Menadżer pobierania plików

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
Ambroz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Menadżer pobierania plików

Post autor: Ambroz »

Ja polecam Universal Share Downloader + Wine - smiga az milo! Rapget niestety nie sciagal z rapidshare, a mam konto premium
Mn1s1ek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Odp: Menadżer pobierania plików

Post autor: Mn1s1ek »

Wrócę jeszcze do tego tematu gdyż interesuje mnie jak najprostszy menedżer pobierania pod Ubuntu. Z Rapidshare nie korzystam a jedyne na czym mi zależy to żeby można było ograniczać transfer menedżera tak żeby dało się jeszcze przeglądać strony.

Próbowałem tego JDownloadera ale jest dla mnie za "bogaty" - 90% opcji jest mi niepotrzebne.

Pod Windows używałem Free Download Manager, w którym można było sobie zdefiniować poziom zajętości pasma.

Teraz szukam czegoś podobnego pod Ubuntu. Czy ktoś mógłby coś sensownego polecić
ubumaniak
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Menadżer pobierania plików

Post autor: ubumaniak »

Witam
Mam problem z uGet. Mianowicie po dodaniu linków pobiera tylko pare kB z każdego i wskazuje 100%. Nie mam pojęcia dlaczego. Korzystam z LMDE w tej chwili. Ewentualnie co moglibyście polecić poza Jd? Zależy mi na obsłudze serwisów typu filesonic. Tucan np. ściąga normalnie po dodaniu linków ale mi nie wznawia.
ciubaka
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: LXDE

Post autor: ciubaka »

Witam.
Mam ten sam problem.
Próbuję ściągać pliki z darkwarez (catshare, fileshark, rapidu itepe) przy pomocy Uget i Flareget, ale wchodzą jedynie odnośniki.
Zamiast plików.
Natomiast nie ma pytania o hasło captcha, które zawsze działało gdy jeszcze byłem użytkownikiem windowsa i ściągałem przez JPDownloader.
Czy powinienem zainstalować JPD na Ubuntu, bo tamte programy nie zadziałają z Captcha ?
Z góry dziękuję za podpowiedź.
ciubaka
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 18.04
Środowisko graficzne: LXDE

Post autor: ciubaka »

dałem radę :-)
wgrałem jp downloader i działa :-)
polecam :-)