http://oi48.tinypic.com/2iu3m2b.jpg

`
Albo alternatywnie postawić na Mint'a z XFCE i mamy wymienione aplikacje "out of the box"Dokładnie - sam pracuję na tym systemie i nie mam nic doz zarzucenia. XFCE może najpiękniejszy nie jest, ale daleko mu też do brzydoty. Doinstalować kilka aplikacji niestety trzeba, choćby wspomniane vlc czy libre/openoffice, ale to niewielka przeszkoda.
Wybierając między distro+doinstalowanie apek a distro+doinstalowanie interfejsu wybiorę zdecydowanie to pierwsze, bo zwyczajnie bezpieczniejsze i łatwiejsze, zwłaszcza jak chce się usunąć nieużywane środowisko - przerabiałem z niemiłym skutkiem.ilin pisze:Jakimż to kolosalnym problemem jest doinstalowanie xfce4 do ubuntu ?
Tylko kilkadziesiąt Mb do pobrania.
Pod tym względem polecam Archa - instalowanie i odinstalowywanie środowisk graficznych jest proste jak konstrukcja cepa, i nie psuje systemu. Możesz z łatwością przetestować wszystkie środowiska, wybrać to, które pasuje Ci najbardziej, a resztę usunąć.zakwas pisze:Wybierając między distro+doinstalowanie apek a distro+doinstalowanie interfejsu wybiorę zdecydowanie to pierwsze, bo zwyczajnie bezpieczniejsze i łatwiejsze, zwłaszcza jak chce się usunąć nieużywane środowisko - przerabiałem z niemiłym skutkiem.
Nie przeczę - nigdy Archa nie próbowałem. Przerabiałem Debiana, Fedorę, OpenSuse i parę innych - zawsze wracałem do Ubuntu, głównie z przyzwyczajenia chyba...JezdziecBezNicka pisze:Pod tym względem polecam Archa - instalowanie i odinstalowywanie środowisk graficznych jest proste jak konstrukcja cepa, i nie psuje systemu. Możesz z łatwością przetestować wszystkie środowiska, wybrać to, które pasuje Ci najbardziej, a resztę usunąć.zakwas pisze:Wybierając między distro+doinstalowanie apek a distro+doinstalowanie interfejsu wybiorę zdecydowanie to pierwsze, bo zwyczajnie bezpieczniejsze i łatwiejsze, zwłaszcza jak chce się usunąć nieużywane środowisko - przerabiałem z niemiłym skutkiem.
Ja to robię non-stop.zakwas pisze:Wybierając między distro+doinstalowanie apek a distro+doinstalowanie interfejsu wybiorę zdecydowanie to pierwsze, bo zwyczajnie bezpieczniejsze i łatwiejsze, zwłaszcza jak chce się usunąć nieużywane środowisko - przerabiałem z niemiłym skutkiem
Właściwie to na każdym systemie się da. Przypuszczam, że na Debianie łatwiej, niż na Ubuntu - ale słabe mam doświadczenie w tej dziedzinie. Pamiętam tylko, że kiedyś pod Ubuntu się w to bawiłem i miałem trochę problemów po jakimś czasie (środowiska na siebie "naciekały"). Ale pewnie wynikało to z mojej bardzo podstawowej wiedzy o apcie.ilin pisze:Nie tylko na archu mozna zonglować środowiskami.
Na debianie również
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości