Zostało już wydane Battle for Wesnoth 1.8.5 (changelog). O ile nie będzie większych błędów, to jest to już ostatnie wydanie z linii 1.8.*. Skolei dostępna jest już nowa wersja testowa (niestabilna!) 1.9.1.
Z powodu zawieszenia działalności IT-Wesnoth radzę wymianę tego repozytorium na to na ppa. Uwaga: na IT-Wesnoth pakiet z wesnoth 1.8.* nazywał się wesnoth, natomiast na ppa nazywa się wesnoth-1.8.
Battle for Wesnoth 1.8 wydane!
- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: Battle for Wesnoth 1.8 wydane!
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Witam dodałem repozytorium wspomniane wcześniej (deb http://download.tuxfamily.org/itwesnoth karmic main/) , i pokazała się opcja za aktualizuj w Centrum oprogramowania ubuntu, ale przy aktualizacji wyskakuje błąd
Aktualizuje z wersji 1.6.5 mam Ubuntu 9.10.
Gra jest w czasie aktualizacji wyłączona, ale wyświetla się pod opisem "Battle for weshnoth jest już zainstalowany. Używany przez 1 zainstalowany program.""Błąd mógł zostać spowodowany wymaganymi dodatkowymi pakietami oprogramowania, których brak lub nie istnieje możliwość ich instalacji. Może to także być konflikt między pakietami, które nie mogą być instalowane w tym samym czasie."
- makson
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Po pierwsze - zdajesz sobie sprawę, że savey z 1.6 nie będą działały na 1.8? Proponuję więc zakończyć pierw kampanie, które porozpoczynałeś zanim dokonasz aktualizacji.krzychus pisze:Witam dodałem repozytorium wspomniane wcześniej (deb http://download.tuxfamily.org/itwesnoth karmic main/) , i pokazała się opcja za aktualizuj w Centrum oprogramowania ubuntu, ale przy aktualizacji wyskakuje błąd
Gra jest w czasie aktualizacji wyłączona, ale wyświetla się pod opisem "Battle for weshnoth jest już zainstalowany. Używany przez 1 zainstalowany program."
Po drugie repozytoria it-wesnoth zostały zarzucone, co prawda jest tam jeszcze chyba wersja 1.8.2, ale już dalszych aktualizacji nie będzie.
Po trzecie nowe repozytoria z wesnoth (https://launchpad.net/~stikonas/+archive/ppa) są niestety dostępne tylko dla Ubuntu 10.04.
Co do meritum problemu. Na Centrum Oprogramowania się nie znam. Spróbuj zaktualizować grę przez Menadżer Aktualizacji, albo Synaptica. Może się okazać, że pierw będziesz musiał odinstalować wersję 1.6.5, a dopiero później zainstalować nowe wesnoth (najlepiej chyba przez Synaptic).
Miałem Linuksa, zanim stało się to modne.