IPLA - płatne transmisje PPV na Linuksie

Grafika, film, dźwięk.
Awatar użytkownika
jacekalex
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: x86_64

Re: IPLA - płatne transmisje PPV na Linuksie

Post autor: jacekalex »

A na forum sd-xbmc co Ci doradzili?
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux :)
Awatar użytkownika
xxx666xxx
Wygnańcy
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: xxx666xxx »

Obecnie z serwisem IPLA nie ma już problemów wystarczy poczytać : viewtopic.php?f=137&t=168761 natomiast na Android'a hmm ... przecie jest IPLA na Android i działa bardzo dobrze włącznie z płatnymi kanałami . Nie widzę powodów by się bawić w XBMC już obecnie ... to jest całkowicie zbędne jeśli chodzi komuś tylko o serwisy typu IPLA , TVN Player , ITVP itp ... przynajmniej pod systemem Ubuntu . Bo pod Debian nie wiem jak się sprawy mają z zawiłością Silverlight z użyciem Wine i PipeLight ... w repozytoriach PipeLight tylko widzę Ubuntu ( od 12.04 do 13.10 ) no chyba , że jakby pobrać gołe paczki deb to może przeportować można do Debiana w końcu na nim bazuje Ubuntu !
macios4x pisze:Póki co, chyba nie ma skutecznego sposobu na to. wtyczka ipla w XBMC nie oferuje tego wszystkiego co Ipla w Windows. A kombinowanie z pipelight monolight wine itp też nie przynosi oczekiwanego rezultatu
A przez przeglądarkę www sprawdzał ? Bo ja sprawdzałem da się wejść w płatną część IPLA tylko nie mam abonamentu wykupionego więc nie mam jak sprawdzić ale pewnie na 100% działa .
Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.
Awatar użytkownika
jacekalex
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Środowisko graficzne: MATE

Post autor: jacekalex »

Teoretycznie nie ma, praktycznie nie całkiem, bo pytanie było o płatne kanały Ipli na Linuxie.
W tym punkcie najbliżej jest XBMC, a nie Pipelight, lub ewentualnie Android na maszynie wirtualnej.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”