Żebyśmy ponarzekali na remiksujących, że tylko tapetę domyślną zmienilienedil pisze: Już teraz wartoby przeprowadzić konkurs na tapetę, bo to nie jest takie "hop-siup".

Żebyśmy ponarzekali na remiksujących, że tylko tapetę domyślną zmienilienedil pisze: Już teraz wartoby przeprowadzić konkurs na tapetę, bo to nie jest takie "hop-siup".
Według mnie robienie remiksu jest bez sensu.rom pisze:@Majsza
Moje "Coś więcej trzeba?" dotyczyło zmiany języka. Zrobiłem to wyłącznie klikając. Może to wykonać każdy nowicjusz poinstruowany dobrym poradnikiem. Nie ma powodu do używania wyłącznie klawiatury.
Podobnie można postąpić z większością popularnych zmian w systemie. Lub przy pomocy kopiuj-wklej poleceń z odpowiednio przygotowanego poradnika (kodeki, fonty itd.)
Sporej ilości osób rekomendowałem Ubuntu i zazwyczaj byli bardzo zakłopotani bo sądzili, że z ubuntu.pl pobiorą "ubuntu polskie" a z ubuntu.com "ubuntu angielskie" np. "ale ja nie chce angielskiego ubuntu tylko polskie", a jak wszyscy wiemy oficjalny instalator zawiera język Polski.Czeslavus pisze:A ile osób zassało remix 12.04? Jeśli sporo to chyba warto.
Nie widzę powodu, dla którego dyskusja ta, nie może być kontynuowana w tym wątku. Dlatego też przeniosłem.Dwigatjel pisze: Myślę, że takie rozwiązanie jest całkiem dobre. Zapraszam do dyskusji.
Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś taki remiks zrobił i wydał pod swoim szyldem. Pod szyldem ubuntu.pl planujemy wydać remiks podobny do tych, które wcześniej się ukazywały. Na siłę nikogo do naszych przekonań nie zmuszamy. Ale plan jest taki, że chcemy kontynuować to, co zostało zapoczątkowane jakiś czas temu. Pojawiały się wątki, pojawiały się maile i pojawiały się PW od osób, które wykazywały zainteresowanie naszym projektem. I choćby była to jedynie garstka osób, to ta garstka osób jest warta całego wysiłku...Dwigatjel pisze: Koncepcja jest prosta
Myślę, że twój pomysł jest dość ciekawy. Należałoby go ulepszyć o te elementy o których wspomniałem.Dwigatjel pisze:Sporo osób jest zainteresowana remiksem tylko dlatego, że uważają go za "polską wersję" - uważają że z ubuntu.com będą mieli "angielską wersję".
I mówię to z własnego doświadczenia - co mówiły mi osoby którym Ubuntu polecałem.
Już trzeci raz to wypisujesz i rozumiem, co masz na myśli. My nikogo do korzystania z naszego remiksu nigdy nie zmuszaliśmy i nigdy nie dawaliśmy do zrozumienia, że obraz z ubuntu.com będzie angielską wersją. Nie wiele trzeba poświęcić, aby znaleźć informację, że Ubuntu jest wielojęzycznym systemem.Dwigatjel pisze:Sporo osób jest zainteresowana remiksem tylko dlatego, że uważają go za "polską wersję" - uważają że z ubuntu.com będą mieli "angielską wersję".
I mówię to z własnego doświadczenia - co mówiły mi osoby którym Ubuntu polecałem.
I pomyśleć, że napisał to ktoś, kto popełnił poradnik o pobieraniu 3.2GB obrazu dysku z zawartością repozytorium Medibuntu, kiedy można to zrobić w wygodniejszy sposób*... Obraz Puchacza, to ±981MB. Miejsca na płycie DVD jeszcze trochę zostaje.xxx666xxx pisze:Tak jeszcze trochę będziecie chcieli dodawać to powstanie obraz Blu-Ray (spoko mam nagrywarkę więc w razie czego nie ma problemu...) a nie DVD.
Za dużo tam tego było.bear7 pisze:(...) Tutaj masz listę zmian i dodatków wprowadzonych w puchaczu. (...)
Wiem możesz mnie uznać za szaleńca ale... od Debiana nabrałem dystansu i sporo chyba dobrych nawyków w stylu co za dużo to nie zdrowo!
Na nie jednej maszynie instalowałem nasz remiks i nigdy nie doświadczyłem problemów, o których ty wypisujesz. Winy kolego szukaj gdzie indziej...xxx666xxx pisze:dawno temu jak pobrałem Polski remiks to przy aktualizacji do 12.04.2 wiele programów pluło błędami lub pojawiał się kernel panic (w momencie odpinania słuchawek tak było) ot taka namiastka Windowsowskiego BSOD
[ot]igotit4free pisze:.... Stworzenie remiksu może być też okazją usunięcia z dystrybucji oprogramowania, które ewidentnie się nie sprawdza, a które Canonical z niewiadomych przyczyn konsekwentnie w Ubuntu umieszcza (np. Brasero). Nie bez znaczenia jest też kwestia dobrego PR jaki tak remiks robi forum Ubuntu.pl.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości