Kernele testowe/stabilne wersja v18.x - atom oraz K8

Moderator: e X t 7 3

Awatar użytkownika
Foka0111
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Kernele testowe wersja v18.x - atom oraz K8

Post autor: Foka0111 »

Zainstalowałem v18 na swoim Kubuntu 11.10 64bit.
Wydawało się wszystko działać,jednak mój laptop posiada chyba więcej niż 2 głośniki.
Mam Acera 6930G i pod w/w kernelem nie do końca grały wszystkie.
Normalnie regulując suwaki LFE i Front słyszę jak przesuwa się i zmienia barwę dźwięk.
Gdy oba ustawione są na max dźwięk jest głośny i wyraźny.Słychać bas i soprany.
Na kernelu ext dźwięk jest "niepełny". Brakuje basu poruszając suwakami LFE i Front nic się nie zmienia.
Oczywiście na początek musiałem wogóle zwiększyć suwak PCM bo ustawiło go na minimum i nic nie było słychać.
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 21.10
Kontakt:

Post autor: e X t 7 3 »

Foka0111 pisze:Zainstalowałem v18 na swoim Kubuntu 11.10 64bit.
Wydawało się wszystko działać,jednak mój laptop posiada chyba więcej niż 2 głośniki.
Normalnie regulując suwaki LFE i Front słyszę jak przesuwa się i zmienia barwę dźwięk.
Na kernelu ext dźwięk jest "niepełny". Brakuje basu poruszając suwakami LFE i Front nic się nie zmienia.
Oczywiście na początek musiałem wogóle zwiększyć suwak PCM bo ustawiło go na minimum i nic nie było słychać.
Testowałeś różne ustawienia Phonona ? różne wyjścia i urządzenia ? Kernel 3.2.x posiada znacznie bardziej rozbudowane sterownik ALSA.

Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia ;)

Moje kernele oraz skrypty:

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
Awatar użytkownika
Foka0111
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

e X t 7 3 pisze:
Testowałeś różne ustawienia Phonona ? różne wyjścia i urządzenia ? Kernel 3.2.x posiada znacznie bardziej rozbudowane sterownik ALSA.

Pozdrawiam
Nie bawiłem się.
Przywróciłem clonezillą kopię generic którą wcześniej zrobiłem.
Będę miał chwilę to znowu zainstaluję i zobaczę.
A'propo.
Kubuntu zaraz po instalacji używa pulseaudio.Ja to wyłączam na starcie. Używam tylko Phonona.
patrykos91
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: patrykos91 »

Zainstalowalem Fglrx 11.12 .. a mimo to Catalyst control Center pokazuje mi ciągle wersje 11.11 catalystów .. ;<

Błąd wyświetlania, czy się nie zainstalowały czy co? (instalacja przebiegła bez problemowo)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 19:54 przez patrykos91, łącznie zmieniany 1 raz.
JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 24.04

Post autor: JerryG »

Proba 4 wszystko poza wifi dziala, a dla mnie to podstawowe polaczenie z netem :(
Proba wlaczenia sterownikow wlasnosciowych Broadcom nie udana.
Podane komendy wykonalem

Kod: Zaznacz cały

FATAL: Module w1 not found.
Dmesg, komendy i wszystko co pokazalo sie w czasie instalacji kernela
http://dl.dropbox.com/u/61025893/eXt73% ... ejscie.txt
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

ale nie w1 a wl

Pozdrawiam

-- 23 lut 2012 20:01 --
patrykos91 pisze:Zainstalowalem Fglrx 11.12 .. a mimo to Catalyst control Center pokazuje mi ciągle wersje 11.11 catalystów .. ;<

Błąd wyświetlania, czy się nie zainstalowały czy co? (instalacja przebiegła bez problemowo)
Nie to nie Twój błąd, a Developerów sterowników. Jednak 11.12, nie rozwiązują sprawy muszą być 12.1.

Pozdrawiam

-- 23 lut 2012 20:03 --
Foka0111 pisze:
e X t 7 3 pisze:

Pozdrawiam
Nie bawiłem się.
Przywróciłem clonezillą kopię generic którą wcześniej zrobiłem.
Będę miał chwilę to znowu zainstaluję i zobaczę.
A'propo.
Kubuntu zaraz po instalacji używa pulseaudio.Ja to wyłączam na starcie. Używam tylko Phonona.
Moim zdaniem Pulse Audio to obecnie podstawa, bez tego przy różnych wersjach ALSY - biblioteki <-> kernel, zawsze będą problemy.

Pozdrawiam

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
patrykos91
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: patrykos91 »

A jest gdzieś dostępna twoja wersja 12.1?
Czy skąd ją wziąć ? :P

Edit:
Jechać według tego?
http://www.upubuntu.com/2012/01/how-to- ... t-121.html
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 20:12 przez patrykos91, łącznie zmieniany 1 raz.
JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Na wszelki wypadek dalem tez

sudo modprobe wl
FATAL: Module wl not found
depmod tylko nie sprawdzilem, co zaraz naprawie zeby sprawdzic.

mtosh@mtosh-mycomp:/var/log$ sudo modprobe wl
[sudo] password for mtosh: 
FATAL: Module wl not found.
mtosh@mtosh-mycomp:/var/log$ sudo depmod
mtosh@mtosh-mycomp:/var/log$ sudo modprobe wl
FATAL: Module wl not found.
Awatar użytkownika
Foka0111
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

e X t 7 3 pisze: Moim zdaniem Pulse Audio to obecnie podstawa, bez tego przy różnych wersjach ALSY - biblioteki <-> kernel, zawsze będą problemy.
Pozdrawiam
Tylko,że z pulseaudio nie działa mi mikrofon.
Miałem ten problem w ubuntu 10.04.Potem sam ustąpił.
W kubuntu 11.04 i teraz w 11.10 znowu się odezwał.
Myślałem,że w KDE phonon jest nakładką zamiast pulseaudio.
Dzisiaj potestuję jeszcze raz twój kenel.
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

sokarsg-1 pisze:O ja też mam problem z usypianiem na 18.0 tyle, że ja używam kubuntu 12.04 i myślałem że to wina którejś aktualizacji. W każdym bądź razie u mój asus 1201n usypia na pół sekundy (wyłącza się wiatraczek i słychać parkującą głowice) po czym się samoczynnie budzi.
Inne wrażenia z krótkiej bo krótkiej przygody z 18.0 to w porównaniu ze starszym kernelem zwiększyła się responsywność systemu, KDE. Kwin działa znacznie sprawniej na 18.0.
Racja, co dziwne testowałem 3 dni temu i było ok, a teraz na ION`ie pojawił się problem - updaty X`ów ?!? Na innych maszynach działa idealnie - Intel, ATI/AMD.

Jeszcze jedno w wersji APM 1.4 jest błąd, który ... usunąłem, ale dziwnym trafem nowa wersja nie nadpisała się na DropBox`a ?!?!?. Dlatego postaram się jeszcze do 12 udostępnić 1.4.1.

Pozdrawiam

-- 24 lut 2012 08:37 --

Zaraz dam poprawiony APM 1.4.1 i opisze pokrótce parę spraw. Teoretycznie nie mam teraz na to czasu, ale na szybko muszę pewne kwestie wyjaśnić.

Pozdrawiam

-- 24 lut 2012 08:52 --

Właśnie mi przed chwila szczęka opadła ... nie muszę poprawiać APM v1.4 ... bo właśnie w tym momencie - jest PRAWIDŁOWY !!!! Pierwszy raz coś takiego widzę na DropBoxie. Wczoraj sięgałem i zainstalowała się poprzednia poprawiana [nieprawidłowa] przez te wersje, która jest obecnie na serwerze. Widać coś zmieniają na DB - m.in. szatę graficzna i prawdopodobnie nastąpiło przywrócenie wcześniejszej bazy danych[stara wersja APM 1.4 = nieprawidłowa] ... a teraz odtworzyli nowszą [poprawiony = prawidłowy APM 1.4]. Zatem nie ma potrzeby poprawiania skryptu ... bo właśnie przed chwilą zainstalował mi się poprawny ?!?!.

Zróbmy tak osoby, które już zainstalowały APM 1.4, proszę o jego odinstalowanie:

sudo rm -fr /etc/pm/power.d/advanced_power_management_by_ext73_v1.4
a następnie ponowna instalacja APM 1.4 - jeszcze raz proszę ściągnąć skrypt instalacyjny, usuwając poprzedni wcześniejszy instalator.

Pozdrawiam

-- 24 lut 2012 09:23 --

Kwestia restartowania się przy usypianiu. Normanie znam przyrznę takiego stanu. Stan taki powstaje wtedy, gdy dla parametru wakeup - urządzenia USB - w trybie AC ustawimy enabled, a zatem włączone. Wtedy żadna maszyna nie wejdzie w stan uśpienia i będzie się restartować ... dlatego na AC wymuszam disabled - skrypt APM 1.4. Jednak - obecnie to wymaga podkreślenia - pod nvidią nawet na sterownikach 195.20 problem nadal istnieje, logi wskazują, że wszystko jest ok, a najgorsze jest to, że jak testowałem na Nvidii 3 dni temu wszystko działało prawidłowo. W zasadzie "najśmieszniejsze" w tym jest to, że do tej pory to właśnie pod Nvidią na kernelu 3.2.x były najmniejsze problemy. Cóż badam sprawę - zobaczymy. Co ciekawe ostatnio miałem zlecenie na kilkanaście różnych maszyn z Ubuntu i na wszystkich [3 z nich pod nvidią - tu pod i3 i i5] usypianie działało idealnie - kernel v18.0-K8. Podobnie pod intelem tu nawet robiłem dwie maszyny Asus Zenbook UX21 z i7 ... pod moim testowym v18.1-i7-64 i użytkownikom - jak to mówili ;) - szczeki opadały, jak Kubuntu zrobione przez mnie na tych maszynach działa i skutkuje kolejnymi zamówieniami ;), ale to już powiedziałem, jak działalność oficjalnie zacznę ;).

-- 24 lut 2012 09:45 --

Kwestia dźwięku ... cóż tu nie wypowiadałem się na ten temat, bo wydawało mi się to na tyle proste i jasne, że nie widziałem problemu. Po pierwsze stosowanie Pulse Audio uważam wręcz za konieczność. Jeszcze 2 lata temu to była "mordęga", teraz "błogosławieństwo" ;). Przykładowo zobaczcie co widzi sama alsa pod odpaleniu alsamixer na X370 ... tu pod testowym v19.0-brazos-64. Tu na niektórych maszynach następuje "resetowanie ustawień" przy zmianie kernela, który w odmienny sposób komunikuje się z urządzeniami dźwiękowymi- vide różnice między kernelami opartymi o Linux-3.0.x, a 3.2.x, czy też 3.3.x [między 3.2, a 3.3 nie powstaje problem]. Oczywiście następuje tu przełączenie na inne domyślne = często "nieprawidłowe" urządzenie, co skutkuje "brakiem dźwięku" = przesyłaniem strumienia audio na wyjście, które nie jest wykorzystywane = konieczność przywrócenia konfiguracji. Zatem krótki screenacast:

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 1

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 2

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 3

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 4

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 5

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 6

MSI X370 - alsa i phonon + pulseaudio 7

Kwestia sterowników, proszę spróbować zainstalować wersje update - obecnie działa prawidłowo. Natomiast moje Catalysty 12.1 32 i 64 bit już ... od miesiąca leżą na serwerze, ale nie miałem czasu dokończyć instalatorów = chciałem, aby od razu dawały zmienną środowiskową, informująca Ubuntu o wsparciu sprzętowym dekodowania video = wsparcie GPU np. w VLC, SMplayerze, etc, a to pozwala - pod moimi kernelami - np. oglądać filmy Full HD [100 % płynności] przy obciążeniu wszystkich rdzeni procesora na 99-100 %. Być może jakoś dziś mi się uda, ale nie obiecuje ... mam i od groma pracy.

Pozdrawiam

-- 24 lut 2012 11:10 --

Jeszcze co do Broadcoma ... hmm dziwne instalowałem wczoraj na maszynie kernel K8 z Broadcomem i działa od strzała ...

Kolego JerryG używasz K8 tak ? Jeśli tak zróbmy moze w ten sposób, zainstaluj kernel, a następnie:

wget http://dl.dropbox.com/u/14502404/broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_i386.deb

sudo dpkg -i broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_i386.deb

sudo depmod -a 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-ags-cfs

sudo modprobe wl
Jesli wypluje błędy prosze o informacje ... oczywiście w/w pod działającym 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-ags-cfs.

Pozdarwaiom

zovalik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Post autor: zovalik »

Taki mały OT.

Box.com daje teraz 50 Gb (!) darmowego, dożywotniego miejsca dla wszystkich którzy pobiorą i zainstalują ich aplikację na Androida oraz zalogują/zarejestrują się do usługi. Myślę, że warto mieć coś takiego ;)
JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Uzywam K8-64, teraz kernel jest zainstalowany, system po restarcie odpalilem na v17,7-K8-64.
Czy mam zmienic na

broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_amd64.deb
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

JerryG pisze:Uzywam K8-64, teraz kernel jest zainstalowany, system po restarcie odpalilem na v17,7-K8-64.
Czy mam zmienic na

aha w takim razie:

wget http://dl.dropbox.com/u/14502404/broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_amd64.deb

sudo dpkg -i broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_amd64.deb

sudo depmod -a 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs
Reszta, jak wyżej.

Pozdrawiam

-- 24 lut 2012 12:08 --
zovalik pisze:Taki mały OT.

Box.com daje teraz 50 Gb (!) darmowego, dożywotniego miejsca dla wszystkich którzy pobiorą i zainstalują ich aplikację na Androida oraz zalogują/zarejestrują się do usługi. Myślę, że warto mieć coś takiego ;)
Witaj, ciekawe musze sie temu przyjrzeć. Dzięki za info ;).

Pozdrawiam

JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Pomeczylem i nic, dalej nie ma wifi.
Wykonalem komendy, dodal sie wl.ko, sprawdzilem byly wlaczone sterowniki wlasnosciowe, wylaczylem, restart i ponownie komendy.
Network Manager pokazuje tylko eth0, w zarzadzaniu siecia wifi w zakladce Zabezpieczenia nic nie moge zmienic - jest Brak, wpisy w nastepnej IP sa.
W termialu po komendzie: sudo lshw -c network

*-network               
       description: Network controller
       product: BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller
       vendor: Broadcom Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0                                                                                                           
       version: 01                                                                                                                          
       width: 64 bits                                                                                                                       
       clock: 33MHz                                                                                                                         
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: driver=bcma-pci-bridge latency=0
       resources: irq:16 memory:f6c00000-f6c03fff

pod 17,7-64

*-network               
       description: Wireless interface
       logical name: wlan0
       serial: 90:a4:de:8e:cb:70
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=brcmsmac driverversion=3.1.10-ext73-f1-17.7-k8-64-ags- firmware=N/A ip=192.168.1.105 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

JerryG pisze:Pomeczylem i nic, dalej nie ma wifi.
Wykonalem komendy, dodal sie wl.ko, sprawdzilem byly wlaczone sterowniki wlasnosciowe, wylaczylem, restart i ponownie komendy.
Network Manager pokazuje tylko eth0, w zarzadzaniu siecia wifi w zakladce Zabezpieczenia nic nie moge zmienic - jest Brak, wpisy w nastepnej IP sa.
W termialu po komendzie: sudo lshw -c network

*-network               
       description: Network controller
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: driver=bcma-pci-bridge latency=0

pod 17,7-64

*-network               
       description: Wireless interface
       logical name: wlan0
       serial: 90:a4:de:8e:cb:70
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=brcmsmac driverversion=3.1.10-ext73-f1-17.7-k8-64-ags- firmware=N/A ip=192.168.1.105 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
a w trakcie instalacji "wypluł" jakieś błędy ?

Pozdrawiam

JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Nic

mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ sudo dpkg -i
[sudo] password for mtosh: 
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs.
(Odczytywanie bazy danych ... 253248 files and directories currently installed.)
Rozpakowanie broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs (z
broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs_5.100.82.112-1.1_amd64.deb) ...
Konfigurowanie broadcom-sta-wifi-3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs (5.100.82.112-1.1) ...
mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ sudo depmod -a 3.2.6-ext73-f1-18.0-k8-64-ags-cfs
mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ sudo modprobe wl
mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ 
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

JerryG pisze:Nic

mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ sudo modprobe wl
mtosh@mtosh-mycomp:~/Domowe repo/Kernel 64 eXt73/V18.0 64 bit - 2$ 
to oznacza,z e moduł załadował !!!!! i musi działać ... daj wynik ifconfig i iwconfig.

Jeszcze zaostrzę wam apetyt na kernel z rodziny v19.0 – oparty o Linux-3.3.x. Obecnie v19.0 oparty jest o 3.3-rc4 i powiem wam, że już v18.0 i v18.1 zapewnia wzrost – odczuwalny komfortu pracy na KDE, czy Unity, a pod v19.0 to wręcz wszystko fruwa ;). Na platformie Brazos wszystkie funkcje działają prawidłowo – w tym usypianie i hibernacja [catalysty 12.1] i co najciekawsze jest mega stabilny … nie ma porównania do tego co było pod 3.2.-rc4.

Pozdrawiam

JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

mtosh@mtosh-mycomp:/$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr e8:11:32:9b:f2:22  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:50 Base address:0x2000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:1095 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1095 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:67937 (67.9 KB)  TX bytes:67937 (67.9 KB)

mtosh@mtosh-mycomp:/$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.
Teraz podlaczylem karte USB TP-linka i wifi mi zaskoczylo od strzala zaraz powlozeniu, bo nie chcialo mi sie restartowac zeby przejsc na 17,7 :(
Tej karty jeszcze nie uzywalem w tym laptopie.

EDIT: 24/02/2012 16:01
Jaki sterownik uzyles do budowy swojego, na stronie Broadcoma sa 32 i 64 bit, moze tu jest przyczyna.
Awatar użytkownika
e X t 7 3
Przyjaciel
Przyjaciel
Kontakt:

JerryG pisze:

mtosh@mtosh-mycomp:/$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr e8:11:32:9b:f2:22  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:50 Base address:0x2000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:1095 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1095 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:67937 (67.9 KB)  TX bytes:67937 (67.9 KB)

mtosh@mtosh-mycomp:/$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.
Teraz podlaczylem karte USB TP-linka i wifi mi zaskoczylo od strzala zaraz powlozeniu, bo nie chcialo mi sie restartowac zeby przejsc na 17,7 :(
Tej karty jeszcze nie uzywalem w tym laptopie.

EDIT: 24/02/2012 16:01
Jaki sterownik uzyles do budowy swojego, na stronie Broadcoma sa 32 i 64 bit, moze tu jest przyczyna.
Oczywiście 64-bit ;)

-- 24 lut 2012 21:22 --

Daj proszę wynik lsmod.

Pozdrawiam

JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka

Juz za pozno, wrocilem na razie definitywnie na kernel 17,7 wyjezdzajac musze miec dzialajacy bezproblemowo laptop.
Zainstalowalem jedynie APM 1,4, poprawiam Virtualboxa bo sie wysypal po zmianie z generica na v17,7.
Bede mial dostep do neta, bede obserwowal co sie dzieje a przy okazji jak sie zaczne nudzic moze znowu bede robil podejscia do v18-64 bit.

Dzieki na razie :)
Zablokowany

Wróć do „kernele e X t 7 3”