Java a przeglądarka Chromium
- raawek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Re: Java a przeglądarka Chromium
Aktualizowałem chyba w maju, ale nic mi z tego nie wyszło jakoś, więc podmieniłem po prostu flash w prosty sposób i tak zostało. Wszystko działa bez usterek. Ale dzięki, skoro Tobie prawdopodobnie zadziałała aktualizacja libvdpau1, to może spróbuję jeszcze raz. Chociaż już się przyzwyczaiłem do myśli, że będę jechał przez 5 lat na dziesiątce w innych przeglądarkach niż google - chrome, w sumie w niczym to nie przeszkadza i nawet się o tym nie pamięta. Ale dzięki, że przypomniałeś mi o tej możliwości.
.. no i odbiegliśmy od tematu - java w chromium, chrome, a tymczasem już zdaje się jest to nieaktualne, wtyczka java już działa od dawna dobrze;), ktoś pewnie powinien zamknąć temat.
.. no i odbiegliśmy od tematu - java w chromium, chrome, a tymczasem już zdaje się jest to nieaktualne, wtyczka java już działa od dawna dobrze;), ktoś pewnie powinien zamknąć temat.
- asica.k
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Coś mi się krzaczy z Javą. Na jednym kompie z tym samym Debianem, Chrome i Chromium http://www.deezer.com/pl/ działa, a na drugim nie da się zalogować przez Facebooka (nie wyskakuje okno do logowania). Do tego nie da się odsłuchać muzyki (utwory przelatują na liście i nie zaczynają się odtwarzać). Co robić? Zaktualizowałam system przed chwilą i też bez zmian.
Kod: Zaznacz cały
uasic@debian:~$ java -version
java version "1.6.0_24"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.11.5) (6b24-1.11.5-1)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 20.0-b12, mixed mode)
-
- Gibki Gibbon
Podaj wersję Debiana:
oraz:
lsb_release -a
dpkg -l | grep jre
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 21:31 przez marcin1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- asica.k
- Sędziwy Jeż
uasic@debian:~$ lsb_release -a
LSB Version: core-2.0-amd64:core-2.0-noarch:core-3.0-amd64:core-3.0-noarch:core-3.1-amd64:core-3.1-noarch:core-3.2-amd64:core-3.2-noarch:core-4.0-amd64:core-4.0-noarch:core-4.1-amd64:core-4.1-noarch:security-4.0-amd64:security-4.0-noarch:security-4.1-amd64:security-4.1-noarch
Distributor ID: Debian
Description: Debian GNU/Linux 7.0 (wheezy)
Release: 7.0
Codename: wheezy
- luk1don
- Przebojowy Jelonek
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
Sprawdziłaś czy nie lepiej na Oracle Java zamiast na Open?asica.k pisze:Coś mi się krzaczy z Javą. Na jednym kompie z tym samym Debianem, Chrome i Chromium http://www.deezer.com/pl/ działa, a na drugim nie da się zalogować przez Facebooka (nie wyskakuje okno do logowania). Do tego nie da się odsłuchać muzyki (utwory przelatują na liście i nie zaczynają się odtwarzać). Co robić? Zaktualizowałam system przed chwilą i też bez zmian.
uasic@debian:~$ java -version java version "1.6.0_24" OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.11.5) (6b24-1.11.5-1) OpenJDK 64-Bit Server VM (build 20.0-b12, mixed mode)
-
- Gibki Gibbon
- asica.k
- Sędziwy Jeż
Nie wiem dalej gdzie jest problem. W Firefox nie mam flasha, ale w Iceweasel gra. Skoro gra, to sytuacja pewnie pozostanie nierozwiązana.