nikt nie zmusza do korzystania z niegoA kto Ci każe korzystać z Unity? Przymus masz jakiś czy co? Masz Gnome3.
ja przesiedziałam pół roku na unity (Byłam leniem) ale to co zobaczyłam na ubuntu 11.10 to mnie wygoniło na gnome3
nikt nie zmusza do korzystania z niegoA kto Ci każe korzystać z Unity? Przymus masz jakiś czy co? Masz Gnome3.
Unity jest śmiesznie zaprojektowane - kawałek MacOS, trochę Win7, szczypta UNR. Ale przyznać muszę, że rozwija się prężniej, niż Gnome3 i może w 12.04 będzie godne uwagi.czaroli pisze:Napisalem sie ale glownie chodzilo mi o to zeby dowiedziec sie ilu z Was tak samo sądzi ? ja robie chyba przesiadkę na Debiana z gnome bo to po prostu mi dzialalalo jak nalezy a Unity niestety jest nieprzemyślane.
KDE 4.0 było koszmarne (niestabilne itp), ale już po wersji 4.1 widać było, że zmierza w dobrym kierunku. Gnome3 jest stabilniejsze niż KDE 4.0, ale ma jakieś 10% jego funkcjonalności.linuxozaurus pisze:ja najpierw korzystałam z KDE 3.5 potem byłam gnomowcem od momentu pojawienia pierwszego wyfania KDE 4.0
GNOME3 nie jest tym najgorszym
Niestety, owe środowiska nie czerpią zbytniej inspiracji z KDE ani z Win7. Unity jest wersją MacOSa z dockiem umieszczonym z boku (śmieszna sprawa - w Macu da się go przemieścić na inną krawędź ekranu), a Gnome3 jest eksperymentem na chybił-trafił.Unity/GNOME 3 jest forkiem Windows 7 i KDE na bibliotekach GTK.
Z Pewnością Nie pokonamy systemu, ale możemy zawsze powiedzieć co o tym myślimy. Przecież to programiści zrobią to co jest chwytliwe przez innych ale nie lubię być beta testerem ;/JezdziecBezNicka pisze:czaroli pisze:Zmiana dystrybucji niestety niewiele da - nawet w Debianie zawita w końcu Gnome3.
ja widzę to samo i to wszystko z powodu unity i mogę rozważyć postawienie minta o ile wcześniej nie pojawi się nasz remixJezdziecBezNicka pisze:Właśnie wszedłem na distrowatch, żeby zobaczyć co nowego w świecie słychać, i mym oczom ukazał się widok, który "o czymś świadczy" - mint wyprzedził ubuntu w rankingu popularności...
na razie gnome3 jest lepszy od unity i za tym idzie linux mint jest lepszy bo zawiera gnome3 a nie unity"nasz remix" nie przewiduje wywalenia Unity.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości