Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Wupra - pierwszy w Polsce sklep z grami na Linuksa

Post autor: wupra »

Dzięki za informacje, tak to już jest jak się po nocach dodaje nowe produkty.
macer
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Post autor: macer »

A czy te gry są natywne?
Ja mam na macu grę spore, ale okazało się że nie jest natywna :cry:
I jeszcze jedno, czy te gry pujdą na każdym linuxie?Czy tylko na ubunciaku(Mac OS X uznaję tutaj za linux :-P)
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

macer pisze:A czy te gry są natywne?
Ja mam na macu grę spore, ale okazało się że nie jest natywna :cry:
I jeszcze jedno, czy te gry pujdą na każdym linuxie?Czy tylko na ubunciaku(Mac OS X uznaję tutaj za linux :-P)
Wszystkie gry są natywne również te na MacOS. Nie interesują mnie gry które używają cider lub wine, więc nigdy ich nie dodam do oferty. Każda gra która obsługuje procesory PPC (G3/G4/G5) jest w 100% natywna. Mogę dodać do ofert resztę gier natywnych wydanych przez RuneSoft http://www.rune-soft.com/product.php (angielska wersja, na niemieckiej znajdują się gry które używają cider).

Gry które używają cider http://www.transgaming.com/business/cider/.

Gry powinny działać na większości dystrybucji Linuksa.
Awatar użytkownika
pendejo
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Post autor: pendejo »

Gry od LGP będą działać na każdym aktualnym linuksie, więc reszta pewnie też.
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
Awatar użytkownika
Tomahawk
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: Tomahawk »

U mnie bez problemu działa na Arch64 ;)

Pozdrawiam
i5 2500k@4.4GHz|Ninja 2|AsRock Z68 Pro3-M|8GB Ram|R5850|Dell E228WFP|Arc Mini|M8000X|160GB SATA2
A300-14T|Ubuntu 11.04
Szarpiwar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10

Post autor: Szarpiwar »

takie pytanie, jak jestem zainteresowany ET:QW to mam tego maila pisać, czy wystarczyło, że kliknąłem na "dodaj do listy życzeń"?
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Szarpiwar pisze:takie pytanie, jak jestem zainteresowany ET:QW to mam tego maila pisać, czy wystarczyło, że kliknąłem na "dodaj do listy życzeń"?
Napisz maila. Będziesz drugą osobą.

EDIT:
Kolejna gra dodana do oferty. Mam nadzieje, że znajdzie się kilku chętnych więcej niż 3 osoby.
Pomimo bardzo małej liczby zapytań o ETQW postanowiłem zmienić jej status na grę dostępną na zamówienie.
salvadhor
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: salvadhor »

Neverwinter? Miodzio... :)
Root walks behind you.
404 sposoby na Linuksa: http://404.g-net.pl
Szarpiwar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

no, ET:QW wraz z Demo płytą zamówione, Przelew przyjęty do realizacji, jutro kasa powinna być. Taką mam małą uwagę, w regulaminie jest coś o "kącie użytkownika". Powinno być "konto" jak na mój gust.
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Błąd został już poprawiony. Dzięki za informację.

P. S. 21 grudnia wycofuje z oferty dystrybucje Ubuntu. Nie ma zainteresowania więc nie będzie jej w ofercie.
Szarpiwar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

cóż, wprowadziłeś je z pewnym poślizgiem od daty premiery, gdy większość już się przesiadła. Z resztą każdy może sobie za darmo ściągnąć z neta. Jak mówiłem, ja byłbym zainteresowany 64bitami, bo lubie mieć ładną płytkę, mimo że i tak jej raczej nie używam, bo update przez neta jest szybszy. Wiadomo też, że nie kupowałbym każdej edycji tylko co drugą, trzecią. Myślę, że jest sporo osób, które myślą tak jak ja, zwłaszcza po tym, jak shipit ograniczył wysyłkę płyt.

Z innej beczki. Dostałem Info, że ET:QW nie ma na składzie i będzie wysłany jak tylko na tym składzie będzie. I ja się pytam: kiedy to będzie?

A co do błędów, to stylistyka niektórych opisów razi. Znaczy błędów jako takich nie ma, ale brakujące przecinki, długie zdania o dziwnych konstrukcjach itp. sprawiają, że czasem ciężko się czyta, a strona wypada bardziej amatorsko.
Toshio1988
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: Brak

Post autor: Toshio1988 »

@ Szarpiwar
Z całym szacunkiem to jak wygląda strona Wupra to sprawa raczej właściciela sklepu.
Moim zdaniem jest w sam raz dlatego, że nie ma zbędnych bajerów, dodatków i jest przejrzysta.
Jeśli już chodzi o błędy to każdemu się one przytrafiają nawet największym geniuszom.
Wiec prosiłbym o wyrozumiałość. Moim zdaniem strony firm , sklepów powinny być jak najbardziej przejrzyste, i proste by klient mógł łatwo i przyjemnie przeczytać informacje o produktach i działalności firm.

@ wupra
Życzę Ci jak najlepszych wyników sprzedaży i rozwoju sklepu :). Moim zdaniem po prostu ludzie wolą mieć all za darmo... często widzimy sytuację GRY NA LINUXA = ZA DARMO...
Jakby był tam Ubuntu Jaunty 9.04 64bit to pokusiłbym się na kupno płytki :). Bo warto mieć ładna plytke i opakowanie. Wiesz jakbyś wprowadził gadzety z logiem Ubuntu, które są w Canonical Store to pewnie zarobiłbyś na tym :).
Szarpiwar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Toshio, ale czy ja mówię, że z wyglądem strony coś jest nie tak? powiedziałem tylko, że błędy obniżają profesjonalizm serwisu, a np dla mnie jest to dość ważne. Jak kupuję na allegro i widzę fajny produkt, a opis zawiera dużo błędów, to z reguły odstawiam tę aukcję, bo osoba taka wydaje mi się olewaczem i nie wzbudza mojego zaufania jako kontrahent.
adrikux

Post autor: adrikux »

macer pisze: I jeszcze jedno, czy te gry pujdą na każdym linuxie?Czy tylko na ubunciaku
A czy tylko Ubuntu obsługuje instalatory binarne (.run, .bin)?
Działają na każdym.
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Szarpiwar pisze: Z innej beczki. Dostałem Info, że ET:QW nie ma na składzie i będzie wysłany jak tylko na tym składzie będzie. I ja się pytam: kiedy to będzie?
Maksymalnie w ciągu dwóch tygodni. Jeśli będzie więcej chętnych to szybciej.

Szarpiwar pisze: A co do błędów, to stylistyka niektórych opisów razi. Znaczy błędów jako takich nie ma, ale brakujące przecinki, długie zdania o dziwnych konstrukcjach itp. sprawiają, że czasem ciężko się czyta, a strona wypada bardziej amatorsko.
Będę wdzięczny jeśli podasz na priv miejsca gdzie znalazłeś błędy.

P. S. Przez ostatnie kilka dni chorowałem i nazbierało się przez ten czas sporo zaległości.

EDIT:
Toshio1988 pisze: Jakby był tam Ubuntu Jaunty 9.04 64bit to pokusiłbym się na kupno płytki :). Bo warto mieć ładna plytke i opakowanie. Wiesz jakbyś wprowadził gadzety z logiem Ubuntu, które są w Canonical Store to pewnie zarobiłbyś na tym :).
Jeśli będzie więcej chętnych to czemu nie.
Niestety przy małych zamówieniach koszty wysyłki są bardzo duże.

Przeszedłem już weryfikację na autoryzowanego dystrybutora Ubuntu.
Do wyjaśnienia pozostają jeszcze zagadnienia związane z cenami końcowymi.
Szarpiwar
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

jak przeglądałem opisy gier, to się zdarzały, a nie chce mi się jeszcze raz ich przeglądać. Ale wystarczy choćby spojrzeć w FAQ i na brak przecinków przed "a" i "która/y/e". Dla niektórych to takie czepianie się na siłę, ale mnie to naprawdę drażni.
Albo na przykład zdanie:
Spójrzmy obiektywnie na grę Sacred wersja na Windows istnieje na rynku od 2004 roku i sprzedała się 1,8 milionowym nakładzie
powinno raczej wyglądać
Spójrzmy obiektywnie na grę Sacred - wersja na Windows istnieje na rynku od 2004 roku i sprzedała się w 1,8 milionowym nakładzie
Jak mówię, głupoty.

Proponowałbym również zainwestować w reklamę, jakby nie to forum, to nie wiedziałbym o Wuprze.

I przy opisie wysyłki jest "wpłaty na kącie".
wupra
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Kontakt:

Ludzka głupota nie zna granic, zapoznajcie się z komentarzami zombiaka. Ciekawe jak długo będzie udowadniał, że ziemia jest płaska.

Nie mam już siły na dyskusje z bigotami.

http://osnews.pl/konkursy-grupy-jaklinu ... o-wziecia/
Awatar użytkownika
pendejo
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Post autor: pendejo »

wupra nie przejmuj się to jest człowiek, który w życiu pewnie nic nie zrobił jak dla niego port gry to 5 minut
Linux user number 485555
Ubuntu user number 26314
marcinsud
Zombiak_
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: Enlightenment

Post autor: Zombiak_ »

wupra pisze:Ludzka głupota nie zna granic, zapoznajcie się z komentarzami zombiaka. Ciekawe jak długo będzie udowadniał, że ziemia jest płaska.
Tłumaczyła ci mama w dzieciństwie, że nie obgaduje się ludzi za plecami czy jeszcze nie doszliście do tego etapu?

Tak się składa, że połowa waszych pozycji, które sprzedajecie u siebie to dokładnie ta sama wersja windowsowa, która leży za 10zł w biedronce wzbogacona o natywną binarkę, która leży za darmo na stronie producenta. Kolejna duża grupa to gry używające multiplatformowych silników i nie wymagające dużo więcej jak rekompilacja. Poprawienie ich do współpracy z linuksem pewnie zrobiłby gimnazjalista orientujący się jako tako w api obu systemów i potrafiący używać dokumentacji. Faktyczne porty chyba 2 naliczyłem z czego trzeba wziąć pod uwagę, że framework do gry to coś co studenci piszą na laborki i w niczym to nie usprawiedliwia tego aby żądać za ten jeden zmieniony element tyle hajsu co za nową premierową grę.
Awatar użytkownika
Jusko
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Kontakt:

Post autor: Jusko »

Zombiak_ pisze:Tłumaczyła ci mama w dzieciństwie, że nie obgaduje się ludzi za plecami czy jeszcze nie doszliście do tego etapu?

Tak się składa, że połowa waszych pozycji, które sprzedajecie u siebie to dokładnie ta sama wersja windowsowa, która leży za 10zł w biedronce wzbogacona o natywną binarkę, która leży za darmo na stronie producenta. Kolejna duża grupa to gry używające multiplatformowych silników i nie wymagające dużo więcej jak rekompilacja. Poprawienie ich do współpracy z linuksem pewnie zrobiłby gimnazjalista orientujący się jako tako w api obu systemów i potrafiący używać dokumentacji. Faktyczne porty chyba 2 naliczyłem z czego trzeba wziąć pod uwagę, że framework do gry to coś co studenci piszą na laborki i w niczym to nie usprawiedliwia tego aby żądać za ten jeden zmieniony element tyle hajsu co za nową premierową grę.
Off-Top
=======

Więc życzę Ci, byś za swoją pracę dostawał grubo poniżej najniższej krajowej, no bo to samo może robić każdy, więc po co będziesz żądał więcej sobie za nią? Poza tym - jak zrobi to gimnazjalista to skąd weźmie kod źródłowy gry? Napisze ją sobie dzięki inżynierii wstecznej?:grin: Nie da się zejść już niżej, bo będzie to już totalna cena dumpingowa - podstawy ekonomii się tu kłaniają. Chcesz pracować poniżej kosztów - super, Twoja sprawa. A jeśli np. X2 leży za 10zł, a jest instalator na stronie producenta, to super. Cold War ma tak samo? Bez przesady... Narzekaj też na Maki - Quake 4 na MAC ciągle kosztuje ~170 zł. Najpierw polecam coś, od czego powinieneś zacząć - badanie rynku. Twoje argumenty to jedynie puste słowa na chwilę obecną.

End of Off-Top
===========

Sklep ma swoich zwolenników i przeciwników. Jednak by argumenty przeciwne były brane pod uwagę, muszą być konkretne a nie puste. Poza tym - możesz wracać na Windows i kupować gry po 10zł - kto Ci broni przecież :-/

Nie myślałem, że kiedyś to powiem: "Nie karmić trolla".
Registered Linux User - Number 482487

http://juskoit.cba.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”