ubuntu one

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
remypr
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86_64

Odp: ubuntu one

Post autor: remypr »

Admc napisał:
A ja gdzieś czytałem, że już pracują nad klientem dla Windows i Mac OSX.
Windows - Live Mesh
Mac - nie tylko Mobile
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back!
PasQty
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Co sądzicie o Ubuntu One?

Post autor: PasQty »

ubuntu One - jesli dopracują mechanizmy to na pewno.
remypr pisze:Windows - Live Mesh
Mac - nie tylko Mobile
taa tylko że to sa to programiki natywne dla
1. windy i macos
2. macos

czyli lekka pomyłka jeśli myśleć o synchronizacje między różnymi systemami.
remypr
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox

Post autor: remypr »

To raczej logiczne, iż prace będą nad natywnymi programami danej platformy no chyba, że Admc miał na myśli prace nad menadżerami związanymi z Linuxem, ale również działającymi na Windzie czy Maku.

"PasQty"
A czy próbowałeś kiedyś używać dropboxa, który działa w każdym z wymienionych środowisk, może spróbuj, uwierz warto. Później może wymienimy się opiniami.
Pozdrawiam.
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back!
frytek
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: frytek »

jak na razie, to ubuntu one wypada bardzo słabo w porównaniu z dropboxem. przynajmniej w koali.
przeszkadza mi, że nie wiem, co się dzieje z plikami. np. ikona ma opis, że pliki są aktualne, a na stronie ubuntu one ich nie widzę, i niczego nie jestem pewien.

natomiast w dropboksie ikonka ma strzałeczki, gdy pliki się synchronizują (same pliki w katalogu też, więc widać, co w danej chwili jest wysyłane). jakoś bardziej przejrzyście mi to wygląda.

no i jest menu kontekstowe. np. jeśli w dropboksie wrzucę plik do podkatalogu "public" to pod prawym klawiszem mam dropbox-menu, gdzie mogę wkleić do schowka link http do tego pliku i podesłać komuś, kto dropboksa nie ma - otworzy sobie w przeglądarce. w ubuntu one na razie nie ma co nawet marzyć o takiej funkcjonalności.
Awatar użytkownika
Maciek T
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: LXDE
Kontakt:

Post autor: Maciek T »

Ubuntu One to fajny pomysł, może z czasem zwiększą zakres oferty. To jest taki Windows Live w wersji na Ubunciaka ;) Może np. zrobili by pocztę login@one.ubuntu.com
Awatar użytkownika
KOŁO
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Post autor: KOŁO »

Wie ktoś może, jak dodać do 10.04 chmurkę od Ubuntu 9.10 ta która była koło zegara i pokazywała, czy One jest połączone czy nie?
Registered Linux user number 496211
Ubuntu User number is # 28781
http://koloworld.blogspot.com/
http://Clonmel.pl
PasQty
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10

Post autor: PasQty »

remypr pisze:To raczej logiczne, iż prace będą nad natywnymi programami danej platformy
"PasQty"
A czy próbowałeś kiedyś używać dropboxa, który działa w każdym z wymienionych środowisk, może spróbuj, uwierz warto. Później może wymienimy się opiniami.
Pozdrawiam.
Raczej nalezy myslec bardziej logicznie niz porducent;) i nie zamykać sie jako wszechużywający user w jednej platformie. :D - sam na codzien mam styczność z 6 systemami i powiedzmy ze ... bardzo cenie sobie dropboxa.
DropBoxa zainstalowalem zaraz po tym jak pojawil mi sie w systemie znaczek Ubuntu One. Narazie nic nie zapowiada zmiany. Wspoldzielenie plikow dziala elegancko, galeria prosta ale dziala jak trzeba. To co mnie draznilo to problemy z powrotem karetki i znaku konca wiersza w plikach tekstowych. Problem oczywiscie istnial miedzy winda a linuxem w ostatniej wersji poprawili to :) z czego jestem happy.
Pewnie nie dlugo podumam jak zsynchronizowac thomboya .. chociaz w sumie uzywam google notepad.. a obaczy sie... :) Jak tak dalej dumać, to mi jeszcze barkuje tego co jest w usłudze Apple. Czyli poczta imap(kontatky, kalendarz), pliki, galeria, blog, notattki.
Awatar użytkownika
niXon
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: ubuntu one

Post autor: niXon »

czy na przestrzeni czasu cos się poprawiło z tą usługą ?
czy dalej pozostawia sporo życzeń ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”