hmm... Ja mam Mint MATE więc myślę że twórcy przewidzieli ten problem i tu coś jest ustawione domyślnie żeby to wyeliminować tak sądzę... Ja używam tego motywu który podałem wyżej. Łatwo zainstalować. jest instrukcja na stronce.Milek999 pisze:Aaa, zapomniałem napisać, ale gnome-themes-standard jest zainstalowany(na ubuntu). Zaraz doinstaluję go na Mincie i powiem czy działa.
@edit: nadal brzydkie
@funnykris: na ubuntu miałem gnome shella, unity, session fallbacka i mate a i tak było brzydkie
[SOLVED] Brzydkie okna GTK3 używając MATE
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Cinnamon
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Brzydkie okna GTK3 używając MATE
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Po prostu wystarczy używać motywu z kompatybilnego z GTK3 i GTK2. A jeżeli chce się używać inny trzeba z Adwaity(lub innego GTK3) skopiować folder gtk-3.0 do motywu którego chcemy używać 

- mati75
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: [SOLVED] Brzydkie okna GTK3 używając MATE
Można też ustawić za pomocą lxappearance.
Oto przyczyna problemu:) U mnie też zadziałało bo w MATE brzydko wyglądały te aplikacje typu gedit, brasero. Trzeba skopiować katalog gtk-3.0 z jakiegoś motywu graficznego do tego, który mamy obecnie. W ten sposób aplikacje GTK3 wyglądają normalnie. Jeżeli chodzi o programy Qt, np. kadu to wystarczy zainstalować qtconfig-qt4.Milek999 pisze:Dzięki! Skopiowałem katalog /usr/share/themes/Adwaita/gtk-3.0 do /usr/share/themes/Clearlooks/ (takiego stylu używam) i działa !