Pozdrawiam
mateoos pisze:wystarczyło "na siłę" wybrać wersję i386.
Zdaje się, że system jest 32 bitowy.e X t 7 3 pisze: ... ale domniemanie, że tak nie jest ?
Kod: Zaznacz cały
mateoos@ASUS-X55VD:~$ uname -a
Linux ASUS-X55VD 3.13.0-17-generic #37-Ubuntu SMP Mon Mar 10 21:47:52 UTC 2014 i686 i686 i686 GNU/Linux
Jakie sterowniki instalowałeś [jaka wersja], pod jaki kernel ? Tak obecnie 14.04 już jest bardzo stabilne, a niedługo koniec wsparcia dla 13.10 [do końca czerwca].mateoos pisze:Nie dane mi było przetestować podesłaną przez Ciebie paczkę.
Po instalacji sterowników nvidia kolejny restart zaofiarował mi tryb low-mode ze względu na sterowniki grafiki. Jako, że w konsoli umiem najwyżej się zalogować, czeka mnie zapewne kolejna instalacja - tylko czy jest sens pchać się w 14.04, skoro w sumie 13.10 już działało całkiem dobrze?
Zainstalowałeś Pan mój build sterowników Nvidii = 334.16 udostępniane przez NeteXt'73 ? Jeśli nie zrób tak. Odnośnie Opery ... z paczki deb nie chce się instalować ?mateoos pisze:Instalowałem sterowniki o najwyższym numerze, pobrało się ponad 90MB. Po zainstalowaniu netexta skorzystałem z opcji aktualizacji wszystkiego co możliwe, czyli mikrokod na początek, APM, kernel.
-- 14 mar 2014, o 10:57 --
Jestem po kolejnej instalacji. Tym razem wysypał się GRUB.
Dodałem do sources.list informację o repo opery, nadal bez skutku. Szkoda, bo mam wrażenie, że 14.04 chodzi zauważalnie szybciej od 13.10.
Jak budował moduł zgłaszał jakieś błędy ? Proszę jeszcze raz przeinstaluj i zobacz czy buduje moduł prawidłowo.mateoos pisze:Tak, sterowniki w wersji 334.16. Właśnie po tej instalacji wysypał mi się system.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości