Compiz w ubuntu 10.10 i brak efektów.
- SirLancelot
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Compiz w ubuntu 10.10 i brak efektów.
Mi w Ubuntu 10.04 Compiz działał bez żadnego ALE. Dopiero po przesiadce na 10.10 przestał.
W kwestii ekranu startowego pewnie Ci się ładuje w jakiejś za dużej rozdziałce. Zainstaluj sobie StartupManager i poprzestawiaj rozdzielczość ekranu startowego. Mi zwykle pomagał taki zabieg.
W kwestii ekranu startowego pewnie Ci się ładuje w jakiejś za dużej rozdziałce. Zainstaluj sobie StartupManager i poprzestawiaj rozdzielczość ekranu startowego. Mi zwykle pomagał taki zabieg.
Pozdrawiam serdecznie.
Łukasz Graczyk
http://fishchips.pl/
Łukasz Graczyk
http://fishchips.pl/
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86_64
No, teraz to ja mam problem z tymi efektami. Komunikat ten sam, co w nazwie wątku.
Po wpisanu "compiz --replace" wywala:
Jak można to rozwiązać?
Po wpisanu "compiz --replace" wywala:
Kod: Zaznacz cały
root@domibedn-desktop:/home/domibedn# compiz --replace
Couldn't find a perfect decorator match; trying all decorators
Starting emerald
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Doradzi mi ktoś bo nie wiem gdzie znaleźć jedna opcje i czy w ogóle istnieje. Chodzi mi głównie o menu kontekstowe System/Preferencje tu mam oczywiście trochę programów że się nie mieszczą i z tego powodu u góry i na dole mam strzałeczki ale motyw polega na tym ze jak chce zjechać na sam dół i wybrać jakiś tam progz np. zdalny pulpit to przeskakuje mi wyżej.
Jedynie co dział to jak sobie zjade kursorem.
Czy da sie gdzieś ustawić takie wyświetlanie tego jak w Windowsie że gdy jak jest więcej progzów to mi zrobi kolumne obok z resztą, no albo żeby myszka tam w końcu zadziałała a nie wracała wyżej ??
Dodatkowo używam:
Compiz
Ubuntu Tewak
Jedynie co dział to jak sobie zjade kursorem.
Czy da sie gdzieś ustawić takie wyświetlanie tego jak w Windowsie że gdy jak jest więcej progzów to mi zrobi kolumne obok z resztą, no albo żeby myszka tam w końcu zadziałała a nie wracała wyżej ??
Dodatkowo używam:
Compiz
Ubuntu Tewak
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Ja ma propozycje dla ciebie, chyba nie używasz wszystkiego ? jeśli tak to kliknij prawym na znaczek gnome na panelu i wybierz, zmodyfikuj menu> otworzy ci się edytor w którym odnajdziesz system> preferencje, tam po odhaczaj ptaszki przy tych prog. których nie używasz, a 2 propozycja to dalej w tym edytorze kliknij na system i po lewej daj ptaszka przy centrum sterowania
i sprawdź czy ci odpowiada dawny panel sterowania będzie podział na grupy, ale w oknie.

-
- Piegowaty Guziec
No niby też może być ale najdziwniejsze jest to że pod rootem jest ok a pod userem nie
i tak sie zastanawiam czego to moze byc przyczyna
Pod rootem tez uzywam compiz i tweaka wiec nie mam pomysłu na to, myślałem że moze jakas opcja gdzies jest wlaczona a pod rootem nie ??

Pod rootem tez uzywam compiz i tweaka wiec nie mam pomysłu na to, myślałem że moze jakas opcja gdzies jest wlaczona a pod rootem nie ??
- Admc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Najszybciej będzie jak utworzysz sobie nowego użyszkodnika i poprzenosisz dane oraz ustawienia najważniejszych aplikacji ze starego.
╔═╦╗╔╦═╦═╦╗╔╗Blaszak (Phenom II x4 955BE, 4 GB RAM, GF GTX 550Ti) - Kubuntu 13.10 amd64
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
║═╣║║║╔╣╔╣╚╝║Toshiba Satellite A110-293 - Lubuntu 13.10 x86
║╔╣╚╝║║║║╚╗╔╝HTC Hero - Tegro 2.6 (Android 2.1)
╚╝╚══╩╝╚╝♥╚╝ Liczniki: Linux - 496087, Ubuntu - 28751.
-
- Piegowaty Guziec
Jeśli komp śmiga na Nvidia i nastąpiła aktualizacja krenela to trzeba na nowo zainstalować do niej sterowniki własnościowe. inaczej komp świruje
- paweljua
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Zabrzmi to zapewne jak spam, ale ja po przejściu na 10.10 miałem takie same cyrki a może i gorsze.... Wszystko się sypało, po powrocie na 10.04 normalnie i spokojnie mogę korzystać z Ubuntu....
Witam mam ultimate 2.8
i teraz pytanie czy można zaktualizować samego compiza ? mój jest "Menedżer ustawień CompizConfig 0.8.2"
chodzi mi o to żeby go zaktualizować do najnowszej wersji bo mi coś kostka szwankuje czasmi się ciemne kwadraciki pojawiają i zanika natomiast inne efekty działają dobrze deformacja kostki itd
jeśli da się zaktualizować samego compiza proszę o pomoc jak to zrobić tylko proszę o działające i sprawdzone rady żeby się nic nie posypało
i teraz pytanie czy można zaktualizować samego compiza ? mój jest "Menedżer ustawień CompizConfig 0.8.2"
chodzi mi o to żeby go zaktualizować do najnowszej wersji bo mi coś kostka szwankuje czasmi się ciemne kwadraciki pojawiają i zanika natomiast inne efekty działają dobrze deformacja kostki itd
jeśli da się zaktualizować samego compiza proszę o pomoc jak to zrobić tylko proszę o działające i sprawdzone rady żeby się nic nie posypało