Cóż, jak się siedzi tylko na Linuxie to potem się nie umie naprawić Windowsa. Ja mogę z zamkniętymi oczami Ci naprawić Windowsa bez utraty danych. Zresztą nigdy jeszcze na Windowsie nie straciłem danych. Na Linuxie natomiast straciłem już i nie wiedziałem jak go naprawić i sformatowałem dysk.Otóż dzisiaj zostałem poproszony przez sąsiada o pomoc w reanimowaniu komputera z Windows XP, w którym rozleciał się HDD i w związku z tym również instalację nowego XP...
A pamiętajmy, że wciąż na zdecydowanej większość PC króluje winda. A ja naprawiam ludziom kompy, więc się opłaca go dobrze znać. A jeszcze mi się nie zdarzyło widzieć u normalnego ludka Linuxa.
Dla przykładu dziś miałem zlecenie żeby komuś odrobić zadanie z Turbo Pascala. No i ciekawe czy pod Linuxem by to się dało jakiś program napisać i skompilować w języku Pascali żeby on działał pod Windowsem potem?
Xorga skonfigurować i pisać i kompilować programy to ja umiem akhurat.nie umiesz ogarnąć pierwszej kompilacji Xorga i Kernela.
Co do kolegi siostry. U mnie tak by nie dało rady, bo siostry /bracia /znajomi chcą mieć takie oprogramowanie co wszyscy. Tzn. w szkole uczą się Windowsa, pracę domową mają zadaną z Windowsa i programów Windowsowych, ich znajomi mają Windowsa. No i co najważniejsze czają już trochę Windowsa a nie mają czasu ani chęci uczyć sie nowego systemu.
To nie moja wina, że Windows się utarł na komputerach PC i że jest on wszędzie w szkole, w bibliotece, w domach, w pracy... Pretensje do (nie wiem kogo) ...
Co Wy się czepiacie forum Debiana? Co to kogo obchodzi? Tutaj jest forum Ubuntu.statystyki naszego kolegi z forum debiana
A poza tym każdy ma prawo do wypowiedzi i ma praco wybrać sobie oprogramowanie. I ja też mam prawo do wypowiedzi i to każdy powienien uszanować.
A ja nikogo nie obrażam a jak mi się zdarzyło to przepraszam ale poprostu moderator mi jeden napisał, że jak chcę popisać o powrocie do Windowsa to tutaj mogę... I to coś złego?
I za co niby miałbym być zbanowany?
Już przemyślałem sprawę i napisałem przecież że Was szanuję że chcecie być legalni.
I jak napisał kolega:
Całkowicie sie z tym zgadzam. Ale do sieci nadaje się znakomicie...Linuks to takie lody z gorącą kawą. Zęby bolą czasem jak cholera. Ale smak jest wyborny tylko razem.