Próbowałeś różnych opcji związanych z acpi?:
Kod: Zaznacz cały
cat /proc/cmdline
cat /proc/cmdline
lrwxrwxrwx 1 root root 6 2011-05-09 12:12 halt -> reboot
lrwxrwxrwx 1 root root 6 2011-05-09 12:12 poweroff -> reboot
-rwxr-xr-x 1 root root 14728 2011-04-21 00:56 reboot
sudo reboot
Bo to ciągle te samo distro?LittleJakub pisze:Żeby dalej zdrążyć temat, zacząłem próbować z różnymi innymi distro.
Xubuntu 11.04- nie restartuje poprawnie.
Lubuntu 11.04- nie restartuje poprawnie.
Linux Mint 11 Katy (co prawda RC, ale)- też nie restartuje.
Kubuntu 11.04- też nic.
We wszystkich tych przypadkach zaktualizowałem system, i nic nie szperając w ustawieniach próbowałem uruchomić ponownie- w każdej jednej sytuacji efekt był ten sam- widać, że dysk twardy pracuje, pracuje, pracuje (już by się wydawało, że wczyta)- po czym bling-bling-bling- migający caps i scroll lock= kernel panic. O co chodzi? Skąd taki bunt.
To świadczy że przez ubunciany kernel masz problem z restartem. Tu akurat już łatwiej to naprawić. Z tego co można się domyślać.system po prostu po wyświetleniu loga Ubuntu (splash) w ogóle nie szedł dalej (po restarcie, a jak się uruchamiało go od zera- to co drugi raz się uruchamiał). Niestety nie jestem w stanie stwierdzić, czy to była wina kernela, czy coś nie tak z grafiką (objawy wizualne były zupełnie inne niż "głównego" problemu z wątku).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości