e X t 7 3 pisze:Zatem tak ... może i Ja trochę żalów wyleje

... powiem tak wsparcie ze strony użytkowników jest obecnie więcej niż znikome - pominę tu już nawet kwestię paypal`a, ale nawet prośba o wsparcie na rzecz poszerzenia zasobów dropboxa ... zatem otrzymałem dosłownie 3 [oczywiście dziękuje wszystkim którzy się zaangażowali aby pomóc w tym aspekcie w taki, czy inny sposób, Kolegom - quatrolibro, lszlacht, zovalik, jajek, Chris1507 - Panowie kolejność przypadkowa

] !!!! potwierdzenia postawienia konta, co skutkowało powiększeniem o 1.5 GB ... żenua

. Ostatnio zapytał mnie Kolega Marcin [Netbit73] ... biorąc pod uwagę to co już wie nt. wsparcie usrów [kernele płatne, paypal, etc.] oraz pracy, jaką trzeba włożyć w realizację tego co robię i tego czego On się podjął ... na ile mi straszy jeszcze sił ?

... no cóż ostatnio mi te siły zaczynają "opadać"

.
Co do optymizacji i relacji inne dystrybucje - Kubuntu/Ubuntu ... zatem tak tu kwestia dystrybucji jest wtórna ... zasadnicze znaczenie ma pierwotna konfiguracja zasobów i tu zarówno Ubuntu, jak i Kubuntu niestety nie daje userom na start tego co powinno. Przykładowo usługa winbind = utrata do 10 % mocy, etc. Znajdę chwile zrobię filmik jak potrafi działać teraz Kubuntu 12.10 pod kernelem v21.4-brazos na X370 pod 100 % obciążeniem wszystkich rdzeni procesora - gwarantuje, że nie zadziała tak ani SuSE, ani Fedora

.
Co do projektów ... myślę o dalszych optymalizacjach - współpracy z Kolegą Netbitem ... tu już mu przedstawieniem wizje zmian w instalatorze ...

Ja oczywiście myślę też o głębszych optymalizacjach kernela - w tym opisywanej już optymalizacji lto ... ale czy dojdzie do skutku nie wiem - czy stary sił i środków [muszę zbudować porządną maszynę "developerska" - w tym najlepiej 24-32 GB ram, procesor najlepiej najnowszy i7 etc. = koszty i to spore ... aby kompilacja nie trwała 1-2 dni

] ... taki kernel, jak już wspominałem - zbudowałem [kompilacja zajęła ok 12 GB ramu - przy większych optymalizacjach system zażyczył sobie 20 GB - których już nie było

i trwała ok 14 godzin - normalnie 30 min.] ... wersja i7. Potrafił być nawet do 50 % szybszy od generyka [testowane na i7 w ultrabooku Asusa] ... ale czy to zrobię to już zależy od powyższych czynników

.