[Solved] Ubuntu 12.10, system nie widzi innych sieci, karta sieciowa Broadcom 802. 11n

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: [Solved] Ubuntu 12.10, system nie widzi innych sieci, karta sieciowa Broadcom 802. 11n

Post autor: bear7 »

Mały OT się robi, więc Panowie i Panie, chyba będzie trzeba pomyśleć nad przeniesieniem tej pogaduchy...
Jarni pisze:Wymienić go od tak sobie jeszcze nie mogę, bo, ponieważ, dlatego, że gwarant taką operacje uznaje za istotne naruszenie warunków gwarancji.
Jarni, a dowiadywałeś się, jakby wyglądała taka wymiana w autoryzowanym serwisie producenta? Z doświadczenia wiem, że wiele firm, za naruszenie gwarancji uznaje wymianę na własną rękę, bądź w tzw. serwisie trzeciego pochodzenia. Może warto zadzwonić na obsługę klienta (lub wysłać szybkiego maila/zagadać na czacie) i zapytać, jak wygląda sytuacja wymiany w przypadku autoryzowanego bądź partnerskiego serwisu.

Dodam również, że niektórzy producenci obejmują wymieniony komponent 3 miesięczną gwarancją, podczas gdy pozostałe podzespoły ciągle podlegają oryginalnej gwarancji.

Jak już wspomniałem wcześniej - jak chcemy kontynuować, to wypadałoby przenieść się do działu pogaduchy.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
Jarni
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Re: [Solved] Ubuntu 12.10, system nie widzi innych sieci, karta sieciowa Broadcom 802. 11n

Post autor: Jarni »

Racja bear7 to już spore OT, proszę o odcięcie i przeniesienie części wątku.
Tak na marginesie w piątek spędziłem 45 minut na infolinii Lenovo z prośbą o pomoc w poszukiwaniu źródła moich problemów z WiFi, omawiałem również kwestię wymiany karty na moje żądanie i za odpłatnością, odpowiedź była raczej mętna.
- Tylko nadal nie wiemy, co tu robił ten gość z siekierą?
- Pewnie sie-kierował czymś!
--LU #553776
JerryG
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 24.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: JerryG »

Ekonomija rzadzi, buchalterzy firmy sie nie zgodza na zakup karty innego producenta :P
Tylko to i nic wiecej, po prostu podpisali umowe na wylacznosc Broadcoma w danych modelach - kasa rzadzi :(
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lenovo G50
Awatar użytkownika
Jarni
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Re: Problem z Wifi

Post autor: Jarni »

JerryG pisze:A jak ktos chce to moze sobie wymienic, prosta sprawa wyjmuje i kupuje sobie inna :P
Małe podsumowanie aktualnej polityki producentów sprzętu. Wyjąłem i kupiłem sobie inną, kolejność była w zasadzie odwrotna ;-) , wprzódy poczytawszy sobie (jak się okazuje za mało) co tam do tego mojego laptoka będzie pasować.
Po zamontowaniu nowej karty i ponownym odpaleniu oczom moim ukazał się komunikat, że zamontowałem nieautoryzowaną kartę (chipset się zgadzał, producent nie), mam ją natychmiast wyjąć i wsadzić taką jaką Lenovo mi przeznaczyło.
W Biosie istnieje sobie whitelist dopuszczonego sprzętu i czapka z daszkiem.
- Tylko nadal nie wiemy, co tu robił ten gość z siekierą?
- Pewnie sie-kierował czymś!
--LU #553776
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”