Pozdrawiam
Moderator: e X t 7 3
a dodaj:)e X t 7 3 pisze:Ciekawe rozwiązanie ... może dodam do APM ?
Pozdrawiam
taaa tylko bumelować heheNetBit73 pisze:znaczy że mam pracę na weekend;) bo jeszcze dojdą sumy kontrolne do pobieranych plików, tak aby nie instalować gdy coś się źle ściągnie, albo nie daj Boże, ktoś podmieni pliki itp..
-- 1 mar 2013, o 11:47 --
a dodaj:)e X t 7 3 pisze:Ciekawe rozwiązanie ... może dodam do APM ?
Pozdrawiam
będę miał mniej roboty:D
e X t 7 3 pisze:Jest błąd w grubie:
Powinno być:Kod: Zaznacz cały
GRUB_CMDLINE_LINUX="pcie_aspm=force acpi_osi=Linux acpi_enforce_resources=laxi915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1 i915.semaphores=1 elevator=noop"
PozdrawiamKod: Zaznacz cały
GRUB_CMDLINE_LINUX="pcie_aspm=force acpi_osi=Linux acpi_enforce_resources=lax i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1 i915.semaphores=1 elevator=noop"
A co mi pozostaje, jak sum kontrolnych nie udostępniłeś:Pe X t 7 3 pisze:
taaa tylko bumelować hehe
Pozdrawiam
musisz szybciej biegać:)e X t 7 3 pisze:heh się odgryzł hehe... 'casu ni ma, kruca bomba'
Pozdrawiam
Nie tłumacz się wiekiem, starszy jestem, ten argument do mnie nie dociera:De X t 7 3 pisze:hehe taaa ... już nie te lata hehe.
v4.76 już to wspiera, będzie zostawiał aktualny status usługi, parę testów i trafi do stable. Sumy kontrolne dla pobieranych kerneli też już są:)NetBit73 pisze:Zgadza się, std zawsze był Performance, ondemand był dodany, bo ktoś prosił. ... ale może masz rację, może będzie ustawiać ten co był jak był a jak nie był to perfo...Shevchenko1987 pisze:Hm, po prostu gdybyś od początku użytkowania nie miał ich włączonych niczego by Ci nie brakowało, a tak gdy włączyłeś i zassałeś nowsze wersje pakietów te wymagały nowszych zależności, które nie zawsze równolegle wrzucają do takiego repo. Nominalnie są one wyłączone, więc Canonnical wie co robie X t 7 3 pisze:To widać "co kraj to obyczaj" = ja nigdy nie natrafiłem na problemy, kiedy aktywne były aktualizacje proponowane ... a bardzo często gdy ich brakowało.
Aktualizacja APM 2.1 automatycznie zmienia nastawy z "Ondemand" na "Performance" mimo, że domyślnie ustawione było to pierwsze. Zdziwiłem się, że laptop mi się tak grzeje, ale od razu zlokalizowałem winowajce i przestawiłem.
dobry pomysł.
Mi pomogło. Zmrożeń po aktualizacji już nie uświadczyłem u siebiepijetja pisze:Witam,
@Shevchenko1987
Niestety aktualizacja x-orga nic nie pomogła. Dalej mrozi mi system.
Wracam na stabilne V21 i poczekam na stabilne V23ewentualnie na Ubu 13.04. Jakoś nie mam przekonania do wersji z .10 na końcu...
Pozdrowienia
P.
To git. Za najlepsze pomysły powinny być upominkiNetBit73 pisze:v4.76 już to wspiera, będzie zostawiał aktualny status usługi, parę testów i trafi do stable. Sumy kontrolne dla pobieranych kerneli też już są:)
FAKT!!!Shevchenko1987 pisze: To git. Za najlepsze pomysły powinny być upominki
Problem w tym, że e X t 7 3 ma najwięcej z nas tych punktówShevchenko1987 pisze:ext73, zwracamy się z prośbą o stworzenie programu: "Zbieraj punkty, odbieraj nagordy!"
-- 01 mar 2013 23:04 --
A jak już jesteśmy przy punktach to za 42 dni skasują mi się te, które uzbierałem, a nie odebrałem nagrody
Kod: Zaznacz cały
[drm:intel_lvds_enable] *ERROR* timed out waiting for panel to power on
Chyba wszyscy teraz chorują. Jakaś epidemijka. Wracaj do zdrowia.e X t 7 3 pisze:Panie i Panowie będzie opóźnienie w wydaniu v23.0. Choroba mnie rozłożyła i nie dam rady teraz zbudować Kerneli.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości