak wysokie ceny gier. To zrozumiałe, bo to niemal rzemieślnicza robota na wąski rynek.
Moim celem jest oferowanie gier poniżej 150 zł, co chyba mi się udało. Proponuje sprawdzić ile 10 lat temu kosztowały gry na Windows.salvadhor pisze: Dlatego myślę, że lepiej sprzedawać małe gierki, taniej, niż megaprodukcje za megakasę (no za grę 120 - 150 zł to dla mnie dużo, szczególnie, jak się mało co gra).
Nie ma obecnie zainteresowania tzw mniejszymi gierkami które są obecnie dostępne w ofercie sklepu.
P. S. Grał ktoś w QuantZ http://www.reddit.com/r/linux_gaming/co ... _test_the/. Informację o tej grze znalazłem na http://www.holarse-linuxgaming.de/. Szkoda, że na gry.ubuntu.pl nie pojawiają się informacje o nowych grach na pingwina.
- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
Jak to się nie pojawiają? O Shadowground Survivor pisaliśmy w dniu premiery. Od tamtej pory na żadnym większym portalu z grami na Linuksa nie uświadczyłem żadnej nowej poważnej premiery. Zainteresuję się jednak tym Quantz i można liczyć, że w WikiGames pojawi się odpowiedni wpis.wupra pisze:Szkoda, że na gry.ubuntu.pl nie pojawiają się informacje o nowych grach na pingwina.
P.S. Jak masz jakieś dodatkowe źródła wiedzy o premierach gier na pingwinka, to dawaj mi znać, a odpowiedni news na gry.ubuntu.pl na pewno się pojawi.
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.