Co wam się nie podoba na forum?

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Co wam się nie podoba na forum?

Post autor: igotit4free »

A pamiętasz jak ktoś "zgasił światło" dosłownie kilka dni po "hacked"? To było to.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Awatar użytkownika
luk1don
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86

Post autor: luk1don »

igotit4free pisze:A pamiętasz jak ktoś "zgasił światło" dosłownie kilka dni po "hacked"? To było to.
Po prostu wajchę przełożyli :-D
Awatar użytkownika
tiszot
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: tiszot »

sylwester pisze:Zawsze mnie bawią takie pretensje.
Czy naprawdę uważacie, że do KAŻDEGO pytania należy przepisywać stronkę start.ubuntu.pl czy dział z poradnikami?

Po ci "BIEGLI" użytkownicy kiedyś sie wysilili i większość prostych problemów opisali, żeby teraz ci mniej biegli sobie poczytali. Odkrywanie Ameryki co chwila od nowa to marnowanie czasu i zasobów.
Czy się komuś to podoba czy nie to forum stawia na NAUCZENIE SAMODZIELNEGO ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW.
A mnie to nie bawi tak jak Ciebie. bo gdy ktoś stawia pierwsze kroki, to przeczytanie setek stron informacji i wskazówek, a lwia część właśnie w stylu niezrozumiałym, oraz teksty w stylu "poszukaj sobie", gdy czasem nawet nie wiadomo czego szukać i z czym to powiązać - skutecznie zniechęcają. Oczywiście, trudno i Tobie nie przyznać racji, bowiem często niektórym w ogóle nie chce się szukać - takie zwykłe lenistwo. Jednak nierzadko nawet przy dobrych chęciach, z tym szukaniem i zrozumieniem nie wszyscy dają sobie radę. Prawda więc, jak zwykle jest gdzieś po środku.
I jeszcze jedno. Niepotrzebnie to co napisałem odebrałeś jako pretensje? Ja to pisałem w formie luźnej sugestii, a nie w formie zarzutu. Osobiście jestem wdzięczny tym, którzy chętnie próbują mi pomóc i rozumiem iż nie zawsze wiedzą co ja potrafię.
Awatar użytkownika
rom
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: rom »

bo gdy ktoś stawia pierwsze kroki, to przeczytanie setek stron informacji i wskazówek, a lwia część właśnie w stylu niezrozumiałym
Kilka razy udzielałem porad przez Kadu. Nowicjuszom. Niektóre rzeczy trzeba było czasem łopatologicznie tłumaczyć: co? do czego? po co? Nawet kilka razy odpowiadać tej samej osobie na bardzo podobne pytania. Ale jestem cierpliwy. Widocznie niektórzy potrzebują się dogłębnie upewnić, a nawet jeśli sami coś znajdą w jakimś poradniku, to nie do końca muszą od razu go zrozumieć.

Najgorszy przypadek, to jak ktoś przez kilka dni ciągle mnie wypytywał, jaką wersję systemu zainstalować? Miał być szybki, lekki, wydajny, oszczędny i najlepiej z KDE i jeszcze mieć to i tamto, i wszystko i WINE. Z tego co pamiętam, to w końcu pozostało jednak KDE (bo ładnie wygląda). Nie podoba mi się, kiedy ktoś nie wie, czego właściwie chce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”