Ja jestem żywym dowodem,że linuxa może używać laik.
Chociaż mieszać partycjami i zainstalować system umiem
Moderator: e X t 7 3

No to wsio jasne = nie działa ACPIFoka0111 pisze:Nie za bardzo wiem co to jest i jak to zrobić.
Ja jestem żywym dowodem,że linuxa może używać laik.
Chociaż mieszać partycjami i zainstalować system umiem
Kod: Zaznacz cały
GRUB_CMDLINE_LINUX="pcie_aspm=force acpi_osi=Linux acpi_enforce_resources=lax acpi_backlight=vendor"

Zatem się chwaliluk1don pisze:Nie lubię się chwalić, ale muszę. Zbudowałem w końcu wersję 3.6.2, która zabija szybkościąNie to co te kernele co widziałem do tej pory. System ma reagować natychmiast na to co się wykonuje.

Testowałem inne patche. Jeszcze go nie nakładałem, ale czytałem na forach, że pasuje bez problemu do najnowszych jajek. Zastępuje on kilka rzeczy, które są osobno w Ubuntu, ale może to dobre wyjście.e X t 7 3 pisze:Zatem się chwaliluk1don pisze:Nie lubię się chwalić, ale muszę. Zbudowałem w końcu wersję 3.6.2, która zabija szybkościąNie to co te kernele co widziałem do tej pory. System ma reagować natychmiast na to co się wykonuje.
... zobaczysz Pan moje v21.0 - dają czadu
... używałeś Pan tego governora interactive ?
Pozdrawiam

Jak już wypuszczę v20.4 i v21.0 przyjże się temu bliżej. Mam jeszcze jeden pomysł na zwiększenie responsywności systemu ... już testuje, ale chyba - jeśli się na to zdecyduje - to wdrożę przy v21.1.luk1don pisze:Testowałem inne patche. Jeszcze go nie nakładałem, ale czytałem na forach, że pasuje bez problemu do najnowszych jajek. Zastępuje on kilka rzeczy, które są osobno w Ubuntu, ale może to dobre wyjście.e X t 7 3 pisze:Zatem się chwaliluk1don pisze:Nie lubię się chwalić, ale muszę. Zbudowałem w końcu wersję 3.6.2, która zabija szybkościąNie to co te kernele co widziałem do tej pory. System ma reagować natychmiast na to co się wykonuje.
... zobaczysz Pan moje v21.0 - dają czadu
... używałeś Pan tego governora interactive ?
Pozdrawiam

Nie no, ale ten mój to wbija w ziemię. Dałem kilka rozwiązań związanych z zarządzaniem pamięcią wirtualną, co jak wiemy w Linuksie nie za bardzo oraz alternatywny algorytm zarządzania CPU. Może kiedyś się pochwalę, bo słaby mam upload na tym internecie.e X t 7 3 pisze:
Jak już wypuszczę v20.4 i v21.0 przyjże się temu bliżej. Mam jeszcze jeden pomysł na zwiększenie responsywności systemu ... już testuje, ale chyba - jeśli się na to zdecyduje - to wdrożę przy v21.1.
Pozdrawiam

Ciekawy jestem, jakie Kolega rozwiązania przyjąłluk1don pisze:Nie no, ale ten mój to wbija w ziemię. Dałem kilka rozwiązań związanych z zarządzaniem pamięcią wirtualną, co jak wiemy w Linuksie nie za bardzo oraz alternatywny algorytm zarządzania CPU. Może kiedyś się pochwalę, bo słaby mam upload na tym internecie.e X t 7 3 pisze:
Jak już wypuszczę v20.4 i v21.0 przyjże się temu bliżej. Mam jeszcze jeden pomysł na zwiększenie responsywności systemu ... już testuje, ale chyba - jeśli się na to zdecyduje - to wdrożę przy v21.1.
Pozdrawiam

Dziś tylko v20.4 ... jeszcze coś modyfikuje w v21.0 ... do środy powinienem się wyrobićShevchenko1987 pisze:luk1don, pochwal się pochwal. Z chęcią bym przetestował
-- 15 paź 2012 11:04 --
eXt73, wersję v21.0 kernela również dzisiaj wypuścisz czy tylko v.20.4?

Zmiany poważniejsze będą dopiero w v21.0. Natomiast v20.4 - celem jest ustabilizowanie tej wersji. To będzie ostatnia wersja z serii v20.x.Shevchenko1987 pisze:v20.4 odpuszczę, bo szału wydajnościowego na v20.3 względem generyka na mojej maszynie nie odczuwam.

No tak pod 12.8 to zrozumiałe [zainstaluj 12.9 beta]Shevchenko1987 pisze:Mam 64-bitowy system. Ubuntu 12.04.1, na bieżąco aktualizowane. Sterowniki do karty graficznej: Catalysty 12.8.
W opisie pod moimi postami masz specyfikację mojego laptopa. Po prostu względem Windowsa 7, który u mnie również "gości" jest dość duża różnica w responsywności systemem na korzyść "okienek".

No cóż UnityShevchenko1987 pisze:Mam niezaktualizowany profil, bo obecnie mam UnityPróbowałem z włączaniem i wyłączeniem Vsync. Na mojej maszynie różnicy praktycznie nie ma. Czekam na oficjalne Catalysty. Filmik bardzo optymistyczny, ale zobaczymy co przyniesie ze sobą v21.0, dlatego Cię tak o niego dopytuję

A czego się spodziewałeś porównując ponad 10-letni system, którego możliwości, w najlepszym wypadku, sięgają LXDE?JerryG pisze:W moim przypadku mam porownanie teraz po Win7 do XP SP3wzgledem Twoich kerneli na mojej maszynie
![]()
Musze miec XP-eka do paru programow, ktorych nie da rady uruchomic pod Wine czy PlayOnLinux, zreszta Samsung udostepnia wszystkie sterowniki poza Nvidia, ale ta do niczego nie jest mi potrzebna.
Nawet obciazony programami smiga szybciej niz moje KDE
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości