No myślęe X t 7 3 pisze:
Witaj, ale nikt nei zamierza używać kernela zbudowanego dla i486.

Moderator: e X t 7 3
No myślęe X t 7 3 pisze:
Witaj, ale nikt nei zamierza używać kernela zbudowanego dla i486.
Co do szybkość - jest to środowisko szybkie - bez dwóch zdań, ale konfiguracja jest trudniejsza niż KDE.patrykos91 pisze:Witam.
Zastanawiam się, czy z premierą 12.04 nie zainteresować się Lubuntu 64bitowym i generalnie LXDE. Moje pytanie, ktoś siedzi na LXDE? Jakieś opinie?
Dużym szokiem będzie dla mnie przeniesienie się z KDE? I najważniejsze, jak to środowisko stoi z responsywnością/szybkością działania w porównaniu do KDE?
Nie interesują mnie efekty graficzne ani nic z tych rzeczy, bardziej duże możliwości konfiguracji, oraz jak najmniejsze obciążenie pamięci/systemu. Tak więc czy warto?
Ja oczywiście preferuje KDE ... ale właśnie przetestowałem Minta na Debianie [Linux Mint Debian 201204 RC] ... i powiem szczerze, jak nie lubiłem GNOME `a 3 tak tutaj Cinnamon daje nieźle czadu ... działa i wygląda naprawdę genialnie ! ... Zatem na pewno teraz mogę rekomendować zarówno KDE 4.8.2, jak i Cinnamon od 1.2-1.4. Powiem szczerze wydajność Cinnamon dała mi do myśleniaDominbik pisze:konfiguracja na początku jest trudna, potem jest już zwykle łatwiej.
najlepiej od razu openbox + tint2.
daje dużego kopa, mocno oszczędza zaosby, ładne, wygodne, funkcjonalne i wyrabia skila
Ja tam wybrała bym Cinnamona. Ale nie mam nic przeciwko Gnome 3Ja oczywiście preferuje KDE ... ale właśnie przetestowałem Minta na Debianie [Linux Mint Debian 201204 RC] ... i powiem szczerze, jak nie lubiłem GNOME `a 3 tak tutaj Cinnamon daje nieźle czadu ... działa i wygląda naprawdę genialnie ! ... Zatem na pewno teraz mogę rekomendować zarówno KDE 4.8.2, jak i Cinnamon od 1.2-1.4. Powiem szczerze wydajność Cinnamon dała mi do myślenia.
Ze względu na bardzo ubogie narzędzia konfiguracji - przede wszystkim zarządzania energią. O ile na najniższym poziomie można pokusić się o realizacje tych działań na poziomie budowanych skryptów - vide mój skrypt APM. O tyle już np. ustalanie jasności ekranu w zależności od poziomu baterii, usypiania, hibernacji, etc. powinno być z poziomu narzędzi konfiguracyjnych posiadających interfejs użytkownika - vide KDE.Osjan pisze:A co jest takiego w gnoome 3 czego Pan nie lubi? Moim zdaniem jest piękne tylko największym minusem jest prędkość i MUTTER zamisat compiza
Jedno jest uzupełnieniem drugiegolinuxozaurus pisze:Ja tam wybrała bym Cinnamona. Ale nie mam nic przeciwko Gnome 3Ja oczywiście preferuje KDE ... ale właśnie przetestowałem Minta na Debianie [Linux Mint Debian 201204 RC] ... i powiem szczerze, jak nie lubiłem GNOME `a 3 tak tutaj Cinnamon daje nieźle czadu ... działa i wygląda naprawdę genialnie ! ... Zatem na pewno teraz mogę rekomendować zarówno KDE 4.8.2, jak i Cinnamon od 1.2-1.4. Powiem szczerze wydajność Cinnamon dała mi do myślenia.
Kerneli ? w zasadzie już możesz Pan instalowaćbadziewmax pisze:Mam nadzieję, że to dobry wątek na takie pytanie i że nie zgubiłem już odpowiedzi po drodze,
kiedy można się spodziewać wersji desktopowej dla 12.04?
Kolega Galvatron ma 100 % racjeGalvatron pisze:"K8" - wbrew nazwie - jest uniwersalny, a nie tylko dla AMD. Jego nazwa pochodzi od zestawu zastosowanych optymalizacji, które dają najlepszy efekt na wszystkich maszynach. Istnieje także wersja dedykowana nowszym kontrukcjom, osobna dla AMD ("Brazos", w tym także Llano i chyba Bulldozer), oraz Inttela ("i7"), ale ona już jest płatna - trzeba kupić gotową maszynę lub subskrypcję.
Zatem K10, Brazos, Llano [Fusion], Bulldozer. Teraz się zastanawiam nad wdrożeniem - za jakiś czas GCC 4.7 ... tam będę miał możliwość jeszcze głębszej optymalizacji ... wtedy wersja zarówno Brazos jak i i7 (tu wsparcie dla i3, i5, i7- tu na pewno Sandy Bridge i po aplikacji gcc 4.7.x jescze głębsza optymalizacja dla Ivy Bridge) uzyskałybym jescze większy skok wydajności i responsywności.Galvatron pisze:Mógłbyś jeszcze raz napisać jakim dokładnie architekturom dedykowany jest "Brazos"?
Kod: Zaznacz cały
elevator=deadline
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości