Jeśli chodzi o v.16.1 to do tego przewidziałem odrębny wątek i tam właśnie napisałem, że udało się rozwiązać (na razie obejść) problem budowy pakietów. Proszę odinstaluj w/w wersje, ściągnij nowy skrypt i go wykonaj. Powinno być ok.
PS. widzę, ze masz K8 ... zatem proszę poczekaj jakąś godzinę udostępnię nowe instalatory.
Pozdrawiam
Kernele testowe/stabilne wersja 15.x - atom oraz K8
Moderator: e X t 7 3
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Kernele testowe/stabilne wersja 15.x - atom oraz K8
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia 
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl

NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Spróbowałem Twojego kernela na samsungu N145 i Debianie Wheezy. W stosunku do samodzielnie kompilowanego kernela wzrost wydajności zauważyłem we flashu - filmiki działają odrobinę lepiej, reszta chyba bez zmian. Zużycie baterii na min. podświetleniu, wifi i uruchomionej jednej karcie w chromium to ok. 6,5W wg powertop, przy bezczynności mniej. Ogółem jestem zadowolony, jeden tylko problem:
nie działa wybudzenie po uśpieniu, mam czarny ekran. Na kernelu 2.6.39.3 z repo Debiana nigdy nie było nawet pojedynczych przypadków niewybudzenia, podobnie po mojej kompilacji, podobnie na Ubuntu 10.04 i kernelu generic. W /etc/default/grub wpis mam. W czym rzecz?
(jeśli już się ten problem przewinął, to przepraszam, w wyszukiwarce nie znalazłem, a tematu nie śledzę na bieżąco)
nie działa wybudzenie po uśpieniu, mam czarny ekran. Na kernelu 2.6.39.3 z repo Debiana nigdy nie było nawet pojedynczych przypadków niewybudzenia, podobnie po mojej kompilacji, podobnie na Ubuntu 10.04 i kernelu generic. W /etc/default/grub wpis
Kod: Zaznacz cały
acpi_backlight=vendor
(jeśli już się ten problem przewinął, to przepraszam, w wyszukiwarce nie znalazłem, a tematu nie śledzę na bieżąco)
- e X t 7 3
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 21.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
hmm dziwne ... czy widać jakieś komunikaty ? Czemu nie masz obok acpi_back... wpisu acpi_osi=Linux ? ... mój kernel ma włączone pełne ACPI ... jeśli nie zostanie aktywowane to mogą być problemy ... hmm może Debian ma jakieś inne skrypty ?!? nie testowałem.roscibaldi pisze:Spróbowałem Twojego kernela na samsungu N145 i Debianie Wheezy. W stosunku do samodzielnie kompilowanego kernela wzrost wydajności zauważyłem we flashu - filmiki działają odrobinę lepiej, reszta chyba bez zmian. Zużycie baterii na min. podświetleniu, wifi i uruchomionej jednej karcie w chromium to ok. 6,5W wg powertop, przy bezczynności mniej. Ogółem jestem zadowolony, jeden tylko problem:
nie działa wybudzenie po uśpieniu, mam czarny ekran. Na kernelu 2.6.39.3 z repo Debiana nigdy nie było nawet pojedynczych przypadków niewybudzenia, podobnie po mojej kompilacji, podobnie na Ubuntu 10.04 i kernelu generic. W /etc/default/grub wpismam. W czym rzecz?Kod: Zaznacz cały
acpi_backlight=vendor
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia