Jasne, że mogę;) Polecam Ci Pardusa;) Sam go dziś zainstalowałem i uważam, że jest to naprawdę dobry system;) I wszystko chodzi od razu;)Dżolero pisze:Cześć t7x4id !
Zainteresowałem się Slackware, jednak http://jakilinux.org/linux/slackware/ ta strona mówi, że jest to raczej dla bardziej zaawansowanych użytkowników dystrybucja, więc nie wiem czy się za nią zabiorę.
Dodam jeszcze, że zanim cokolwiek zacznę działać (instalacja itp) to najpierw musze ściągnąć obraz dysku z netu, przenieść go na penie, wypalić itp <~ długą droge przechodzą pliki zanim się pojawią na płytce, tak więc wolę to zrobić, raz a porządnie niż ściągać 3 systemy
Możesz w takim bądź razie polecić coś dla początkujących, z wgranymi kodekami i niewolnymi formatami, z lekkim środowiskiem graficznym ?
Tylko, że raczej nie jest to lekki system.. Procek 800MHz, 256 MB RAM..
Więc jednak lepiej będzie jak zainstalujesz tak jak radzi Grzegosh. Chociaż wiesz, osobiście nie lubię LXDE, już lepsze XFCE (moim zdaniem):)
A co do Slackware - to naprawdę nie jest straszny system i jeśli zainstalujesz go (co jest proste!) i poświęcisz trochę czasu to on odwdzięczy się i to bardzo;)
Jeśli jeszcze coś będzie nie jasne to pisz;)