Google Earth - błąd przy instalacji

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Fickus
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Google Earth - błąd przy instalacji

Post autor: Fickus »

Jest nowy Google earth 6.0
I fajnie; da się nawet wejść na:
Google Earth's homepage is located at <http://earth.google.com/>
Tam pod zakładką DOWNLOAD jest do wyboru wersja ( w moim przypadku pod Ubuntu 64bit) i da się ją elegancko sciągnąć na pomocą centrum Ubuntu. Tam da się ją zainstalować. Tworzy się skrót w zakładce programy/internet i ... tu się idylla kurna kończy.
NIE DZIAŁA!!!
To znaczy po kliknięciu na piękną ikonkę GE. NIC się nie dzieje.
Znalazłem "utility to automatically build a Debian package of Google Earth" w centrum oprogramowania Ubuntu.
This utility makes it possible to build your own personal Debian package of Google Earth. The packaging itself is Free Software, but the Google Earth program is governed by the copyright holder (Google), so you may be limited as to what you can do with the resulting package (i.e. no redistribution, etc). This package will simply help you create the package--it is your responsibility to use the resulting package responsibly.
TEŻ załadowałem i...nic.
Nawet nie wiem gdzie się toto załadowało i czy to jakoś można użyć.
Proszę niech ktoś mi wytłumaczy czemu coś co jest przygotowane pod Ubuntu na nim nie działa? Albo jak to ruszyć bo GE po prosztu jest mi baardzo potrzebne. :pt36:
Fickus
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Google Earth - błąd przy instalacji

Post autor: Fickus »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”