NetBit73 pisze:wpływ ma na to APM robi to automatycznie w zależności od wybranej jego wersji itp.jirajamgo pisze:Czy w aplikacji można zarządzać wykorzystaniem swapu ? I czy taka opcja mogła by się pojawić jeśli jej nie ma ?
Generalnie robi wszystko w ramie jak długo może,aby najrzadziej korzystać z dysków, szczególnie na baterii = dłuższa praca bez ładowania. Reszt e X t
-- 7 sty 2014, o 20:40 --
dopisałem taką funkcjonalność, że można dodać własną listę programów, które chcemy instalować z netexta. Ich nazwy można podać w pliku:NetBit73 pisze:Przy okazji nie mogąc zasnąć dziś po nocnej kawie, rano urodził mi się w głowie kod, który o dziwo działa:)
[ciach] - wyjaśnienie kilka postów wyżej... //bear7
zatem niedługo będzie dostępny w netexcie:)
jak macie pomysł na nazwy paczek jakie powinny znaleźć się w nim to poproszę.plik oczywiście tworzymy sami dowolnym edytorem textu.Kod: Zaznacz cały
~/.netext73/soft
nazwy mogą być oddzielone enterem, spacją, tabulatorem. Program gdy ten plik istnieje doczyta je automatycznie do menu
Poszedł nowy netext, dodałem instalator paczek. Działa tak:
jeżeli nie ma pliku:
Kod: Zaznacz cały
~/.netext73/soft
Przy okazji zmodyfikowałem wpisy do GRUB zgodnie z wytycznymi e X t 7 3.
Teraz zaczynam pracę nad instalatorem repo. Doszliśmy do wniosku, że będzie on działać dość automatycznie. Czyli: zaznaczenie czeka np przy XBMC dodaje repo go instaluje. Usunięcie czeka usuwa repo przez ppa-purge. Trochę pewnie mi to zajmie