Ponownie witam wszystkich
Z Linuxem mam styczność od 2008 roku (wtedy też zainstalowałem swoje pierwsze distro - Ubuntu 8.04). Przez ten czas użytkowałem Linuxa bardzo nieregularnie i przewinęło się naprawdę wiele rozmaitych dystrybucji. Jednakże ostatnimi czasy Windows odgrywa coraz mniejsze znaczenie na moich desktopach i na jednym z nich postawiłem parę dni temu Kubuntu 12.04. Mimo iż to dopiero wersja beta, to jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Dosłownie
wszystko działa
out of the box, wszystko hasa bez najmniejszego zająknięcia czy zacinki, żadnego wysypywania errorów czy innych niespodzianek. Rzadko kiedy udaje się wzbudzić we mnie taki podziw - zazwyczaj w każdej dystrybucji, którą próbowałem, pojawiały się rozmaite komplikacje i problemy do rozwiązania (nie mówię, że to źle - jest we mnie trochę z geeka i lubię czasem "dłubać" w tym), ale niewątpliwie dobrze to świadczy o Ubuntu i na pewno nie będę się wstydził pokazać, zaprezentować ten system innym i zachęcić, aby spróbowali również alternatywnych systemów operacyjnych.
W związku z tym wszystkim myślę, że akurat to distro zostanie na moim dysku dłużej.
Pozdrowienia dla wszystkich