Powitanie

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
Dudi
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Re: Powitanie

Post autor: Dudi »

Cześć do ubuntu podchodziłem już kilka raz. Jednak 11.04 zatrzymała mnie na dłużej bo to już miesiąc mija jak zagościł,obok windy, na dysku. 2 tygodnie jak stał się jedynym lokatorem na dysku.

Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej. :)
Fredi66
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: Fredi66 »

Cześć wszystkim. Od kilku dni "bawię" się wersją 11.04 z pendrive czekając na netbooka Lenovo, na którym na stałe zagości Pingwin ;-) Mam nadzieję że uda mi się znaleźć tu rozwiązania wszelkich problemów :roll: Szczerze mówiąc to zielony jestem :oops: Pozdrawiam
PannaZuzanna
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: PannaZuzanna »

Ahoj! ;)

Pierwszy dzień z Ubuntu za mną, podobno łatwiej męża znaleźć. :D
Awatar użytkownika
Heos
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Post autor: Heos »

Pierwszy dzień z Ubuntu za mną, podobno łatwiej męża znaleźć.
Tux to dobra partia, nie ma co narzekać tylko brać i małe pingwinki robić.

To brzmi jak klinika uzależnień.
"- Mam na imię Jacek, nie używam Windowsa już 4 dni.
- Wspieramy Cię."
"Chciałbym, żeby zaczęto od szanowania siebie: wszystko inne wypływa z tego." – Fryderyk Nietzsche
openSUSE Leap 15.1 | Xfce4 | Firefox
Awatar użytkownika
PawelBDS
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Kontakt:

Post autor: PawelBDS »

A to i ja sie przywitam. od jakis 15 lat jestem Windowsocholikiem wielokrotnie myslalem na zerwaniu z nalogiem ale zawsze po zaciagnieciu opini na forach bochodzilem do wniosku ze PINGWIN JEST za skaplikowany. O statniego dnia pracy win vista w ciagu 30 minut zawiesil mi sie 4 krotnie. Po 4 restarcie wszedlem na google i szukajac polskiego distro trafilem na ubuntu. 3 godziny pozniej byl to jedyny system na laptopie a orginalna vista w kilku kawalkach wyladowala w koszu. Na chwile obecna nie zaluje tej decyzji a nawet zastanawiam sie jak ja moglem sie tyle lat meczycz okienkami.

-- 30 sie 2011, o 08:58 --

A to i ja sie przywitam. od jakis 15 lat jestem Windowsocholikiem wielokrotnie myslalem na zerwaniu z nalogiem ale zawsze po zaciagnieciu opini na forach bochodzilem do wniosku ze PINGWIN JEST za skaplikowany. O statniego dnia pracy win vista w ciagu 30 minut zawiesil mi sie 4 krotnie. Po 4 restarcie wszedlem na google i szukajac polskiego distro trafilem na ubuntu. 3 godziny pozniej byl to jedyny system na laptopie a orginalna vista w kilku kawalkach wyladowala w koszu. Na chwile obecna nie zaluje tej decyzji a nawet zastanawiam sie jak ja moglem sie tyle lat meczycz okienkami.
-------------> www.facebook.com/fundacjaogony.net <---------------------

Wejdź, kliknij "Lubię", Pomóż budować PIERWSZE w Polsce schronisko dla małych zwierząt.
Mareusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Brak

Post autor: Mareusz »

Witam Serdecznie

Od paru ładnych lat Linux nie jest mi obcy tak samo jak to forum. W miarę wolnego czasu zapoznaje się z tematyka tego systemu. Na bieżąco staram się rozwiązywać problemy i trudności co daje mi mnóstwo radości i satysfakcji. Systematycznie szukam tu na forum odpowiedzi i pomocy a gdybym nie znalazł liczę na pomoc życzliwych ludzi.

Pozdrawiam.
mrrocker
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Post autor: mrrocker »

Witam wszystkich!

Mam na imię Piotr, mam 14 lat, uczęszczam do gimnazjum. Mieszkam w Rzeszowie. Jestem posiadaczem stacjonarnego komputera, na którym znajduje się Ubuntu 10.04 LTS i Windows 7(musi być do CS i kilku innych gier, niestety). Cały czas zapoznaję się z systemami z rodziny Linux(i troszkę UNIX ale to przy okazji OS X).

Pozdrawiam!
tomek0o7
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: tomek0o7 »

Witam Wszystkich :) Jestem tu nowy, a wszystko spowodowane tym, że mam dość już windy... Mam nadzieje, że się dogadamy, wczesniej mialem małą styczność z mandrivą, więc mam nadzieje, że z Ubuntu sobie jakoś poradze. Służę, pomocą jeśli chodzi o RTV, SAT, FOTO ;)
Pozdrawiam
maryjanable
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Architektura: Inna

Post autor: maryjanable »

Witam wszystkich. Jestem początkującym użytkownikiem Ubuntu.
Bizantyjczyk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10

Post autor: Bizantyjczyk »

Witam, jestem od paru dni świeżym użytkownikiem Ubuntu. Miałem zamiar zainstalować je na laptopie już rok temu, gdy Windows 7 sprawiał mi sporo problemów. Jednak zabrakło mi wtedy zapału. Po ostatnich aktualizacjach Windows zaczął wreszcie działać jak trzeba, a ja paradoksalnie nabrałem jeszcze większej ochoty wypróbowania czegoś stworzonego na bazie linuksowego jądra. Szukając porad na kilka lekkich problemów trafiłem tutaj. Jeszcze raz witam. :)
mateo1990
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: mateo1990 »

Ponownie witam wszystkich :)

Z Linuxem mam styczność od 2008 roku (wtedy też zainstalowałem swoje pierwsze distro - Ubuntu 8.04). Przez ten czas użytkowałem Linuxa bardzo nieregularnie i przewinęło się naprawdę wiele rozmaitych dystrybucji. Jednakże ostatnimi czasy Windows odgrywa coraz mniejsze znaczenie na moich desktopach i na jednym z nich postawiłem parę dni temu Kubuntu 12.04. Mimo iż to dopiero wersja beta, to jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Dosłownie wszystko działa out of the box, wszystko hasa bez najmniejszego zająknięcia czy zacinki, żadnego wysypywania errorów czy innych niespodzianek. Rzadko kiedy udaje się wzbudzić we mnie taki podziw - zazwyczaj w każdej dystrybucji, którą próbowałem, pojawiały się rozmaite komplikacje i problemy do rozwiązania (nie mówię, że to źle - jest we mnie trochę z geeka i lubię czasem "dłubać" w tym), ale niewątpliwie dobrze to świadczy o Ubuntu i na pewno nie będę się wstydził pokazać, zaprezentować ten system innym i zachęcić, aby spróbowali również alternatywnych systemów operacyjnych.
W związku z tym wszystkim myślę, że akurat to distro zostanie na moim dysku dłużej.

Pozdrowienia dla wszystkich :)
andreas148
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: andreas148 »

Witam Jestem nowym użytkownikiem Ubuntu. Pracowałem trochę na innych dystrybucjach z pakietami rpm. Chcę sprawdzić własnie Ubuntu. Jestem jeszcze zielony i liczę na pomoc.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pragmaticus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: pragmaticus »

Cześć i czołem, witam wszystkich użytkowników Ubuntu! /Początkujący Ubuman Michał
Awatar użytkownika
zieeluu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: zieeluu »

Cześć wszystkim. Zarejestrowałem się w tym tygodniu. Przede wszystkim pragnę poszerzyć swoją wiedzę na temat Linuxa i dzielić się tym co już wiem. :)
Vereinigten
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04

Post autor: Vereinigten »

Witam wszystkich - użytkownik Niebiańskiej Nimfy wam się kłania.

Z Ubuntu mam do czynienia od 3 miesięcy - na początku sąsiad przyniósł laptop, który okropnie był zaśmiecony (Vista tłumaczy wszystko) - wgrałem mu Malinową Mandarynkę z płyty bodajże PC Format. Dwa dni temu zrobiłem przesiadkę właśnie na Nimfę z Windows 7, który sam z siebie zaczął się psuć (informatycy i antywirusy nic nie znaleźli) a niebieskie ekrany śmierci zaczęły pojawiać się nawet gdy komputer był bezczynny. Oczywiście się wkurzyłem i zainstalowałem najcudowniejszy system, który ani razu się nie zawiesił, nie zepsuł (wbrew komentarzom z internetu), a jedyną zmianą była (oczywiście oprócz instalacji uaktualnień), błyskawiczna zamiana Banshee na Rhytmbox, który mnie oczarował automatycznym wyszukaniem piosenek :D

Aha i dodam - Unity mi się podoba - cud, miód i orzeszki :)
Awatar użytkownika
Jelsky
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 18.04

Post autor: Jelsky »

Witam. Od kilku dni testuję Ubuntu w wersji 11.04. Chyba przypadł mi do gustu :) Co do MS-a: znudził mi się. Na razie jeszcze mam go na dysku, ale niechybnie czeka go dezintegracja. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
andres88pl
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 13.04

Post autor: andres88pl »

Witam! Najważniejsze to jak piszą koledzy nie poddawać się w razie problemów, tylko szukać na forum i pisać w razie braku rozwiązania. My przecież po to tu jesteśmy żeby pomagać sobie nawzajem, na prawie wszystko można znaleźć rozwiązanie tylko trzeba szukać i pytać na pewno znajdzie się ktoś kto pomoże. Najgorsze to poddać się i zrezygnować. Nie ma systemów idealnych, każdy ma swoje problemy dlatego nie ma co się zrażać po 1 błędzie trzeba tylko poszukać rozwiązania- zaufać forumowiczom z większym doświadczeniem. Pozdrawiam wszystkich nowych użytkowników życzę zadowolenia z ukochanego Linuxa i w razie problemów szybkiego ich rozwiązania. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do naszej społeczności po zapoznaniu się z regulaminem. ;-)
imariusz
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: imariusz »

Witam! Z ubuntu styczność od wersji 6.04 więc ponad 6 lat. W przerwie jakiś rok czasu tylko na windows XP. Teraz już dwa miesiące na ubuntu. Jest dobrze!
mirrr
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: mirrr »

Witam wszystkich sympatycznych użytkowników pingwinka .
oko1wita
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: Inna
Kontakt:

Post autor: oko1wita »

Witam serdecznie, to mój początek z ubuntu i linuksem. Mam nadzieje, ze będzie dobrze :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”