Niska rozdzielczość - Nvidia GTX 660

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
BitWolf
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Niska rozdzielczość - Nvidia GTX 660

Post autor: BitWolf »

No i niestety zrobiłem głupotę... Chciałem reinstalować po raz kolejny Ubuntu a gdy zauważyłem że Linux podzielił się na dwie partycje usunąłem je obie... usunąłem też nieświadomie GRUB. Próbowałem przywrócić MBR ale nic to nie dało po wpisaniu tych komend do wiersza polecenia z trybu naprawczego płyty Windows... po restarcie zaczęło się pokazywać BootMGR is missing i teraz nie wiem co zrobić, bo Linux przy instalacji chce sformatować cały dysk a tego chciałbym uniknąć...

-- 13 kwi 2015, o 23:28 --

OK nie obeszło się bez formata więc go wykonałem... Teraz siedzę na czystym Windowsie... Co do tych reinstalacji Linuxa... Jedyne co w nich robiłem to instalacje sterownika graficznego, a że bumblebee niszczył mi grafikę to i tak dużych zmian tam wprowadzać nie mogłem...
Awatar użytkownika
mucha090
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Niska rozdzielczość - Nvidia GTX 660

Post autor: mucha090 »

Coś mi się wydaje że te zdjęcia są z trybu awaryjnego, więc nie dziwota, że plik /var/lib/dpkg/lock jest tylko do odczytu
jak już się chce wchodzić do terminala to trzeba to robić z głową, czyli najpierw system się normalnie uruchomi, potem ctrl + alt + f1, logowanie na konto i git

EDIT:
Ups chyba ktoś mnie ubiegł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”