Menadżer pobierania plików
- Ambroz
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Menadżer pobierania plików
Ja polecam Universal Share Downloader + Wine - smiga az milo! Rapget niestety nie sciagal z rapidshare, a mam konto premium
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Menadżer pobierania plików
Wrócę jeszcze do tego tematu gdyż interesuje mnie jak najprostszy menedżer pobierania pod Ubuntu. Z Rapidshare nie korzystam a jedyne na czym mi zależy to żeby można było ograniczać transfer menedżera tak żeby dało się jeszcze przeglądać strony.
Próbowałem tego JDownloadera ale jest dla mnie za "bogaty" - 90% opcji jest mi niepotrzebne.
Pod Windows używałem Free Download Manager, w którym można było sobie zdefiniować poziom zajętości pasma.
Teraz szukam czegoś podobnego pod Ubuntu. Czy ktoś mógłby coś sensownego polecić
Próbowałem tego JDownloadera ale jest dla mnie za "bogaty" - 90% opcji jest mi niepotrzebne.
Pod Windows używałem Free Download Manager, w którym można było sobie zdefiniować poziom zajętości pasma.
Teraz szukam czegoś podobnego pod Ubuntu. Czy ktoś mógłby coś sensownego polecić
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: Menadżer pobierania plików
Witam
Mam problem z uGet. Mianowicie po dodaniu linków pobiera tylko pare kB z każdego i wskazuje 100%. Nie mam pojęcia dlaczego. Korzystam z LMDE w tej chwili. Ewentualnie co moglibyście polecić poza Jd? Zależy mi na obsłudze serwisów typu filesonic. Tucan np. ściąga normalnie po dodaniu linków ale mi nie wznawia.
Mam problem z uGet. Mianowicie po dodaniu linków pobiera tylko pare kB z każdego i wskazuje 100%. Nie mam pojęcia dlaczego. Korzystam z LMDE w tej chwili. Ewentualnie co moglibyście polecić poza Jd? Zależy mi na obsłudze serwisów typu filesonic. Tucan np. ściąga normalnie po dodaniu linków ale mi nie wznawia.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: LXDE
Witam.
Mam ten sam problem.
Próbuję ściągać pliki z darkwarez (catshare, fileshark, rapidu itepe) przy pomocy Uget i Flareget, ale wchodzą jedynie odnośniki.
Zamiast plików.
Natomiast nie ma pytania o hasło captcha, które zawsze działało gdy jeszcze byłem użytkownikiem windowsa i ściągałem przez JPDownloader.
Czy powinienem zainstalować JPD na Ubuntu, bo tamte programy nie zadziałają z Captcha ?
Z góry dziękuję za podpowiedź.
Mam ten sam problem.
Próbuję ściągać pliki z darkwarez (catshare, fileshark, rapidu itepe) przy pomocy Uget i Flareget, ale wchodzą jedynie odnośniki.
Zamiast plików.
Natomiast nie ma pytania o hasło captcha, które zawsze działało gdy jeszcze byłem użytkownikiem windowsa i ściągałem przez JPDownloader.
Czy powinienem zainstalować JPD na Ubuntu, bo tamte programy nie zadziałają z Captcha ?
Z góry dziękuję za podpowiedź.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: LXDE
dałem radę 
wgrałem jp downloader i działa
polecam

wgrałem jp downloader i działa

polecam