Co wam się nie podoba na forum?
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Co wam się nie podoba na forum?
A pamiętasz jak ktoś "zgasił światło" dosłownie kilka dni po "hacked"? To było to.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
- luk1don
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
Po prostu wajchę przełożyliigotit4free pisze:A pamiętasz jak ktoś "zgasił światło" dosłownie kilka dni po "hacked"? To było to.

- tiszot
- Piegowaty Guziec
A mnie to nie bawi tak jak Ciebie. bo gdy ktoś stawia pierwsze kroki, to przeczytanie setek stron informacji i wskazówek, a lwia część właśnie w stylu niezrozumiałym, oraz teksty w stylu "poszukaj sobie", gdy czasem nawet nie wiadomo czego szukać i z czym to powiązać - skutecznie zniechęcają. Oczywiście, trudno i Tobie nie przyznać racji, bowiem często niektórym w ogóle nie chce się szukać - takie zwykłe lenistwo. Jednak nierzadko nawet przy dobrych chęciach, z tym szukaniem i zrozumieniem nie wszyscy dają sobie radę. Prawda więc, jak zwykle jest gdzieś po środku.sylwester pisze:Zawsze mnie bawią takie pretensje.
Czy naprawdę uważacie, że do KAŻDEGO pytania należy przepisywać stronkę start.ubuntu.pl czy dział z poradnikami?
Po ci "BIEGLI" użytkownicy kiedyś sie wysilili i większość prostych problemów opisali, żeby teraz ci mniej biegli sobie poczytali. Odkrywanie Ameryki co chwila od nowa to marnowanie czasu i zasobów.
Czy się komuś to podoba czy nie to forum stawia na NAUCZENIE SAMODZIELNEGO ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW.
I jeszcze jedno. Niepotrzebnie to co napisałem odebrałeś jako pretensje? Ja to pisałem w formie luźnej sugestii, a nie w formie zarzutu. Osobiście jestem wdzięczny tym, którzy chętnie próbują mi pomóc i rozumiem iż nie zawsze wiedzą co ja potrafię.
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
Kilka razy udzielałem porad przez Kadu. Nowicjuszom. Niektóre rzeczy trzeba było czasem łopatologicznie tłumaczyć: co? do czego? po co? Nawet kilka razy odpowiadać tej samej osobie na bardzo podobne pytania. Ale jestem cierpliwy. Widocznie niektórzy potrzebują się dogłębnie upewnić, a nawet jeśli sami coś znajdą w jakimś poradniku, to nie do końca muszą od razu go zrozumieć.bo gdy ktoś stawia pierwsze kroki, to przeczytanie setek stron informacji i wskazówek, a lwia część właśnie w stylu niezrozumiałym
Najgorszy przypadek, to jak ktoś przez kilka dni ciągle mnie wypytywał, jaką wersję systemu zainstalować? Miał być szybki, lekki, wydajny, oszczędny i najlepiej z KDE i jeszcze mieć to i tamto, i wszystko i WINE. Z tego co pamiętam, to w końcu pozostało jednak KDE (bo ładnie wygląda). Nie podoba mi się, kiedy ktoś nie wie, czego właściwie chce.