Prawie jestem już pewien = modprobe

chce załadować coś co ma wbite "na sztywno" = tak są napisanie "interaktywnie" skrypty Canonical

... tylko co jakie moduły/aplikacje/usługi dodatkowe startują ?
Proszę zatem o wyniki
lsmod spod generika i mojego kernela.
A tak obok tematu ... czekałem i się nie do czekałem

... na informacje użytkowników nt. jakości dźwięku

... cóż czyżby nikt nie zauważył, że pod v26.0 jakość dźwięku jest odczuwalnie lepsza niż pod v25.x i wcześniejszymi ? W szczególności dotyczy to tonów najniższych i najwyższych

. Oczywiście im lepsze "monitory" = głośniki, słuchawki tym będzie to bardziej odczuwalne. Przykładowo na moich "średniakach" Tannoy M2.5 jest do bardzo odczuwalne - i tu niezależnie od karty - mam tam Sound Blastera 4 ... to samo słychać na chipach zgodnych z Intel HD i słychać to nawet na sprzęcie klasy Beyerdynamic DTX 910 [i tu polecam do 1000 zł moim zdaniem nie ma szans znaleźć czegoś lepszego i szczerze nie ustępują specjalnie pola np. Sennheiser HD 650, czy Denon AH-D600 ... a moim zdaniem niespecjalnie ustępowały nawet Sennheiser HD 800 - te ostatnie 3 pożyczone od kolegi do testów - tak 3 jego i jeszcze ma wzmacniacz z serii Sennheiser HDVD 800 ... ale przyznam, że tego już "bałem" się pożyczać <cóż jak by co to szkoda auta sprzedawać - sumarycznie koszty na poziomie ponad 20 tys zł. a akurat "nie mam przy sobie"

> - ostatni jego zakup].
Pozdrawiam
-- 12 wrz 2013 10:23 --
Jeszcze co do nowego kernela v26.1 oraz APM 2.9 ... pracuje nad tym i jeśli testy przejdzie to pomyślnie, to wynikiem tych zmian będzie:
- odczuwalnie chłodniejsza maszyna - zarówno w trybie pracy [nawet performance - pod warunkiem (oczywiście), że w danym momencie maszyna nie jest obciążona] oraz idle,
- niższe zużycie energii - średnio od 2-5 %, ale w skrajnie "idealnych" warunkach nawet do 11 % w stosunku do v26.0 + APM 2.8,
- wyższa wydajność przy największych obciążeniach - w stosunku do połączenia v26.0 + APM 2.8 - najbardziej odczuwalne będzie to w "krytycznych momentach" dla danej aplikacji/gry.
Poniżej 2 zżuty ekranu z X370 - AMD APU E-350 ... myślę, że pokonanie 4 W w idle na w/w maszynie już będzie możliwe na v26.1 + APM 2.9 ... myślę nawet, że w sprzyjających warunkach będzie to ok. 3.9 Watta. Natomiast na nadchodzących AMD APU z rdzeniami Jaguar myślę, że 3.5 W jest jak najbardziej realne
MSi X370 [AMD APU E-350] - idle - 1
MSi X370 [AMD APU E-350] - idle - 2
Pozdrawiam