Jakiego środowiska graficznego używacie ? [Ankieta]

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.

Jakiego środowiska graficznego używasz ?

GNOME 3
5
7%
GNOME 2
30
44%
UNITY
8
12%
KDE
5
7%
XFCE 4.8
11
16%
LXDE
4
6%
Fluxbox
2
3%
Openbox
1
1%
Enlightenment
1
1%
Inne
1
1%

Liczba głosów: 68
Asteroth
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Jakiego środowiska graficznego używacie ? [Ankieta]

Post autor: Asteroth »

majsza pisze:
Asteroth pisze:ale wtedy moj kalendarz systemowy wyswietli tylko to co zostalo wrzucone na gCalendar, a to co dodam recznie prepadnie jesli dobrze rozumiem tamten kod?
Fajnie byłoby powalczyć z Google Calendar, ale chyba nie w tym wątku, co nie? :D
W sumie racja :)

Ja od praktycznie 2 lat siedzialem na ubuntu z gnome i bylo cacy, poki nie weszlo unity. Nie wiem jak oni tego dokonali, ale nawet classic gnome sie zaczal wywalac. Nie wspomne, ze samo unity zle startowalo i trzeba je bylo recznie uruchamiac w trybie gnome (tym z unity). Przy tym brak jakichkolwiek mozliwosci dostosowania - to juz nawet w windows mozna bylo przeniesc niesczesny pasek na inna strone ekranu...
Aha - XFCE uruchamia sie o wiele szybciej niz gnome :P
simonnam
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: simonnam »

Ja uważam, że Unity nie jest aż tak złe, jak go malują. Sam używam go na Ubuntu 11.04 i nie mam z nim problemów. Oczywiście ma minusy, np. nie jest tak konfigurowalny jak inne środowiska, ale to dopiero jego początki.
Ojcon
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: Ojcon »

Do google chrome dołacza mi się systemowy pasek mimo że wyłączyłem go w opcjach chroma, podczas pracy z kdelive nie zawsze chce schować się ten pasek po lewej. Słaba zachęta do pracy na tym środowisku więc przeszedłem na xfce. Co do Gnome 3 - jest dużo lepiej niż w przypadku unity, szkoda że to on nie jest w Ubuntu zamiast Unity.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”